spot_img

Ce rol joacă intestinele pentru sistemul nostru imunitar?

Intestinele nu sunt responsabile numai de digestia și absorbția apei și a substanțelor nutritive, sunt și centrul sănătății noastre, așa cum au descris tămăduitorii acum 4.000 de ani.

80% din sistemul imunitar este localizat în intestin

Pe lângă utilizarea alimentelor, intestinele au o altă funcție extrem de importantă – de a ne proteja organismul de intrarea substanțelor dăunătoare din mediu, precum și a microorganismelor străine. O mucoasă intestinală sănătoasă și care funcționează corect, fortificată de cât mai multe bacterii benefice (microbiomul nostru intestinal), este puternica noastră barieră protectoare.

Intestinele sunt responsabile de protejarea împotriva toxinelor, virusurilor, ciupercilor și paraziților care pot intra în organism împreună cu alimentele, și sunt implicate în apărarea imunitară generală a organismului. Deși pot exista nenumărate puncte de atac a agenților patogeni în intestin datorită suprafeței lor uriașe, așa-numita „barieră intestinală”, formată din flora intestinală sănătoasă, mucoasa intestinală și celulele imune, este un mecanism de apărare eficient și important pentru a preveni aceste atacuri.

Flora intestinală are rolul de a elimina microbii nocivi. Unele bacterii sunt capabile să producă substanțe care inhibă creșterea anumitor specii de bacterii patogene, oferind o protecție suplimentară organismului. Speciile de bacterii benefice sunt, de asemenea, responsabile de reglarea funcției de protecție a mucoasei intestinale și a sistemului imunitar intestinal.

După cum sugerează și numele, mucoasa intestinală este înconjurată de un strat de mucus, care este conceput pentru a preveni pătrunderea organismelor nocive. Cu suprafața sa uriașă de 300-400 m2, conține de trei ori mai multe celule imune decât măduva osoasă, ganglionii limfatici și splina împreună și este cel mai mare organ imunitar din corpul uman, cu aproximativ 80% din celulele imune ale corpului.

5 sfaturi pentru un sistem imunitar puternic

Cercetări ample au arătat că infecțiile acute sunt asociate cu pierderea bacteriilor intestinale importante. De aceea, acum este extrem de important să fim atenți la sistemul imunitar și mai ales la flora noastră intestinală. Apropo, stresul, alimentația precară și utilizarea frecventă de medicamente sunt deosebit de nocive pentru microbiom. Păstrați-vă sistemul imunitar intestinal în formă bună cu următoarele sfaturi:

  1.  Fiecare dintre noi se simte încordat și stresat de situația actuală, iar stresul poate afecta negativ imunitatea. Alinați-vă stresul cu yoga și muzică relaxantă.
  2.  Răsfățați-vă bacteriile intestinale cu fibre valoroase – ele sunt un aliment important pentru flora intestinală! Zahărul, pe de altă parte, promovează dezvoltarea bacteriilor nedorite și, prin urmare, ar trebui să fie evitat.
  3.  Consolidați-vă sistemul imunitar cu vitamine și oligoelemente din alimentele proaspete! Vitamina C și zincul sunt adevărate impulsuri turbo pentru sistemul dumneavoastră imunitar, iar o furnizare adecvată de vitamina D solară este de asemenea importantă pentru sistemul imunitar.
  4.  Asigurați-vă că faceți suficientă mișcare – deoarece și intestinele dvs. se mișcă, iar reziduurile și toxinele sunt eliminate din corp mai repede.
  5. Pentru mai multe informații accesați website-ul http://omni-biotic.ro/omnibiotic-10/ Oferă sprijin florei tale intestinale trimițând „ajutoare” – echipa de bacterii bune din Omni-Biotic 10, care lucrează împreună pentru a asigura funcționarea optimă a sistemului imunitar. Cele 10 tulpini de bacterii benefice special selectate din Omni-Biotic 10 activează celule Natural Killer speciale în sistemul nostru imunitar, care au sarcina de a neutraliza infecțiile. În același timp, acestea stimulează secreția de molecule speciale care cresc puterea de protecție a membranelor mucoase din corp, astfel încât virusurile și alți agenți patogeni nu pot pătrunde în organism și sunt eliminați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst