Cele mai frecvente tipuri de infecţii la nivelul gâtului, specifice sezonului rece, sunt: inflamaţia amigdalelor, frecvent bacteriană (streptococ) dar și virală; faringita – infecţie mai ales virală; laringita – inflamaţia mucoasei laringiene, ce apare frecvent la schimbările climatice și eforturi vocale.
Simptomele întâlnite în aceste infecţii sunt variate: durere în gât, disconfort sau durere la înghiţire, gât uscat, iritat, răguşeală, usturime sau mâncărimile în gât; alte simptome posibile: nas înfundat, tuse, strănut, dureri de cap, dureri musculare, ale globilor ocular, febră, inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului etc
Gâtul, la fel și gura, reprezintă o poartă de intrare a microbilor în organism; de aceea la acest nivel există mecanisme de apărare puternice: sistemul limfatic, amigdalele, saliva prin compoziție ei; mucoasa contribuie de asemenea la protejarea organismului: dacă este integră, fără leziuni, hidratată corespunzător, rolul ei este asigurat.
Ca recomandare, pe lângă preparate cu efect antiinflamator și/sau antiinfecțios, este importantă refacerea stratului de mucus, hidratarea lui și creșterea imunității locale.Un produs produs fitoterapic pe care vi-l recomand este Fiorda – comprimate gumate pentru supt (în trei forme de prezentare: cu aromă de coacăze negre, lămâie și Fiorda Junior cu aromă de zmeură), care realizează protecția mucoaselor în caz de iritație la nivelul gâtului – durere, usturime, uscăciune, prurit; răgușeală, tuse seacă, iritativă. Cele 3 forme de prezentare conțin fiecare câte două plante, în principal cu acțiune emolientă și de hidratare a mucoaselor și una cu acțiune de susținere a imunității.
Principalul constituent, aflat în toate cele 3 forme de prezentare este Lichenul de piatră (100mg/comprimat), care acționează prin formarea unui film protector pe mucoasele gurii și gâtului, hidratându-le și asigurând protejarea lor și o funcționalitate crescută, cu eficiență și în calmarea acceselor de tuse iritativă.
Fiorda – comprimatele cu aromă de coacăze negre sau lămâie mai conțin extract de Nalbă de grădină și extract din fructe de Măceș, care completează și prelungesc efectul emolient și de hidratare a mucoaselor și au în plus acțiune imunostimulatoare locală, vitaminizanță și antioxidantă.
Fiorda Junior – conține pe lângă Lichenul de piatră islandez, extract din inflorescențe de Tei și lactoferină. Teiul calmează gâtul iritat, susține funcționarea optimă a corzilor vocale și întărește imunitatea. O prezență deosebită este lactoferina, element esențial al sistemului imunitar, deficiențele de lactoferină putând duce la tulburări imune. Prezența lactoferinei în produsul destinat copiilor este mai importantă decât la adulți, deoarece copiii nu au sistemul imunitar la fel de bine dezvoltat ca adulții.
Modul de administrare este același pentru toate cele 3 forme de prezentare: 4 – 6 comprimate pe zi, pentru adulți și copii peste 4 ani. Comprimatul se menține în gură până la dizolvare. Se recomandă să nu se bea sau să nu se mănânce cel puțin 30 de minute după dizolvarea comprimatului.
Fiorda conține ingrediente active 100% naturale, are gust plăcut, efect rapid, nu aderă de mucoasa cavității bucale și se poate administra de la 4 ani. Este un produs sigur inclusiv pentru femei însărcinate, care alăptează și persoane cu diabet.
În funcție de evoluția și manifestările primelor simptome care apar, vă recomand asocierea de Fiorda cu alte extracte fitoterapice sau gemoterapice. În caz de debut de răceală cu iritație la nivelul gâtului – Polygemma 5 – cavitate bucală și gât, în caz de răgușeală – Suc de Ridiche neagră cu miere de albine (o formulă tradițională pentru tuse și răgușeală, adusă într-o formă standardizată în produsul Plantextrakt), iar în caz de tuse iritativă, cu Polygemma 3 – tuse. De asemenea, Fiorda poate însoți și terapia medicamentoasă recomandată de către medic.