spot_img

Număr record de participanţi la Congresul Naţional de Nefrologie

Timp de trei zile, Municipiul Iaşi  a găzduit ediţia a IX-a a Congresului Naţional de Nefrologie (15-17 octombrie), o manifestare ştiinţifică medicală cu participare
internaţională, în cadrul căreia sunt prezentate noile ghiduri europene de practică pentru pacienţii cu boală de rinichi avansată şi diabet zaharat.

Aproape 600 de medici nefrologi şi de alte specialităţi sunt aşteptaţi anul acesta la cea de-a IX-a ediţie a Congresului Naţional de Nefrologie, cea mai importantă manifestare organizată de Societatea Română de Nefrologie, fiind stabilită astfel o participare record, pe fondul unui program ştiinţific ce abordează subiecte pluridisciplinare în înrgijirea optimă a pacienţilor cu boala cronică de rinichi.

“Aceasta este o ediţie record a Congresului Naţional de Nefrologie, care reflectă creşterea specialităţii în ţara noastră. Estimăm că vom avea aproape 600 de participanţi, dublu faţă de ediţia precedentă, devenind, practic, cea mai mare ediţie de până acum. Congresul Naţional de Nefrologie de anul acesta oferă tuturor participanţilor prilejul de a audia cercetări ştiinţifice de ultimă oră, de a relaţiona cu experţi în arii de interes pentru nefrologie şi, în acelaşi timp, de a-şi prezenta colegilor propriile descoperiri, cu scopul de a dezvolta metode eficiente de prevenţie şi tratament”, a declarat Prof. Dr. Adrian Covic, preşedintele Societăţii Române de Nefrologie.

Evenimentul a fost organizat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, parteneri ştiinţifici ai manifestării fiind Spitalul clinic „Dr. C. I. Parhon”, Forumul Naţional de Prevenţie şi Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, alături de care Comitetul ştiinţific a pregătit şi cursurile oficiale ale congresului, Master Class – Managementul Bolii Cronice de Rinichi în 2015 – dialog interdisciplinar şi cursul Puncţia
biopsie renală – Diagnostic histopatologic şi semnificaţie clinică.

„Bazându-ne pe mari studii epidemiologice naţionale, ne axăm strategia pe problematica bolilor cronice netransmisibile și impactul socio-economic al acestor afecțiuni, motiv pentru care anul acesta am pregătit cursul oficial al Congresului – Master Class – Managementul Bolii Cronice de Rinichi în 2015”, a mai precizat Prof. Dr. Adrian Covic.

Având lectori de renume naţional şi internaţional, programul Congresului Naţional de Nefrologie beneficiază de sesiuni dedicate epidemiologiei bolii cronice de rinichi în România, ghidurilor europene de tratament , diabetului zaharat, dializei, complicaţiilor asociate bolii cronice de rinichi, transplantului renal, complicaţiilor cardiovasculare la pacientul renal, dar şi de o sesiune dedicată medicilor rezidenţi.

Programul complet al Congresului Naţiona de Nefrologie poate fi consultat aici: www.congresnefrologie.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst