„Bolile transmisibile, domeniu prioritar pe agenda sănătății publice”
Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie ajunge, anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție, urmând să se desfășoare în perioada 12-14 noiembrie 2015, la București, Hotel Ramada Parc.
Pe lângă programul bogat în informație medicală și științifică, evenimentul va marca împlinirea a 10 ani de la înființarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.
Tema de anul acesta, în jurul căreia se vor concentra dezbaterile și prezentările invitaților, va fi „Bolile transmisibile, domeniu prioritar pe agenda sănătății publice”.
Cea de-a VIII-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie este coordonată, la nivel științific, de Societatea Română de Microbiologie, în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie.
„Bolile transmisibile fac în această perioadă subiectul multor discuții în lumea medicală, dar și în rândul publicului larg. Cea de-a VIII-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie va prezenta informații recente și rezultate ale studiilor din domeniul microbiologiei și al epidemiologiei, iar invitații vor fi personalități ale lumii medicale, din țară și din străinătate, care vor transmite și mesaje autorităților implicate în sănătatea publică, în legătură cu problematica bolilor transmisibile din România. Acțiunile noastre pot contribui semnificativ la îmbunătățirea supravegherii, controlului și prevenției bolilor transmisibile, la nivel național. Totodată, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile aniversează zece ani de la înființare, o perioadă în care a gestionat cu succes, împreună cu rețeaua de sănătate publică, lupta împotriva bolilor transmisibile la nivel național. Aceste afecțiuni constituie în momentul de față o preocupare majoră a instituțiilor europene și a OMS deoarece amenință sănătatea populației, oriunde în lume și pot avea un impact social și economic devastator”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.
Pentru România, bolile transmisibile prioritare sunt reprezentate de bolile prevenibile prin vaccinare, tuberculoza, infecția HIV/SIDA, hepatite virale, bolile transmise prin vectori, și nu în ultimul rând, infecțiile nosocomiale și rezistența bacteriilor la antibiotice.
Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că atât factorii socio-economici, de mediu, cât și migrația și turismul internațional influențează și cresc riscul de răspândire a bolilor transmisibile. Acest tip de afecțiuni reprezintă un real pericol pentru sănătatea publică și, de multe ori, sunt o amenițare și pentru securitatea internațională, spun datele Organizației Mondiale a Sănătății.
Personalul medical interesat să participe la Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie 2015 o poate face accesând site-ul www.srm.ro și completând formularul de înscriere.
Management eveniment: Sănătatea Press Group, expertul tău în comunicare pe domeniul medical