În 2015 Vlad a fost voluntar în tabăra MagiCAMP, unde a ajutat la echitație, la parcul de aventură, la piscină și la alte activități creative. A plecat de acolo schimbat și dornic să facă ceva pentru a ajuta mai mulți copii să meargă gratuit în tabără.
Vlad aleargă pe 5 martie 2019, 193 km la 6633 Arctic Ultra Race pentru copiii din tabăra MagiCAMP. Vrea să creeze 100 burse (în valoare de 500 lei pe luna, timp de 12 luni) pentru educația a 100 copii cu afecțiuni oncologice.
6633 Arctic Ultra are loc pe 9 martie, în Eagle Plains, Yukon, Canada și este considerat cel mai dur ultramaraton din lume.
Vlad a început să alerge și să strângă bani pentru tabăra care i-a schimbat viața. Mai întâi în Cluj-Napoca, în România, apoi în Europa. Acum se pare că nu îi mai ajunge continentul. Este un proiect care a rămas în inima lui și este 100% implicat. MagiCAMP este mai mult decât o tabără, este o transformare atât pentru copii, cât și pentru voluntari. Asta o spune din experiența proprie și ne invita să aplicam pentru o săptămână ca voluntar. Își amintește de o fetiță care la început era introvertită, purta perucă și nu interacționa cu voluntarii, dar în ultima zi a intrat în piscină fără perucă și radia de fericire. Se simțise parte dintr-o familie, unde nimeni nu o judecă și toți o acceptă exact așa cum este.
Sunt multe lucruri de zis despre tabăra MagiCAMP, dar oricât de mult citești sau îți spune un prieten, nimic nu se compară cu experiența magică a unei săptămâni alături de copii. Chiar dacă unii dintre cei care se înscriu nu ajung voluntari în tabără pentru că există un număr finit de locuri și foarte mulți doritori, pot să ajute ca voluntari în Cluj-Napoca sau București la MagicBOX, un colet cu alimente pe care îl trimit lunar la 174 de familii din România.
MagicHOME, campania ”Scaunul Rezistenței” de la finalul lui 2017, unde timp de 23 de zile, oamenii au stat zi și noapte pe un scaun, într-un salon improvizat de spital la Galeria de Artă Contemporană din București, așa cum fac cu adevărat părinții copiilor bolnavi de cancer, până când au reușit să strângă 100.000 de SMS-uri, donând 2 euro la 8844 cu textul ”MAGIC” și implicit, o parte din banii necesari construirii unui refugiu pentru 30 de familii lângă cel mai mare spital oncologic din București, unde părinții să poată să gătească, să se spele, să plângă. www.facebook.com/Magichome
Pentru 2019 și-a propus să ridice ștacheta, să găsească competiții mai dificile și să ajute mai multi copii. A citit cartea lui Tibi Useriu și i-a placut provocarea de la Polul Nord. Crede că este o binecuvântare să poată să alerge, un dar pe care vrea să-l folosească și la 6633 Arctic Ultra pentru a ajuta copiii.
L-a întrebat pe Vlad Voiculescu daca este de acord ca el să alerge la 6633 Arctic Ultra pentru MagiCAMP și apoi a vorbit cu Tibi, despre ce vrea să facă, rugându-l să-i fie mentor. Nu vrea să demonstreze nimic, vrea doar să ducă mesajul MagiCAMP cât mai departe, ca lumea să audă ce lucruci magice au loc în tabără.
Într-una din serile de copii din tabără a întâlnit un baiat care nu avea un picior și visul lui era să devină fotbalist, dar după chimioterapie nu mai putea face sport de performanță. Vlad era sănătos și nu făcea nimic, așa că s-a înscris la semi maratonul de la Cluj și a întrebat prietenii dacă vor să adopte un kilometru și să doneze pentru copiii MagiCAMP. De atunci a participat la maratoane, triatloane, Iron Man si ultramaratoane. In 2018 aleargă 3200 km pentru 320 copii, la 12 competiții din întreaga lume. În fiecare luna a avut un ultramaraton si acum este în Africa de Vest unde va alerga 169 km.
Din 2015 până în prezent a participat la competitii pentru copiii MagiCAMP, a invitat prietenii și companii din România să doneze pentru fiecare kilometru. În semn de mulțumire, a purtat pe tricou numele lor la toate competițiile. A inceput cu prima competiție de 21 km la Maratonul International Cluj-Napoca, a urmat Brașov Triathlon Herbalife, Triathlon Fără Asfalt, Triathlon 2 Mai, Triathlon XSalt, Retezan Maraton, NoStress Triathlon Callatis, Triathlon Tg.Mureș, Vlădeasa X-Trail, Triathlon Via Maria Theresia, 2×2 Race, Ultrabug, Endurance Beliș Half IronMan, Triatlon Tarnița, Maraton Piatra Craiului, Liberty on Bike, Retezat Sky Race, Iron Man, Transylvania 100 km, Ecomaraton, Maraton 7500, Ultramaraton Via Maria Theresia, Cappadocia Ultra Trail 114 km (Turcia), Transylvania Half Maraton, Brașov Marathon, Ciucas X3, Hong Kong 100km, Transgrancanaria 134 km (Spania), Marao 110 km (Portugalia), 100 miles of Istria (Croația), Ultra Trail Hungary 100 km, Mozart 100 km (Austria), NUTS Yllas Pallas 134 km (Finlanda), Echappe Belle 143 km (Franța), Ben Nevis Ultra Race 50 km (Scoția) și urmează pe 18 octombrie Grand Raid Reunion 169 km (Saint Denis), Kullamannen 161 km (Suedia) și Ultra Trail Cape Town 100 km. Copiii l-au învățat că nimic nu este mai important decât să-ți dedici viața în folosul altora.
Fiecare cursă îl pregătește, parcurge un traseu unic, are provocări noi și este o cursă cu el însuși unde trebuie să-și depășească propriile limite. S-a antrenat mult și motivația copiilor pentru care aleargă îi dă putere. Și-a propus să dea un sens alergatului și să ajute cât mai mulți copii să participe gratuit în această tabără magică. Pentru fiecare kilometru pe care îl aleargă la 6633 Arctic Ultra oricine dorește poate dona in contul RO13INGB0000999905454114 (titular Asociația MagiCAMP) și împreună să creăm 100 burse (în valoare de 500 lei pe luna, timp de 12 luni) pentru educația a 100 copii cu afecțiuni oncologice. Pe lângă cursa de la Polul Nord va alerga la Tor des Géants 330 km, UTMB 170 km +10,040 m și alte competiții. În Franța, a participat la Echappe Belle și a alergat 143 km, cu 11.100 diferență de nivel în 50 ore și 8 min. A fost cea mai dificilă alergare de anul acesta și l-a ajutat să depășească mental și fizic pragurile de durere și provocările distanțelor mai mari.
Editia din 2019 la 6633 Arctic Ultra este cea de-a unsprezecea și are o cursa de 120 mile și una de cursa de 350 mile pe Teritoriile de Nord-Vest din Canada. Locul de start este Eagle Plains Hotel și se va încheia la Tuktoyaktuk, dupa un itinerariu care include atingerea Cercului Polar în primele 23 de mile. În 2016, concurenții au avut de înfruntat temperaturi chiar și de minus 62 de grade celsius. Când l-a vazut pe Tibi cu steagul României la linia de sosire, a decis că o să facă și el la fel pentru copiii cu afecțiuni oncologice din România. Traseul este dificil prin condițiile de la Polul Nord și are 4000 diferență de nivel. Pe lângă acest aspect fiecare concurent este pe cont propriu, trebuie să își tragă o sania cu tot ce are nevoie și trebuie să fie puternic mental.
La fiecare pas sunt riscuri, fie ca pot apărea degerături, furtuna să le arunce sania sau să orbească din cauza cristalelor de gheață. În tabăra din 2018 a întâlnit un băiat pe nume Mario care a rămas blocat pe traseul din parcul de aventură. Nu mai vroia sa continue, îi era prea frică să treacă de o porțiune. Vlad a mers la el, l-a încurajat și Mario a fost de acord să urce în spate la Vlad și să continue împreună. Mario îl încuraja ”Hai că poți Vlad. Mai ai un pic. Încă puțin și am reușit.” Împreună au terminat traseul și această amintire îl va ajuta să termine cursa de la Polul Nord oricât de dificil va fi.
După întâlnirea cu Tibi de la Cluj a început pregătirea pentru cursa. Și-a comandat sanie, a început pregătirea echipamentului și pregătirea fizică este în derulare deoarece se antrenează pentru competițiile din cauza ”3200 km pentru 320 de copii” din care mai are de parcurs trei curse. Echipamentul este la fel de important precum pregătirea fizică, fiind necesare multe straturi de haine, încălzitoare, haine de puf și o atenție sporită la mâini, picioare și față. Pe lângă acest antrenament, a adăugat aclimatizarea la frig, tras de sania pe plat și diferență de nivel, alergări pe temperaturi scăzute îmbrăcat sumar, exerciții de crossfit, alimentație diversificată, odihnă suficientă și timp cu familia.
Toate sunt la fel de importante și îl ajută să treacă peste cele mai negre gânduri care îl încearcă pe traseu. În ianuarie va merge la Tăsuleasa pentru câteva antrenamente alături de Tibi, unde vor exersa trasul de sanie, bivoac și alte activități pentru competiție. Frigul se lasă așteptat la Cluj, au fost 20 de grade zilele trecute însă dimineața este răcoare și oamenii se uită ciudat cînd îl văd pe Vlad în sandale, pantaloni scurți și tricou. 50% este pregătire fizică și 50% pregătire mentală, iar motivația de a alerga pentru copii este forța care l-a ajutat să nu renunțe și să ajungă unde este acum. Cum spunea soția lui, Raluca, ”Pașii lui dau aripi copiilor”. Vlad consideră ca el și alți tineri, au o voce, pot să fim de folos și să fie o inspirație.
Vlad locuiește în Cluj-Napoca, are 30 de ani, este căsătorit cu Raluca pe care a cunoscut-o în tabăra MagiCAMP 2015 și pe care a cerut-o de soție la focul de tabără din MagiCAMP 2016. Deoarece putină lume pentru care a lucrat a înțeles nebunia de a alerga pentru copiii MagiCAMP, a devenit antreprenor și a pus bazele unei firme de evenimente private și în corporații, cu activități pentru copii. Este recunoscător că poate să alerge în lume, iar prin perseverența și dăruirea sa vrea să dea tuturor un exemplu de mai bine. Cancerul nu face alegeri, nu contează din ce mediu sau din ce colț de lume vii.
Noi, el avem puterea să schimbăm lucrurile in România. Dacă sunt persoane care rezonează cu scopul pentru care alearga poate sa ajute în mai multe feluri.
Pot adopta un colet MagicBOX lunar cu alimente (în valoare de 250 lei), pot dona în contul RO13INGB0000999905454114 sau online prin paypal pe www. magicamp.ro Orice sprijin contează, oricât de mic. Pot ajuta la MagicHOME, Bucuresti sau Cluj și pot să se înscrie voluntari pentru MagiCAMP 2019.
www.magicamp.ro sau www.facebook.com/MagiCAMP
Pentru băiatul ăsta ar trebui să se ridice o statuie,chiar daca nu a terminat la arktic tot este o mare VALOARE,prea puțin mediatizat.RESPECT.