Pe 23-24 aprilie Targu-Jiu va fi pentru al saselea an la rand nucleul discutiilor legate de patologia respiratorie in practica medicala curenta
Pe 23 si 24 aprilie 2015 Universitatea “Constantin Brancusi” din Targu-Jiu (Complexul Debarcader) va gazdui cea de-a sasea editie a simpozionului interdisciplinar „Patologia respiratorie in practica medicala curenta”. Manifestarea stiintifica devenita traditie este organizata de compania de comunicare medicala Houston NPA, sub egida Societatii Romane de Pneumologie-Sectiunea de Tuberculoza. Parteneri oficiali: Spitalul Judeţean de Urgenţa Targu-Jiu, Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, Universitatea “Constantin Brancusi” si Consiliul Judeţean Gorj.
La evenimentul interdisciplinar sunt invitati in special medici de familie, pneumologi, specialisti in chirurgie toracica, medicina de laborator, reabilitare medicala, boli infectioase, oncologie, medicina interna, alergologie, precum si asistenti medicali.
Coordonator stiintific este Prof. Dr. Constantin Marica, Presedintele Sectiunii de Tuberculoza a Societatii Romane de Pneumologie (SRP) si Vicepresedinte SRP.
“Peste putin timp ne vom reintalni la a 6-a editie a Simpozionului “Patologia respiratorie in practica medicala curenta”. Prin efortul organizatorilor locali si cu sprijinul Sectiunii TB a SRP incercam perpetuarea unui eveniment medical de valoare stiintifica si profesionala din ce in ce mai mare cu fiecare editie, incercand sa stranga laolalta medici din diverse specialitati si asistenti, care au un scop comun: calitatea actului medical. Multe din temele care vor fi abordate in acest an nu vor fi doar utile, ci si valoroase rezultate ale unor experiente personale sau de echipa relizate de catre lectorii care vor conferentia. Colaborarea stransa cu alte discipline pe care o implica activitatea noastra ca pneumologi este relevata de participarea cu diverse teme a specialistilor din chirurgie toracica, boli infectioase, genetica medicala, medicina de laborator, oncologie. Tuberculoza pulmonara, maladie din pacate de actualitate, cu multiple probleme de diagnostic si terapie, ocupa un loc important intre temele de comunicare, punandu-se accentul in special pe metodele rapide genetice de laborator ce vor deveni, speram, in viitor un standard in diagnosticul bolii. Datele actualizate de epidemiologie evidentiaza faptul ca aceasta boala inca ramane pentru tara noastra o provocare. Noutati importante, desi o parte dintre ele, au din pacate acum pentru noi doar valoare teoretica, din cauza resurselor financiare limitate, vor fi comunicate in domeniul oncologiei medicale, terapiile moderne pentru cancerul pulmonar, care reprezinta viitorul in lupta cu aceasta boala cumplita, din ce in ce mai prevalenta in tara noastra. Varietatea tematicii este sustinuta si de comunicarile privind bolile obstructive si interstitiale, bolile pulmonare infectioase nontuberculoase, suportul ventilator sau transplantul pulmonar. Cred ca fiecare dintre noi (lectori sau participanti) vom pleca de la acest simpozion cu ceva nou, utilitatea informatiilor prezentate regasindu-se ulterior in activitatea noastra medicala. Cred ca reusita unei astfel de manifestari consta in primul rand in impartasirea experientelor profesionale ale fiecaruia dintre noi” a declarat pentru organizatori Prof. Dr. Constantin Marica.
Alaturi de Prof Marica vor lua cuvantul lectori cu experienta in managementul bolilor pulmonare, precum: Prof. dr. Emilia Crisan, Conf. dr. Gheorghe Nini, Conf. dr. Floarea Mimi Nitu, Conf. dr. Paraschiva Postolache, Conf. dr. Mihai Ioana, Conf. dr. Marian Olaru, Conf. dr. Oana Arghir, Sef lucr. dr. Alin Demetrian, Sef lucr. dr. Nicolae Mircea Panduru, Asist. dr. Beatrice Mahler, Dr. Victor Spinu, Dr. Gilda Popescu, Dr. Roxana Mindru, Dr. Elena Vlad, Dr. Irina Negru, Dr. Iulia Lunceanu, Dr. Alina Liliana Cimpoeru, Dr. Anca Lelia Riza, Dr. Marius Sorin Ciontea, Dr. Dinu Blendea, Dr. Diana Stanculescu, Dr. Ciprian Bolca, Dr. Adriana Florescu, Dr. Irina Ianache, Dr. Ion Eparu, Ktp. dr. Tiberiu Tataru, Ktp. dr. Daniela Ene, in total 28 de specialisti vor sustine prezentari interdisciplinare in cadrul manifestarii de la Targu-Jiu. Programul este creditat pentru medici, asistenti si farmacisti. Taxele sunt cuprinse intre 80-150 lei pana pe 22 aprilie.
Cadrele medicale si specialistii in sanatate care doresc sa se inscrie la eveniment se pot adresa companiei Houston NPA, persoana de contact daniela.popescu@houston.ro , 0756 030 316.