spot_img
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

A XXI-a Conferinta de Ingrijiri Paliative – ONLINE

4 decembrie 2020 - 5 decembrie 2020

„INGRIJIREA PALIATIVA – DEZVOLTARE UMANA SI PROFESIONALA”

Organizatori: Universitatea Transilvania Brașov- Facultatea de Medicină & Asociația Națională de Îngrijiri Paliative & Fundația HOSPICE Casa Speranței

 Eveniment creditat EMC

 • prin CMR (12 credite- pentru medici) și
 • prin OAMGMAMR (9 credite- pentru asistenti medicali)

 O agenda extrem de bogata si variata va fi prezentata de 66 de speakeri din Belgia, Finlanda, Germania, Irlanda, Spania, SUA, Republica Moldova, Romania:

 • 11 plenare si 7 ateliere in care au fost invitati sa vorbeasca si reprezentanti ai Ministerului Sănătății, ANMCS, CNAS, Ministerului Muncii, Universității Transilvania Brașov.
 • Atelierele prezinta cazuri dificile, managementul simptomelor, ingrijirea paliativa in boli non-oncologice, comunicarea in paliatie dar si cercetarea, educatia, legislatia in paliatie.
 • Metode inovative de asistare a pacienților și de educație in paliatie, relatia ingrijiritor- comunitate, sunt teme ce vor fi prezentate in cele 18 lucrari
 • Pediatrii se vor intalni intr-o sesiune tematica dedicata, de doua ore.

Vineri, 4 decembrie, dupa pranz, de la ora 15:30 va propunem o dezbatere extrem de interesanta, cu specialiști cardiologi, neurologi, oncologi, pneumologi si nefrologi, in cadrul mesei rotunde – Modele de îngrijiri paliative în diverse locații și patologii”. Dezbaterea va fi transmisa live pe facebook!

O echipa formata din reprezentanti ai HOSPICE Casa Sperantei, ANMCS si CNAS lucreaza din aprilie 2020 la un studiu complex de evaluare ce are la baza cercetarea unui numar de 199 articole stiintifice publicate intre 1975-2020, care descriu modele de servicii de ingrijiri paliative din 27 de tari. Studiul urmareste ca in febriarie 2021 sa propuna un set de modele de ingrijire paliativa (in comunitate, in spital, in ambulatoriu si in centre de zi) adaptate sistemului de sanatate din Romania. Alaturi de alte studii, si cel de fata fundamenteaza Programul national de dezvoltare graduala a ingrijirii paliative, care va fi elaborat in cadrul proiectului PAL-PLAN “Creşterea capacităţii institutionale pentru dezvoltarea națională coordonată a îngrijirilor paliative și îngrijirilor la domiciliu”, coordonat de Ministerul Sanatatii. Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European”, are ca parteneri: HOSPICE Casa Sperantei, ANMCS, CNAS si MMPS si se va finaliza in martie 2023.

Tot vineri, dar de la ora 18:00 va invitam in plenara, la o provocatoare deliberare morală în cazurile dificile din paliatie.

Ne vor onora ca speakeri externi:

 • Dr. Med. Christoph Ostgathe (Germania)- președinte al European Association for Palliative Care (EAPC), va prezenta perspectiva internationala asupra ingrijirii paliative in conditiile pandemiei CoViD-19.
 • Dr. Daniel Hinshaw (SUA)- Calitatea vietii in suferinta.
 • Dr. Frank Ferris (SUA)- Folosirea opioidelelor în terapia durerii în bolile oncologice și non-oncologice.
 • Cathy Payne (Irlanda)- Nutritia in ingrijirea paliativa.
 • SL Mina Hokka (Finlanda)- Este loc de jocuri in asistenta medicala?
 • Dr. Antonio Noguera (Spania)- Artele vizuale in educatie.
 • SL Veerle Coupez  (Belgia)- Simularea in educatie.

Cele 7 prezentari ale speakerilor straini vor fi sustinute in limba engleza.

 Siteul conferintei https://conferinta.anip.ro

Vizualizati AGENDA CONFERINTEI

Aflati cine sunt SPEAKERII

 Taxa de participare conferinta:

 • 150 lei medic (130 lei membru ANIP)
 • 100 lei asistent medical, psiholog, asistent social, terapeut, consilier spiritual (80 lei membru ANIP)

 INSCRIERI CONFERINTA (necesita atasarea dovezii de plata a taxei)

 Date de contact pentru participanti: 0728 130071, conferinta@anip.ro

Detalii

Începe:
4 decembrie 2020
Se termină:
5 decembrie 2020
Categorie Eveniment:
Site web:
https://conferinta.anip.ro

Loc de desfășurare

Online