spot_img

Medist Imaging & POC si Consiliul National Roman de Resuscitare si-au unit fortele pentru educarea cadrelor medicale in acordarea primului ajutor

Medist Imaging & POC si Consiliul National Roman de Resuscitare au facut un proiect comun pentru educarea cadrelor medicale in acordarea primului ajutor.

  • Datele arata ca utilizarea defibrilatoarelor automate externe este relativ redusa in Europa
  • Totodata, locuitorii din circa 70% din statele europene au suferit un stop cardio respirator in afara spitalelor

Medist Imaging & POC si Consiliul National Roman de Resuscitare (CNRR) au organizat duminica, 10 septembrie, un curs de acordare a primului ajutor pentru asistentii medicali de pe sectiile de ATI si blocul operator din cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”.

In cadrul cursului, organizat la sediul Medist, instructorii CNRR au pus accentul pe evaluarea imediata a victimei/pacientului, pe identificarea stopului cardio-respirator in mod corect si pe realizarea compresiilor toracice care asigura perfuzarea si mentinerea viabilitatii creierului, pana la interventia echipelor medicale de resuscitare avansata.

Dupa o introducere teoretica, participantii au avut ocazia sa invete sa foloseasca defibrilatorul Zoll R Series, care inglobeaza tehnologii de inalta performanta si este usor de utilizat, ajutand personalul medical sa ofere o resuscitare cardiopulmonara de calitate. La final, cursantii au fost evaluati de catre instructori si, in functie de implicarea fiecaruia, au primit certificate de absolvire acreditate de Consiliul European de Resuscitare.

Conform statisticilor emise de Consiliul European de Resuscitare in 2021, stopul cardiac subit este a treia cauza de deces in Europa. 29 de tari europene au participat la un studiu pentru Registrul European al Stopului Cardiac, iar rezultatele au fost urmatoarele:

  • In aproximativ 70% din tarile europene oamenii au suferit un stop cardio-respirator in afara spitalului.
  • La nivel european, incidenta anuala a stopului cardio-respirator survenit in afara spitalului este intre 67 si 170 la 100.000 de locuitori.
  • Utilizarea defibrilatoarelor externe automate (AED) ramane scazuta in Europa, fiind inregistrata o medie de 28%.
  • 80% din tarile europene ofera resuscitare cardiopulmonara asistata de un medic, dintre care 75% detin un defibrilator automat extern. Majoritatea tarilor (90%) au acces la centre de stop cardiac pentru ingrijiri post-resuscitare.

„Cand vorbim de resuscitarea cardiopulmonara este important sa fim la zi cu protocoalele emise de Consiliul European de Resuscitare. Acestea se imbunatatesc permanent si ne ajuta sa actionam mai eficient, sa intelegem foarte bine de ce facem anumite manevre si care sunt manevrele importante atunci cand vorbim de resuscitare. De aceea, am extins portofoliul de cursuri, am inceput sa traducem din ce in ce mai multe protocoale pe care le distribuim public si gratuit, astfel incat toti cei care activeaza in domeniul medical sa aiba acces la ele”, a explicat Gabriel Valsan, Secretar General CNRR.

Pe langa instruirea cadrelor medicale, Medist Imaging & POC si Consiliul National Roman de Resuscitare atrag atentia asupra importantei educarii populatiei cu privire la recunoasterea stopului cardio-respirator si la aplicarea masurilor de resuscitare, astfel incat orice persoana sa poata actiona in spatiile publice, unde au loc multe situatii in care este nevoie sa se foloseasca aceste cunostinte medicale.

„La Medist Imaging & POC sustinem educatia continua, astfel incat atat cadrele medicale, cat si oamenii care nu activeaza in domeniul medical sa fie pregatiti pentru a face fata situatiilor de urgenta. Ne bucuram ca am reusit, impreuna cu partenerii nostri de la Consiliul National Roman de Resuscitare, sa organizam acest curs in care am adus in atentie cele mai noi protocoale in domeniul resuscitarii cardiopulmonare, recomandate de Consiliul European de Resuscitare. O interventie rapida si corecta prin RCP poate preveni daunele ireversibile sau chiar decesul pacientului”, a declarat Bogdan Niculescu, Director General Medist Imaging & POC.

Evenimentul face parte din programul Medist Academy prin intermediul caruia echipa Medist Imaging & POC organizeaza periodic cursuri si workshopuri medicale. Acest program include sesiuni de instruire practica pentru tehnici chirurgicale si proceduri medicale, simulari de cazuri clinice pentru dezvoltarea abilitatilor de diagnosticare a pacientilor, precum si demonstratii practice pe noi tehnologii si dispozitive medicale de ultima generatie.

Despre Medist Imaging & POC

Medist Imaging & POC face parte din grupul firmelor Medist, alaturi de Medist Life Science si de Medist S.A., fiind un nume recunoscut pe piata furnizorilor de echipamente medicale din Romania inca din anul 1994. Compania furnizeaza in exclusivitate in Romania cele mai noi si performante solutii si produse de imagistica ale concernului american General Electric, divizia HealthCare. In zona de Point of Care distribuie in Romania echipamente precum defibrilatoare, sisteme de monitorizare, electrocardiografe sau sisteme de infuzie de la furnizori consacrati precum Zoll, BD, Masimo sau Schiller.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

Catalina Enescu

Specialist Marketing

catalina.enescu@medist.ro

0726.196.775

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Abonamente Medica
icmed
Karl Storz

Medinst