Ana Maria Nedelcu- Estetician
© Toate drepturile rezervate 2011-2015 annaskincare.ro
De mai bine de zece ani, microdermabraziunea a cucerit tot mai mulți adepți, devenind foarte populară. Deseori sunt întrebată în ce constă și cât de eficientă poate fi.
Ce este microdermabraziunea?
Microdermabraziunea este o procedură cosmetică non invazivă de îndepărtare mecanică a stratului superficial al pielii, cunoscut sub denumirea de stratum corneum (alcătuit din celule moarte) în scopul îmbunătățirii aspectului și texturii pielii.
Dacă este efectuată corect, microdermabraziunea reprezintă o modalitate sigură, ușoară și eficientă de exfoliere și stimulare a procesului de regenerare celulară, mărind în același timp permeabilitatea pielii cu până la 50%, astfel încât produsele topice pot pătrunde mult mai ușor.
Tratamentul se poate realiza cu dispozitive, metode și tehnici diferite. Tehnologia originală, aparută în preajma anilor 80, folosea o baghetă de pulverizare și vid cu cristale de aluminiu, cunoscute sub numele de corindon, mineralul cel mai dur după diamant.În unele dispozitive se foloseau și alte tipuri de cristale, inclusiv sare si bicarbonat de sodiu. Sistemele cu cristale de corindon nu au precizie, fluxul de cristale fiind variabil. Există riscul de inhalare sau iritare a ochilor.
Cea mai recentă tehnologie utilizează capete de tratament cu cristale de diamant sterile, cu grade diferite de rugozitate și vacuum. Sistemul cu diamante are absorbție reglabilă, constantă, conducând la un tratament constant și în profunzime. Cristalele de diamant sunt igienice, hipoalergenice, nu duc la reacții adverse sau la iritarea mucoaselor, nu afectează căile respiratorii.
Se poate trata fără riscuri pielea sensibilă din jurul ochilor, nasului, gâtului și zonele mai dificile. Esteticianul alege programul adecvat, tinând cont de problemele existente și tipul de ten. Chiar și persoanele cu piele sensibilă pot urma un tratament de microdermabraziune intrucât programele pot fi ajustate.
Rezultatul? O piele mai catifelată, sănătoasă și strălucitoare, riduri estompate, flux sanguin mai bun, chiar după prima ședință.
Aplicații și avantaje ale microdermabraziunii
Exfoliere și stimulare a reînnoirii celulare;
Stimulează producția de colagen și elastină;
Îmbunătățeste fluxul sanguin, transportul de oxigen și nutrienți spre celule;
Îmbunătățeste circulația limfatică locală;
Ridurile și liniile fine vor fi estompate, iar pielea va dobândi mai multă elasticitate;
Microdermabraziunea îndepărtează punctele negre, curață și închie porii dilatați;
Regenerează și întinerește pielea;
Îndepărtează keratozele;
Se pot netezi în mod eficient cicatricile post acneice, îmbunătățind vizibil textura;
În cazurile de acnee se utilizează în asociere cu tratamente de actualitate și antibiotice (dacă este cazul), obținându-se rezultate excelente;
Uniformizează pielea afectată de soare;
Corectează hiperpigmentările, reducând cantitatea de pigment și poate fi folosită într-un program global de iluminare a pielii;
Se poate face în orice zonă a corpului, atenuand sau eliminand cicatrici, vergeturi, pigmentări;
Este o procedură complet nedureroasă! Majoritatea pacienților apreciază că este o experiență placută. Imediat după, pielea poate fi ușor sensibilă și rozalie. Se observă imediat schimbarea texturii.
Este recomandată utilizarea cremelor cu factor de protecție solară, deoarece pielea va fi mai sensibilă la expunerea la soare. Deasemenea, hidratarea pielii este foarte importantă.
Rezultatele rămân vizibile 2-3 săptămâni, dar, totodată sunt cumulative. Pentru a obține rezultate optime pe termen îndelungat , se recomandă o serie de tratamente. Esteticianul trebuie să fie în măsură să recomande numărul de ședințe adecvate tenului dumneavoastră. Un protocol tipic este de șase tratamente la interval de 14 zile, apoi de întreținere, la intervalul stabilit împreună cu terapeutul.
Alegerea intervalului optim dintre tratamente se va face împreună cu terapeutul, depinzând de toleranța pielii dar și de efectul cosmetic dorit. De asemenea, terapeutul vă va recomandă un produs cu factor mare de protecție solară.
Cât de eficiente sunt kiturile de ,,microdermabraziune” pentru acasă?
Recent, produsele cosmetice care conțin particule abrazive folosesc termenul de ,,microdermabraziune” în comercializarea lor. Aceste soluții de exfoliere la domiciliu pot fi de ajutor, dar nu sunt un substitut al procedurii efectuate de estetician. Aceste produse trebuie sa fie întotdeauna testate pe o suprafață mică de piele, deoarece există riscul ca exfoliantul sa fie prea abraziv, iritant, sau sa producă o reacție alergică
Nu vă așteptați să obțineți aceleași rezultate acasă!
Ana Maria Nedelcu asociaza microdermabraziunea cu alte tratamente complexe de, intrucat acesta procedura mareste permeabilitatea pielii si o pregateste optim pentru absorbtia completa a substantelor active din produsele de ingrijire .