spot_img

OBIECTIVAREA TRATAMENTULUI GEMOTERAPIC PRIN ANALIZE DE LABORATOR

dr_simona_nitudr.Simona Nițu

președinte Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie

www.gemoterapie.ro

 

Gemoterapia – fitoterapia cu părți tinere de plante – practicată de tot mai mulți medici specializați în acest domeniu al terapiilor naturale, își dovedește eficacitatea și prin rezultatele obiectivate prin investigații de laborator. Cazurile prezentate în continuare sunt două exemple unde s-a recurs la tratament gemoterapic la cererea expresă a pacientului sau la recomandarea medicului pentru o altă abordare decât cea clasică, prin tratament medicamentos.

Caz de hepatită depistată la primele semne clinice

Acțiunea terapeutică a extractelor gemoterapice asupra ficatului poate fi urmarită în cazul hepatitelor virale cronice B sau C prin analize simple și puțin costisitoare. Foarte evident este efectul terapeutic al  gemoterapicelor  în formele acute ale hepatitei dacă aceasta este diagnosticată la primele semne clinice.

Este cazul unei paciente în vârstă de 35 de ani, fără antecedente personale patologice, care în 2011, luna noiembrie, este spitalizată timp de 6 săptămâni pentru un sindrom vertiginos, investigată și tratată  injectabil și perfuzabil. Este externată în luna decembrie, vindecată, cu recomandarea de repaus și tratament igieno-dietetic. În luna februarie 2012 prezintă stare de astenie marcată, paloare, tulburare de somn cu somnolență în timpul zilei, lucru nefiresc, deoarece era o persoană extrem de activă, precum și greață, inapetență.

Se decide efectuarea  analizelor  de laborator și se constată o creștere foarte mare a transaminazelor: GOT-650 Ul/l ; GPT -810 Ul/l; VSH- 52/h -120/24h ; Ag HbC pozitiv; Viremia 16.000.  Pacientul refuză orice tratament alopat.

Alături de dieta de cruțare a ficatului, începe un tratament gemoterapic, cu următoarea asociere: Extract din muguri de Coacăz negru  – dimineața, Extract din mlădițe de Rozmarin – la prânz, Extract din mlădițe de Ienupăr  – seara.

POLYGEMMA 2 si  18_220x290.cdrExtractul din mlădițe de Rozmarin este un activator metabolic, antioxidant puternic, coleretic şi colagog, hipocolesterolemiant, antiinflamator, antialergic, care susţine buna funcţionare a ficatului şi a colecistului. Gemoterapicul din mlădițe de Ienupăr are acțiune detoxifiantă puternică, diuretică, antiinflamatoare, cicatrizantă, este stimulator al metabolismului la nivelul hepatocitului. La aceste două preparate cu tropism la nivelul ficatului s-a adăugat și extract din muguri de Coacăz negru, pentru efectul de tip “cortison–like”, reduce valorile VSH, activează şi stimulează 11–oxi-steroizii – activatori ai răspunsului endogen în procese inflamatorii, inhibă catenele enzimatice care produc prostanoizi, inhibând astfel procesele inflamatorii, reduce eozinofilia. Se recomandă administrarea acestui preparat dimineața, între orele 8 și 10, pentru a intra în sinergie cu vârful de activitate al corticosuprarenalei.

După 3 luni de tratament, simptomatologia clinică este mult ameliorată, dar analizele de laborator nu au prezentat modificări spectaculare: VSH- 30/h – 68 /24h, GOT -420UI/l, GPT 630UI/l, Viremia 8.000.

A continuat tratamentul încă 3 luni de zile cu aceeași asociere de gemoterapice, la care s-a  adăugat Extract din mlădițe de Caprifoi negru, înainte de masa de prânz. Acest gemoterapic, prin efectele decongestionant, antispastic, cicatrizant al mucoaselor,  ajută la restabilirea funcţionalităţii hepatice, cu recomandare în hepatomegalie, icter, hepatită acută şi cronică, precum și în splenomegalie.

La începutul lunii iulie starea generală era foarte bună, iar analizele de laborator erau toate în parametri normali, viremia 0. A urmat încă 2 luni un tratament de întreținere, cu doza înjumătățită (câte 25 de picături) din fiecare produs gemoterapic. Analizele de control efectuate la intervale diferite de timp s-au menținut în continuare normale, fără tratament. Menționez că pacienta a urmat exclusiv tratament gemoterapic.

Caz de sindrom dislipidemic, hipertensiune arterială

Pacient de sex masculin, în vârstă de 43 de ani, cadru didactic la o școală sportivă, care suferea de aproximativ 3 ani de sindrom dislipidemic, hipertensiune arterială. Urmează un tratamet alopat cu Noliprel, Betaloc, Lipanthyl, Lagosa –dimineața; Crestor, Rosucard, Lagosa – seara. În luna septembrie 2011, medicul de familie îl  îndrumă spre un cabinet de terpii alternative deoarece, simptomele clinice s-au agravat sub tratament alopat : valori mari ale tensiunii arteriale, neinfluențate de tratament, alergii, diaree agravată după Crestor, analizele de laborator erau alarmante: trigliceride- 1000mg/dl, colesterol -700mg/dl, glicemie 117 mg/dl.

Astfel că a  început o dietă sub controlul  medicilor de la Centrul de nutriție, a renunțat la fumat și a început un tratament gemoterapic după următoarea schemă: Extract din muguri de Arțar  – dimineața, timp de 2 luni (antiinflamator la nivelul colecistului – modifică compoziţia bilei şi reduce astfel formarea calculilor biliari, îmbunătăţind fluxul biliar, hipocolesterolemiant, analgezic, ușor hipoglicemiant), după care, Extract din muguri de Migdal – timp de 2 luni –dimineața (antisclerotic vascular, hipotensiv, hipocolestero­lemiant, hipotrigliceremiant; potenţează acţiunea Extractului din mlădiţe de Măslin, cu care se asociază de cele mai multe ori). Extract din mlădițe de Măslin –  timp de 4 luni, la prânz (scade colesterolul total, lipemia în ansamblu şi hiper-beta- lipoproteinemia; normalizează hiper-beta- fosfolipidemia, regularizează fosfolipidele totale; are acţiune hipoglicemiantă). Extract din mlădițe de Ienupăr  – seara,  timp de 4 luni (pentru efectul detoxifiant puternic, asigurând o bună eliminare a compușilor de metabolism).

Din tratamentul  alopat a păstrat doar tabletele de Noliprel și Betaloc. A revenit  la primul control în luna decembrie. Prezenta o stare generală foarte bună: TA 130/80 mg, tensiune care se menținuse stabilă în ultimele 2 luni. Analize de laborator: trigliceride 340mg/dl, colesterol 203 mg/dl, glicemie 95mg/dl.

A urmat tratament de susținere cu: Extract din mlădițe de Măslin – dimineața și la prânz, Extract din mlădițe de Păducel –  seara, timp de 2 luni, 2 luni pauză (tonic cardiac, întăreşte sistola prin creşterea forţei de contracţie a inimii, scade frecvenţa cardiacă, vasodilatator coronarian, regulator simpatic, hipotensor lejer, se comportă ca un beta-antagonist parţial, antispastic). A revenit la control în luna februaurie 2012: Colesterol 238 mg/dl, Trigliceride 267mg/dl. A rămas în continuare cu aceeași schemă  terapeutică. Menționez că a renunțat la tratamentul alopat în totalitate înainte cu 6 luni de ultimul control medical.

Am dorit să atrag atenția asupra  atitudinii pacienților și a medicilor față de aceste situații: refuzul tratamentului alopat de teama reacțiilor adverse, necesitatea  începerii unui alt tip de tratament datorită ineficienței tratamentului alopat sau datorită reacțiilor adverse ale acestuia.

Indiferent de motivația care a determinat inițierea unui  astfel de tratament, ca medici, trebuie să acceptăm că diagnosticele  sunt clarificate pe baza analizelor de laborator, evoluția bolii se controlează cu ajutorul analizelor de laborator, iar confirmarea  vindecării și a eficienței  tratamentului se face  tot cu ajutorul analizelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst