spot_img
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

MS DAY

19 mai 2022 - 20 mai 2022

Dragi colegi,

In calitate de Preşedinte al SNR am plăcerea să vă invit la MS DAY în perioada 19-20 Mai 2022, un eveniment medical organizat la nivel național de către SNR și FSNR, creditat de către CMR cu puncte EMC şi prilejuit de sărbătorirea anul acesta, la nivel internațional, în data de 29 Mai, a Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple.

Scleroza multiplă este o afectează un număr de peste 8000 de persoane în România, dintre care puțin peste 5500 sunt incluși în Programul Național de Tratament al Bolilor Neurologice, în cele 18 centre de SM. Diagnosticul și tratamentul sclerozei multiple au cunoscut o dezvoltare importantă în ultimii ani, transformând destinul pacienților de la hazardul diagnosticului exclusiv clinic, al unei afecțiuni fără soluții terapeutice, la diagnosticul bazat pe criterii și metode imagistice sofisticate, al unei afecțiuni cu din ce în ce mai multe soluții terapeutice.

Începuturile terapiei imunomodulatoare în România au fost înfiripate în anul 2000 de către Prof. Dr. Ioan Pascu, Prof. Dr. Alexandru Șerbănescu și de către Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru, care au contribuit decisiv la dezvoltarea programului de tratament. Nu pot să nu îl amintesc pe domnul Prof. Dr. Cristian Popescu, care a organizat timp de mulți ani la Iași, Zilele Sclerozei Multiple, un eveniment pe care îl așteptam cu toții cu interes de fiecare dată.

Este de datoria noastră să nu irosim ceea ce s-a câștigat, uneori cu un preț mult prea mare, și să pășim înainte cu determinare, să dezvoltăm centrele existente, să înființăm centre noi, și de ce nu, să creștem activitatea de cercetare, prin formarea de grupuri de lucru, nu numai în domeniul sclerozei multiple, ci și în alte domenii de patologie.

Vă aşteptăm alături de noi în cele două zile dedicate evenimentului, organizat pentru prima dată de la începerea pandemiei de COVID-19 în format hibrid, și sper ca fiecare să găsească ceva util în programul conferinței pentru practica de zi cu zi.

Prof. Dr. Cristina Tiu

Detalii

Începe:
19 mai 2022
Se termină:
20 mai 2022
Site web:
https://msday.1event.ro/ro/home

Loc de desfășurare

Magic Place Events, București
Șoseaua Virtuții 155,
București, 077042 România
+ Hartă Google