spot_img
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

A XX-a Conferință Națională de Îngrijiri Paliative

17 octombrie 2019 - 19 octombrie 2019

ÎNGRIJIREA PALIATIVĂ: VIZIUNE, MISIUNE ȘI VALORI
A XX-a Conferință Națională de Îngrijiri Paliative
HOTEL Alpin din Poiana Brașov
17-19 octombrie 2019
Organizatori: Asociația Națională de Îngrijiri Paliative & Fundația HOSPICE Casa Speranței

Comitet știintific: Conf. Dr. Daniela Moșoiu (președinte); Mălina Dumitrescu; As. Univ. Dr. As. Med. Nicoleta Mitrea; Prof. Dr. Alina Pascu; Conf. Dr. Vladimir Poroch; Prof. Dr. Liliana Rogozea; Dr. Ariana Roșiu; SL Dr.  Laurențiu Simion; Dr. Liliana Stănciulescu; Dr. Mircea Șerpe; Dr. Ștefănel Vlad; Dr. Anca Vrânceanu

Comitet organizatoric: Raluca Bîgiu (președinte 0728130093), Corina Dobă, Sorina Hașu, Flavia Hurducaș, Oana Predoiu, Andreea Szabo

Promovare & sponsorizări: Laura Iosub (0728 130081)

Sponsori confirmați: KRKA, HARTMANN

Parteneri media confirmați: JURMED-Jurnalul de Sănătate

Conferința atrage în fiecare an peste 200 de profesioniști din sănătate, din țară și din străinătate, implicați în îngrijirea paliativă sau interesați de acest domeniu aflat în plină dezvoltare la nivel mondial. Participanții sunt medici, asistenti medicali, psihologi, asistenți sociali, îndrumători spirituali, specialiști terapeuți. Medicii sunt din 16 specialități diferite, cei mai numeroși fiind medicii de familie și medicii oncologi.

Agenda conferinței va oferi participanţilor oportunitatea de a-şi împărtăşi experienţele, de a participa activ şi nu în ultimul rând, de a răspunde nevoilor lor. Speakeri invitați din țară și din străinătate ne fac onoarea să  participe la conferință (până acum au confirmat: Catharine Grimes- USA, Marius Ciurlionis-Lituania, Aliki Tserkezoglou- Grecia, Irena Laska- Albania, Valerian Isac- Moldova)

Evenimentul va avea următorul program:
Joi, 17 octombrie 2019
17:00 Primirea participanților
17:15 Deschiderea conferinței (plenare)
19:30 Cină festivă
Vineri-Sâmbătă, 18- 19 octombrie 2019
09:00 Lucrări științifice
13:00 (sâmbătă) Închiderea lucrărilor conferinței

Înscrierile la conferință se fac online pe www.anip.ro până la data de 16 octombrie 2019.

Taxe conferință:
• membrii ANIP 485 lei- medici, 440 lei- medici rezidenți, alt personal
• nemebrii ANIP: 535 lei- medici, 490 lei- medici rezidenți, alt personal
• însoțitori: 415 lei

Înscrierea lucrărilor se face până la data de 1 septembrie 2019 (cshospice@hospice.ro). Autorii rezumatelor acceptate de către comisie, vor fi anunțați până la 1 octombrie 2019 asupra condițiilor de prezentare.

Conferința Națională de Îngrijri Paliative contribuie din 1999 la încurajarea inițiativelor de înființare de noi servicii de paliație în România, la respectarea standardelor de calitate în paliație și la dezvoltarea comunității  profesioniștilor în îngrijiri paliative. Conferința este organizată anual de Asociatia Nationala de Îngrijiri Paliative (ANIP) www.anip.ro si Fundatia HOSPICE Casa Sperantei www.hospice.ro- promotor al îngrijirii paliative în România (din 1992).

Îngrijirea paliativă aduce calitate vieții celui bolnav prin tratamentul durerii și al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. În egală măsură îngrijirea paliativă învață familia să poată fi de ajutor celui drag aflat în suferință și să se bucure împreună de viață.

La sfîrșitul anului 2017 existențau 98 de servicii specializate în îngrijiri paliative (față de 74 servicii în anul 2014) asigurate de 59 de furnizori (față de 54 în 2014), dintre care 25 în sistemul public de sănătate, 19 organizații neguvernamentale și 15 SRL-uri). In cazul furnizorilor care asigură mai multe tipuri de servicii (unități cu paturi, îngrijiri paliative la domiciliu, ambulatorii de îngrijiri paliative, centre de zi, echipe mobile de spital) pentru mai multe categorii de beneficiari (adulți, copii, mixt) au fost luate în calcul toate serviciile. În măsura în care datele colectate au fost complete la nivel de țară, gradul de acoperire a nevoii de îngrijire paliativă în anul 2017 a fost de aproximativ 11,56% (față de 7,9 % în anul 2014).

Distribuția pe județe a furnizorilor de servicii este neomogenă, existînd încă 17de județe fără niciun serviciu de paliație (față de 19 județe în 2014), 9 județe cu un singur serviciu (față de 9 județe în 2014), 5 județe cu cîte 2 servicii, 1județ cu 3 servicii, 3 județe cu cîte 4 servicii, și 7 județe și municipiul București cu 5 sau peste 5 servicii.

Asociatia Nationala de Îngrijiri Paliative este o organizație neguvernamentală înființată la Brașov, în anul 1998, la inițiativa Conf. Dr. Daniela Moșoiu și a unui grup de profesioniști dornici să dezvolte acest concept în România, cu scopul facilitării accesului la informația de specialitate și a comunicării între profesioniștii care lucrează în îngrijiri paliative sau sunt interesați de acest domeniu. Membrii individuali sunt medici, asistenți medicali, asistenţi sociali, psihologi, consilieri spirituali dar şi de alte profesii. Membrii colectivi sunt organizații ce furnizează îngrijiri paliative în diferitele județe ale țării. ANIP este membru al European Association for Palliative Care (EAPC) din 2008 și al Worldwide Palliative Care Alliance (WPCA) din 2009.

Detalii

Începe:
17 octombrie 2019
Se termină:
19 octombrie 2019
Categorii Eveniment:
,
Site web:
www.anip.ro

Loc de desfășurare

Hotel Alpin
Poiana Brasov, România + Hartă Google