spot_img

Revista 2024

INSOLAȚIA ȘI ALERGIA SOLARĂ, NEPLĂCERILE VERII

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dr. Silvia Ignat

Vara este anotimpul preferat  pentru multe persoane, este cald, căci soarele ne mângâie cu razele sale, vin concediile și cu ele binemeritata  odihnă și relaxare. Dar soarele poate aduce și unele neplăceri, în special pentru persoanele cu pielea sensibilă, care fac așa-numitele alergii solare.

La modă sunt cremele cu protecție solară, dar nu sunt sigure și nu sunt nici sănătoase. Puteți lua în considerare extractele gemoterapice, ca opțiune de administrare internă care și-a dovedit eficiența.

Alergia solară = afecțiunea caracterizată prin apariția unor reacții cutanate în urma expunerii la soare

Erupția (roșeața) dă senzația de mâncărime, iar dacă este mai severă poate provoca urticarie, vezicule sau pustule cu prurit intens. Buzele pot fi crăpate și uscate. Erupția  poate apare și în zona obrajilor, a gâtului, a brațelor, mâinilor (zone mai expuse la soare).

Simptomele pot să dispară în câteva zile după încetarea expunerii la soare sau să fie evitate prin administrarea de gemoterapice.

Prima opțiune în acest caz este:

Extractul din muguri de Coacăz negru, care are acțiune antialergică (un “cortizon” natural), antiinflamatoare și este și un drenor universal (eliberează toxinele din organism). Se administrează câte 2 ml dimineața, preferabil între orele 8-10, în puțină apă, cu jumătate de oră înainte de masă și apoi la prânz, asociat de fiecare dată cu câte 2 ml de Extract din muguri de Smochin – ce are acțiune calmantă la nivel neurovegetativ și favorizează cicatrizarea leziunilor de pe piele.

În cazul apariției leziunilor pe piele, puteți asocia celor două extracte menționate, Extract din muguri de Platan, cu acțiune antiinflamatoare cutanată, care ajută la ameliorarea inflamației pielii în urticarie, pentru leziunile uscate. Se administrează câte 2 ml de 1-2 ori pe zi, în puțină apă.

Dacă există o erupție veziculoasă sau pustuloasă, de administrat Extract de muguri de Ulm, un dermatoprotector, remediu pentru starea inflamatorie în faza exudativă, ce se administrează câte 2ml o dată pe zi, în puțină apă, înainte de masă. Iar pentru ameliorarea mâncărimii de la nivelul pielii se poate administra și Extractul de muguri de Nuc, cu acțiune antiinflamatorie și cicatrizantă – se iau câte 2 ml, de 2 ori pe zi.

ALERGIA SOLARĂ.cdr

Insolația = are ca simptome: cefalee, amețeli, greață și înroșirea excesivă a feței. În situațiile grave apar vărsături, crampe musculare, delir. Organismul este supraîncălzit și nu mai reușește  să-și regleze temperatura prin mecanismele specifice.

Primul ajutor este aducerea pacientului într-o cameră răcoroasă, îl așezăm cu capul mai jos decât picioarele, îl hidratăm și îi aplicăm comprese reci pe membre.

Tot ca  prim ajutor este tratamentul cu extract de muguri de Coacăz negru, câte  2ml, de repetat la 2 ore, câteva administrări.

Coacăzul negru se asociază cu:

Extract de muguri de Arin negru, care are și acțiune tonifiantă asupra sistemului vascular arterial. Se administrează câte 2ml în puțină apă, înainte de masă.

Extract gemoterapic din scoarță de Salcie –cu acțiune antiinflamatorie și antipiretică, câte 2ml o dată pe zi.

Putem administra și Extract din muguri de Smochin atunci când există fenomene neuro-vegetative și tulburări digestive, câte 2 ml de 2-3  ori pe zi.

De ajutor poate fi și Extractul din mlădițe de Măceș – cu acțiune antiinflamatorie, antialergică și antimigrenoasă.

Închei  acest articol dorindu-vă o vară minunată, fără incidente sau neplăceri datorate soarelui.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Karl Storz
banner