Uleiul de pește – tradiție pentru un creier sănătos, din copilărie până la senectute. Acizii grași omega 3 au un rol foarte important pentru sănătatea creierului și pentru buna funcționare a activității cerebrale. Influența acestora asupra funcțiilor cerebrale nu se eșalonează pe paliere de vârstă și nu se limitează doar la perioada de formare și dezvoltare a omului, ci este activă și extrem de importantă pe toată perioada vieții, inclusiv în viața intrauterină.
Perioada intrauterină. Este foarte important ca fătul să poată asimila acizi grași omega 3 în perioada sarcinii, aceștia influențând în mod direct sistemul cerebral, buna funcționare a sistemului ocular și cardiovascular. Copilului i se asigură astfel capacitatea de a se dezvolta normal din punct de vedere cerebral, de a avea capacitatea de a se naște cu anumite abilități și simțuri, de a veni pe lume în condiții normale de sănătate. Viitoarea mamă se va asigura că dieta ei zilnică va cuprinde alimente bogate în acizi grași omega 3, având în vedere faptul că organismul uman nu poate produce singur acest tip de acizi. Un consum constant de carne de pește, alune, nuci, ulei și semințe de in, fasole boabe, linte sau năut, fructe și legume proaspete ar trebui să fie suficient pentru a asigura necesarul de omega 3, atât pentru mamă, cât și pentru făt.
Primii ani de viață. Acizii grași omega 3 sunt necesari pentru ca micuțul să-și poată dezvolta cât mai multe abilități, să se dezvolte din punct de vedere emoțional conform fiecărei etape de creștere, să aibă capacitatea de a se concentra și integra, să fie liniștit și fericit. Pentru ca micuții să se dezvolte armonios și activitatea lor cerebrală să funcționeze în limite normale, li se va asigura un meniu bogat în alimente ce reprezintă o sursă naturală și sănătoasă de acizi grași omega 3. Vor consuma carne de pește, ouă, lactate, fructe și legume proaspete.
Preadolescența și adolescența. Această perioadă este extrem de solicitantă pentru viitorii tineri. Capacitatea lor de concentrare și învățare, de a face față multor provocări venite odată cu creșterea, sunt direct legate de aportul de acizi grași omega 3 aduși organismului. Pentru a face față avalanșei de informații ce ar trebui să le asimileze și tuturor examenelor prin care trec, este necesară o alimentație bogată în acizi grași omega 3 și chiar administrarea de suplimente de omega 3, însă doar pe baza prescripției medicale.
Tinerețea și maturitatea. Activitatea cerebrală trebuie susținută pe toată durata vieții printr-un aport constant de omega 3. Chiar dacă organismul se află la apogeu, trebuie ajutat prin asigurarea unui echilibru în toate, printr-o alimentație sănătoasă și precauție. Așa cum este tratat organismul pe parcursul vieții, tot așa va răspunde și acesta în perioada de maturitate.
Un echilibru emoțional, o funcționare cerebrală bună pentru cât mai mult timp, diminuarea riscului apariției problemelor psihice și bolilor cu specific, precum demența, pot fi asigurate printr-o atenție sporită acordată consumului de omega 3. Având grijă să se furnizeze constant surse de acizi grași omega 3, se stopează procesul de îmbătrânire al creierului, se reduce riscul apariției bolilor psihice și se menține un tonus general foarte bun.
Uleiul din ficat de cod, Lysi, este un produs obținut din materie primă de cea mai bună calitate, din apele Atlanticului de Nord, prelucrat cu tehnologii de ultimă oră și are o acțiune benefică atât pentru copii, cât și pentru adulți și vârstnici. Este o sursă ideală de vitamine D, A și E, atât de necesare pentru a asigura dezvoltarea normală a oaselor, a dentiției și a funcției vizuale, cumulând efectele benefice ale acestor vitamine cu cele ale acizilor grași Omega-3.
Puritatea, gustul bun, cantitățile generoase și eficacitatea dovedită tradițional, sunt caracteristicile de aur ale produselor Lysi.
Uleiul din ficat de cod, Lysi, are un gust excelent și este considerat un factor de creștere a imunității, de evitarea a bolilor și menținere a sănătății.