spot_img

Importanța screeningului și diagnosticul precoce în tratamentul chirurgical al cancerului glandei mamare

Curs creditat cu 18 credite EMC pe perioada 27.12.2021-27.12.2022

Coordonatori curs:

Șef Lucr. Dr. Eugen Georgescu

Șef Lucr. Dr. Dragoș Ene

 ACCESEAZA CURSUL

Pasi pentru achizitionarea cursului:

  • Accesati cursul
  • Apasati butonul Adauga in cos
  • Apasati butonul Continua cu finalizarea
  • Introduceti informatiile pentru plasarea comenzii . Informatiile completate de Dvs. se vor tipari pe certificatul emis si se vor trimite la Colegiul Medicilor din Romania pentru validarea creditelor EMC.
  • Daca nu aveti cont pe platforma medicalelearning, bifati optiunea  *Creeaza cont pentru a primi acces pe platforma de cursuri – doar avand cont pe platforma de cursuri puteti accesa diploma cu puncte EMC. Bifand aceasta optiune veti primi automat pe email datele contului Dvs. (PAROLA )
  • Selectati metoda de plata
  • Apasati butonul Plaseaza comanda

Pasi pentru eliberarea diplomei cu credite EMC:

  • Va autentificati (logati) pe platforma de cursuri: https://medicalelearning.ro/  (cu adresa de mail si parola pe care ati primit-o pe email)
  • Descarcati si parcurgeti cursul din contul Dvs. accesand tab-ul DESCARCARI
  • Parcurgeti testul aferent cursului din contul Dvs. accesand tab-ul PANOU CONTROL
  • Diploma cu credite EMC o puteti descarca accesand tab-ul PANOU CONTROL, doar dupa promovar

În fiecare an, 2,1 milioane de femei sunt diagnosticate cu cancer de sân (OMS, 2020). În România, cancerul mamar ocupa în 2018, prima poziție cu o pondere a cazurilor noi de 25,1% (9 629cazuri noi), la mare distanță de cancerul de colon (11,9%; 4 576 cazuri noi) și cancerul de col uterin (8,6%;3 308 cazuri noi). Strategiile de diagnostic precoce vizează creșterea numărului de cancere de sân în stadiu incipient identificate cu precizie, prin creșterea accesului la serviciile de diagnostic și prin oferirea unui tratament oportun al cancerului (OMS, 2020).

Diagnosticul precoce este cheia pentru îmbunătățirea supraviețuirii pacienților, deoarece oferă o perspectivă asupra strategiei terapeutice cele mai adecvate pentru fiecare caz (Rivera-Franco și Leon-Rodriguez, 2018).

Screeningul cancerului de sân (BCS) este definit, ca testare a femeilor înainte de apariția simptomelor evidente, în general prin mamografie și examen clinic de sân (CBE) pentru a detecta și trata cancerele sau pre-cancerele (OMS, 2020).

Comunicarea multidisciplinară între experți în tehnologie, cercetători biomedici și medici ar trebui îmbunătățită cu scopul de a ameliora rata de supraviețuire a pacienților prin furnizarea unor instrumente fiabile de screening și diagnostic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst