spot_img

Revista 2024

„Are nevoie de tine. Vorbeste cu ea!” Viata dupa mastectomie.

 „Are nevoie de tine. Vorbeste cu ea!” Viata dupa mastectomie.

Platforma Pacientul 2.0 lanseaza astazi podcastul despre viata dupa mastectomie, cu marturisirile unor femei care au trecut prin aceasta experienta.

 

Povestile lor sunt un mesaj optimist si de incurajare si fac parte din campania „Are nevoie de tine. Vorbeste cu ea!”, organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din România si Asociatia Imunis, cu sprijinul Roche România:

 „Acolo este o piele foarte subtire si se vede realmente pulsând inima. Iar pentru mine asta este poezie si imi da forta.”, spune Cosmina.

„Când m-am vazut prima data dupa mastectomie, am realizat ca mintea mea a sters fara sa imi dau seama cei 12 ani in care am avut un singur sân.”, precizeaza Mihaela.

Reactia sotului a fost una foarte normala.  M-a vazut ca ma schimbam si imi puneam o bustiera si in bustiera mi-am pus niste bureti. Probam o rochie. Mi-a zis: tu stii ca eu am si uitat, de multe ori nici nu imi dau seama ca tu ai un sân.”, adauga Delia.

Podcastul poate fi ascultat pe canalele Pacientul 2.0 de pe Anchor.fm si Spotify.

Campania „Are nevoie de tine. Vorbeste cu ea mai cuprinde: doua testimonale ale unor femei care au trecut prin experienta unui cancer de sân (pot fi vazute aici si aici), un clip cu sfaturi pentru pacientele diagnosticate cu acest tip de afectiune oferite de Yolanda Cretescu, psihoterapeut, si terapii de grup gratuite, atât pentru paciente, cât si pentru membrii familiilor si apropiatii acestora, care sunt in desfasurare in aceasta perioada.

Este ceva teribil sai spui cuiva ca o sa ramâna fara sân. Spunea cineva ca diagnosticul ramâne acelasi indiferent de modul in care dai vestea. E adevarat, dar impactul pe care il are asupra femeii când spui intrun anumit fel conteaza extrem de mult.  Pe mine nu ma deranjeaza daca izbucnesc izbucnesc in lacrimi. Trebuie sa le dai spatiu sa se manifeste.  E nevoie de foate mult timp. De multa rabdare. Altfel totul e pe banda rulanta. Nu mai tratezi oameni. Tratezi bucati de carne. Exact asta incerc sa evit.”, spune dr. Victor Titirez, medic specialist chirurgie onco-plastica, Spitalul Euroclinic.

In România, peste 9000 de femei afla ca au cancer de sân in fiecare an, iar diagnosticul si tratamentul vin cu un puternic impact emotional pentru paciente. De aceea, campania doreste sa transmita ca femeile diagnosticate cu cancer de sân au nevoie de empatie, sprijin si intelegere din partea tuturor celor implicati: de la medicii care le comunica diagnosticul, la familie si prieteni.

 

Despre FABC

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost infiintata in anul 2005 din necesitatea ca toti cei care lupta impotriva cancerului sa devina o forta cu o voce puternica. FABC este interfata intre organizatiile membre si institutiile statului, institutiile europene implicate in sanatate, precum si organizatiile europene si internationale similare. FABC numara peste 75.000 de membri in intreaga tara, pacienti, supravietuitori si voluntari.

FABC este o federatie formata din 26 asociatii care activeaza pe plan local, la nivelul judetelor. Misiunea FABC este de a face lobby si advocacy activ pentru promovarea, respectarea si garantarea drepturilor pacientilor cu cancer, implementarea masurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii. Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati: www.fabc.ro.

Despre Asociatia Imunis

Asociatia Imunis a fost fondata in anul 2016 de Cosmina Grigore, supravietuitoare a cancerului de sân si primul Patient Coach din România. Motto-ul asociatiei este „De la pacient la pacient” si isi propune, prin activitatile sale, sa educe si sa informeze pacientii diagnosticati cu cancer din România. Echipa este formata din pacienti si membrii familiilor acestora care inteleg nevoile unei persoane diagnosticate cu aceasta afectiune. Membrii asociatiei Imunis militeaza pentru preventia cancerului, fapt mai usor de facut, mai putin dureros si, de asemenea, mai putin costisitor. Mai multe detalii, pe www.asociatiaimunis.ro.

Despre Roche

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferenţiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro şi in diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier in managementul diabetului. Pentru orice informatii suplimentare va rugam sa accesati www.roche.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner