spot_img

„Hai sa PSOcializam” – Website dedicat pacientilor cu psoriazis in cadrul campaniei de informare si educare

„Hai sa PSOcializam” este o campanie de informare si educare pentru persoanele cu psoriazis.

AbbVie anunta lansarea unui site dedicat pacientilor cu psoriazis, in cadrul initiativei cu acelasi nume, „Hai sa PSOcializam”, o campanie de educare si informare cu privire la impactul psoriazisului in viata pacientului, desfasurata in parteneriat cu Societatea Romana de Dermatologie (SRD) si Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune – A.P.A.A.

Website-ul include povesti de viata ale unor pacienti care se confrunta cu aceasta afectiune, informatii despre boala, despre noile perspective in psoriazis si sfaturi pentru un stil de viata echilibrat.

Website-ul www.haisapsocializam.ro include si un ghid care poate fi personalizat, pentru a-i ajuta pe pacienti sa gestioneze vizitele la medicul dermatolog si sa discute deschis cu acesta despre modul in care boala le afecteaza toate aspectele vietii, despre ceea ce isi doresc de la tratamentul lor sau care ar putea fi cea mai potrivita optiune de tratament pentru ei.  In urma completarii unui chestionar in cativa pasi simpli, pacientii pot descarca ghidul lor personalizat de conversatie cu medicul dermatolog.

Potrivit Societatii Romane de Dermatologie, prevalenta  psoriazisului la nivelul populatiei adulte de peste 18 ani din Romania este estimata la 4,9%. Pacientii cu psoriazis sever rateaza anual in medie intre 3 şi 26 de zile de munca, in timp ce 23% dintre acestia afirma ca psoriazisul a influentat alegerea unei cariere profesionale.

Psoriazisul este o boala cronica, netransmisibila, care nu are o cauza clara si pentru care nu exista inca vindecare. Acesta are o evolutie imprevizibila a simptomelor, o serie de factori declansatori externi si comorbiditati semnificative, printre care se numara: artrita, bolile cardiovasculare, sindromul metabolic, bolile inflamatorii intestinale si depresia. Psoriazisul nu poate fi vindecat, insa este o afectiune care poate fi tinuta sub control daca pacientul respecta tratamentul  prescris de medic si recomandarile acestuia.

„Persoanele cu psoriazis raspund diferit la tratament. De aceea, este esential ca pacientul diagnosticat cu psoriazis sa tina in permanenta legatura cu medicul sau curant, sa respecte in mod consecvent si corect indicatiile acestuia si sa nu adopte tratamente experimentale sau controversate. Desi se manifesta vizibil pe piele, psoriazisul nu este „doar o boala a pielii”, este o grea povara fizica, sociala, emotionala si economica care afecteaza pacientii si familiile lor. De aceea, in ultimii ani, abordarea tratamentului in psoriazis se face multidisciplinar, in echipa cu specialistii cardiologi, diabetologi, reumatologi si, nu in ultimul rand, cu psihologi si psihiatri,” a declarat Dr. Alin Nicolescu, Secretar General al Societatii Romane de Dermatologie.

Campania „Hai sa PSOcializam” vrea sa aduca in prim-plan nevoile pacientilor cu psoriazis, sa limiteze perceptia eronata, conform careia, aceasta este doar o „afectiune a pielii” si sa sublinieze faptul ca, desi nu este o boala vindecabila, ea poate fi controlata si exista o probabilitate foarte ridicata in prezent de a obtine remisiunea in proportie de >90% a leziunilor cutanate.

„Psoriazisul nu este contagios si nu este ceva de care sa iti fie rusine. Din cauza bolii si a stigmatului, care vine adesea la pachet, pacientii cu psoriazis traiesc intr-o izolare permanenta si se vad nevoiti sa renunte la lucruri marunte, de zi cu zi, la care multi dintre noi nici nu gandim, cum ar fi: mersul la salon, purtarea hainelor inchise la culoare, inotul, mersul la plaja, imbratisarile. Insa, tratamentul adecvat poate oferi o curatare completa sau aproape completa a pielii. Totodata, impactul acestuia se poate reflecta in toate aspectele vietii unui pacient cu psoriazis, care poate ajunge sa faca lucruri pe care in mod normal nu le-ar face, cum ar fi: sa initieze relatii personale, sa iasa din izolare, sa practice sport, sa socializeze,”  a declarat Rozalina Lapadatu, Presedinte al Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune – A.P.A.A.

Campania „Hai sa PSOcializam” urmareste ca, prin vocea reprezentantilor comunitatii medicale si a pacientilor, sa aduca toate aceste informatii in atentia pacientilor deja diagnosticati, precum si a publicului larg. Aceasta a fost lansata in ultima parte a anului trecut, printr-o dezbatere publica ce a reunit toti stakeholderii relevanti, de la autoritati si institutii de stat, la profesionisti din domeniul sanatatii, pacienti si asociatii de pacienti.

Campania „Hai sa PSOcializam” va continua si pe parcursul acestui an si toate informatiile din cadrul acesteia vor fi transmise prin intermediul mai multor canale media, precum si in sfera social media, cu ajutorul partenerilor campaniei. Mai multe informatii menite sa vina in ajutorul pacientilor cu psoriazis sunt disponibile pe site-ul campaniei,  www.haisapsocializam.ro.

####

Despre AbbVie

Misiunea AbbVie este sa descopere si sa furnizeze medicamente inovatoare menite sa rezolve probleme curente grave de sanatate si sa abordeze provocari medicale de maine. Ne straduim sa avem un impact remarcabil asupra vietii oamenilor in mai multe arii terapeutice cheie: imunologie, oncologie, neurologie, oftalmologie, virologie, sanatatea femeilor si gastroenterologie, pe langa produsele si serviciile din portofoliul sau Allergan Aesthetics. Pentru mai multe informatii despre AbbVie, va rugam sa ne vizitati pe www.abbvie.com, @abbvie pe Twitter, Facebook, Instagram, YouTube si LinkedIn.

Despre Societatea Romana de Dermatologie

Societatea Romana de Dermatologie (SRD) este o asociatie profesionala şi ştiintifica de elita a medicilor dermatovenerologi din Romania, cu o indelungata şi bogata traditie, afiliata Asociatiei Medicale Romane (AMR). SRD, principalul for profesional al medicilor dermatologi din Romania este afiliata şi colaboreaza strans cu Academia Europeana de Dermatologie şi Venerologie (EADV). In general, scopul Asociatiei consta in creşterea performantei medicale in domeniul dermatologiei şi al venerologiei şi apararea valorilor şi intereselor acestei comunitati medicale. SRD organizeaza, in tara, congrese nationale, conferinte, consfatuiri, simpozioane şi participa, prin delegatii sai, la congresele internationale şi la orice alte manifestari ştiintifice. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.srd.ro.

Despre Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune – A.P.A.A.

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune – A.P.A.A. s-a infiintat pentru a le oferi suport persoanelor şi familiilor celor afectati de aceste boli. Principalele obiective ale Asociatiei sunt: reintegrarea sociala şi profesionala a pacientilor cu afectiuni autoimune, consilierea de specialitate a pacientilor şi familiilor lor, precum şi impulsionarea responsabilizarii structurilor guvernamentale in problematica acestor boli. Pentru mai multe informatii despre A.P.A.A. vizitati: www.apaa.ro şi pagina de Facebook a asociatiei: www.facebook.com/APAARO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner