Acizii OMEGA 3 sunt considerati esentiali deoarece organismul uman nu-i poate sintetiza si, de aceea, trebuie furnizati organismului prin hrana. Ei pot fi gasiti in pestele gras oceanic, in algele marine, in unele plante si seminte si in uleiul de peste, ca suplimente alimentare. Acesti acizi joaca un rol important in functionarea creierului si a inimii, reduc inflamatiile si pot ameliora simptomele multor boli cronice.
S-a observat ca, incidenta bolilor de inima este mai scazuta la populatiile care au un consum scazut de grasimi saturate si bogat in grasimi nesaturate, din gama de acizi grasi Omega-3.
Conform evidentelor clinice, acizii Omega-3 ajuta la reducerea factorilor de risc pentru problemele cardiace, scazand valorile mari ale colesterolului si presiunea sangelui. Uleiul de peste, datorita continutului bogat de Omega-3, scade nivelul de trigliceride, reducand riscul atacurilor de cord si al atacurilor cerebrale, reduce aritmiile si riscul de ateroscleroza, reduce colesterolul rau (LDL) si imbunatateste circulatia cardiovasculara.
Studii epidemiologice au aratat ca eschimosii, care mananca cantitati foarte mari de carne si grasime animala, nu au colesterolul marit. Ei consuma foarte multe grasimi Omega-3, care cresc nivelul colesterolului bun, ii protejeaza de bolile cardiovasculare si nu se imbolnavesc niciodata de artroza.
Totodata, trebuie subliniat ca acizii Omega-3 sunt constituentii principali ai creierului, avand un rol foarte important pentru performanta acestuia – memorie, atentie, concentrare, etc. Asadar, hrana buna pentru inima este buna si pentru creier. Ei pot sa amelioreze simptomele depresiei, schizofreniei, deficitului de atentie AD/HD, determina marirea puterii de concentrare. O explicatie este faptul ca uleiul de peste poate contribui la invingerea radicalilor liberi care distrug celulele cerebrale, reduc reactiile imunitare care declanseaza inflamarea daunatoare pentru celule, schimba comportamentul neurotransmitatorilor si modifica structurile fizice de baza ale celulelor. Membrana celulara cu atat mai flexibila cu cat continutul de Omega-3 e mai mare.
Este foarte important sa existe un echilibru in alimentatie intre acizii grasi Omega-3 si Omega-6, raportul ideal fiind 1:1.
Acizii Omega-3 reduc procesele inflamatorii, pe cand cei Omega-6 au tendinta de a le creste. Dieta moderna contine un consum de 14-25 ori mai mare Omega-6 decat Omega-3, ceea ce duce la un risc crescut de boli cardiovasculare. Pentru a avea efect, suplimentele alimentare Omega-3 trebuie sa fie pure, eficiente, recunoscute traditional, de o calitate incontestabila, precum uleiurile de peste LYSI Islanda.
Produsele LYSI sunt disponibile in farmacii, magazine naturiste si online www.sagasanatate.ro, sau la telefon 0722810692.