spot_img
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Școala de Toamnă a Tinerilor Neurochirurgi „Inspirație pentru Noua Generație”

24 noiembrie 2022 - 26 noiembrie 2022

Avem onoarea și bucuria de a vă anunța că în perioada 24-26 noiembrie 2022, Iașul revine în atenția întregii comunități neurochirurgicale din țară prin intermediul primei ediții a Școlii de Toamnă a Tinerilor Neurochirurgi „Inspirație pentru noua generație” organizată în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Societatea Română de Neurochirurgie și Asociația Human Brain Academy, eveniment ce are ca principal scop promovarea educației și diseminarea cunoștințelor, nu numai pentru studenții la medicină care se gândesc la o carieră în neuroștiințe (neurochirurgie sau neurologie), ci și pentru specialiștii și rezidenții de alte specialități conexe precum radiologie, radioterapie, robotică, oftalmologie, anatomie patologică, medicină de urgență, bioinginerie, fizică medicală, care au astfel posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele în aceste domenii.

Publicul Țintă/Audiența: Sesiunile de curs ale Școlii de Toamnă a Tinerilor Neurochirurgi din România se adresează următoarelor categorii: Studenți, Medici rezidenți, Medici specialiști si primari în specialitățile Neurochirurgie, Neurologie, Oftalmologie, Neurooftalmologie, NeuroRadiologie, NeuroRobotică, Neuroanatomie Patologică, NeuroMedicină de Urgență, Bioingineri, Fizicieni Medicali.

Iasul a fost și rămâne un important centru cultural, academic și științific, unul dintre cele mai vechi orașe din România. În perioada 1916-1918, Iașul a fost capitala României. Orașul Iași se mândrește că este locul în care a apărut primul ziar românesc, este și casa primei universități românești (1860, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza) și este în prezent al doilea centru universitar ca mărime din România.

Primul serviciu de neurochirugie din România a fost înființat în Iași, pe 1 ianuarie 1933. Orașul Iași este în prezent unul dintre principalele centre de neurochirurgie din România, având multiple secții de neurochirurgie, atât în sistemul sanitar public cât și privat.

În cadrul Școlii de Toamnă a Tinerilor Neurochirurgi din România vom organiza mai multe sesiuni de workshop hands-on și anume: workshop hands-on de neuroendoscopie cranială și spinală, nivel începători (Hands-On Workshop on Cranial & Spinal Neuroendoscopy Drill & Techniques, entry level), workshop hands-on de Robotică în Neurochirurgie “Tehnologii &Tehnici Moderne de Robotică și Neuroimagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”, workshop hands-on Gamma Knife (Radiochirugie Stereotactică).

Acest eveniment nu își propune să fie exhaustiv; scopul nostru este de a stimula și încuraja tinerii participanți să urmeze calea neuroștiințelor și să transmitem instrumentele necesare pentru o opinie corectă și informată asupra informațiilor medicale.

Deși acest curs nu pretinde că deține toate răspunsurile la subiectele controversate din neuroștiințe, credem că va oferi studenților și rezidenților o înțelegere îmbunătățită a subiectelor abordate.

De asemenea, împlinirea în această toamnă a 50 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași (1972-2022), reprezintă un bun prilej de comemorare a medicilor care au slujit această specialitate medicală, întâlnirea între generațiile de medici care au activat în această disciplină și noua generație care e în plină ascensiune în domeniu, personalități care au influențat dezvoltarea Clinicii Ieșene de Neurochirurgie și parteneri din celelalte ramuri medicale alături de care funcționează în strânsă legătură această clinică și în prezent, în cadrul unui Simpozion Omagial: Semicentenarul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” – 50 de ani de la înființare.

Iată așadar doar câteva dintre motivele pentru care vă invităm să ne fiți alături în organizarea acestui eveniment, diseminând această informație către toate persoanele interesate și să participați la acest eveniment medical unic, în perioada 24-26 noiembrie 2022.

În final vă rugăm să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 24-26 noiembrie 2022, ca fiind ocupate cu sesiunile Școlii de Toamnă a Tinerilor Neurochirurgi din România „Inspirație pentru Noua Generație”.

Vă așteptăm cu drag!
REUȘIM NUMAI ÎMPREUNĂ!

Cu aleasă prețuire,
Conf. Dr. Lucian EVA, Președinte STN 2022

Conf. Dr. Horia PLEȘ, Președinte SRN

Detalii

Începe:
24 noiembrie 2022
Se termină:
26 noiembrie 2022
Site web:
https://tinerineurochirurgi.neuroexcelenta.ro/