spot_img

Tromboza venelor renale: simptome, consecințe, complicații

Cele mai frecvente cauze includ sindromul nefrotic, tulburările hemostazei primare cu hipercoagulabilitate, tumori renale maligne, compresia externă a prejudiciului venei renale este rară boala inflamatorie a intestinului.

Diagnosticul se face prin angiografie CT sau rezonanță magnetică sau venografie renale. În prognosticul tratamentului este de obicei favorabil. Tratamentul constă în anticoagulare, menținerea funcției renale și tratamentul bolii subiacente. Unii pacienți pot fi utile pentru trombectomie sau nefrectomie.

Cauzele trombozei venoase renale

Excesivă forma activă diureză sau administrarea prelungită a unor doze mari de corticosteroizi pot juca un rol în dezvoltarea trombozei venelor renale la pacienții cu aceste boli.

Alte cauze includ: respingerea alogrefei, amiloidoza, nefropatia diabetică, terapia cu estrogeni, sarcină,  tulburări hipercoagulabilitate primare (de exemplu, deficit de antitrombină II, proteina C sau S, Leiden Factor V, protromboina 620210A mutații), vasculita renală, nefropatia cu siclemie, LES.

Cauzele mai rare sunt asociate cu o scădere a fluxului sanguin la nivelul venelor renale includ germinare și tumorile renale maligne (în primul rând de cancer cu celule renale) în vena renală, compresia renală sau externă a venei cave inferioare, utilizarea contraceptivelor orale, a prejudiciului, deshidratare și cocaină.

Simptome și semne de tromboza venei renale

De obicei, apariția disfuncției renale apare imperceptibil. Cu toate acestea, manifestarea poate fi acută, determinând infarct renal cu greață, vărsături. Atunci când cauza este o tulburare de hipercoagulabilitate pot prezenta semne de tromboembolism venos. Atunci când factorul cauzal este cancerul de rinichi poate domina simptomele sale (de exemplu, hematurie, pierdere în greutate).

Diagnosticul de tromboza venelor renale

 La pacienții cu infarct renal, sau orice deteriorare a funcției renale de etiologie necunoscută, în special la pacienții cu sindrom nefrotic și alți factori de risc ar trebui să fie excluse de tromboză venoasă renală. Metoda de diagnosticare tradițională de alegere și este metoda standard de aur este kavagrafiya- informativ diagnostician activ, dar poate contribui la separarea trombului. Din cauza riscurilor potențiale ale flebografie tradiționale sunt din ce în ce flebografie second-hand de rezonanță magnetică și Doppler. Magnetic Resonance Imaging venografia poate fi efectuată, dacă RFG este mai mare de 30 ml / min. Atunci când Doppler trombozei venei renale, uneori, este determinată, dar metoda are o frecvență mare de răspunsuri fals negative și fals pozitive. Angiografia CT oferă detalii bune cu sensibilitate și specificitate mare, este rapid, dar necesită introducerea de agenți de contrast, care pot fi nefrotoxice. Analiza a electroliților serici, analiza urinei, care confirmă deteriorarea funcției renale. Există de multe ori o hematurie microscopică. Dacă nu există nici un motiv aparent, este necesar să se înceapă diagnosticarea stărilor de hipercoagulabilitate. Biopsia renală nu este o valoare de diagnostic, dar poate fi determinată boala de rinichi de fond.

Tratamentul trombozei venoase renale

Tratamentul bolii de bază.

Terapia anticoagulantă.

Uneori trombectomia sau tromboliză, prin intermediul unui cateter introdus percutan.

Rezultatul fatal este rar și este de obicei asociat cu complicații. Acesta ar trebui să producă un tratament al bolii de bază. Opțiunile de tratament includ tromboză venoasă renală tratament anticoagulant heparină, tromboliză și thrombectomy percutanata sau deschise. În cazul în care nu sunt planificate proceduri invazive, ar trebui să înceapă imediat un tratament anticoagulant pe termen lung cu heparine cu greutate moleculară mică sau warfarina.

Anticoagularea reduce riscul de formare a trombilor noi, promovează recanalizare vasculară cu trombi existente și îmbunătățește funcția renală. Terapia anticoagulantă trebuie continuat timp de cel puțin 6-12 luni sau pentru viață, în cazul în care există o tulburare hipercoagulabilitate (de exemplu, sindrom nefrotic permanent).

Utilizarea cateterelor pentru trombectomia percutanată și tromboliză – o nouă metodă promițătoare cu o eficiență bună. Îndepărtarea chirurgicală a formării trombusului se efectuează rar, dar poate fi utilizat în cazul în care terapia anticoagulantă nu este eficace sau este contraindicată. De asemenea, în aceste cazuri, puteți utiliza instalarea kavafiltrov venă cavă inferioară.

Sursă: https://rum.gurushealth.ru/miscelaneu/medicin%C4%83/30315-tromboza-venelor-renale-simptome-consecin%C8%9Be.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst