Articulațiile sunt formaţiuni anatomice care unesc oasele şi au rol în mişcarea segmentelor corpului. Ele suportă cea mai mare parte a greutăţii corporale.
Cauzele care pot genera probleme la nivelul articulațiilor sunt numeroase, de la accidente, lovituri, traumatisme, ”simple” poziții greșite (stăm incorect pe scaun) care pot duce în timp la modificări ale scheletului cu consecințe mai largi, până la patologii articulare – reumatism, artroză, gută sau fenomene de degenerare care apar cu vârsta.
O problemă serioasă o constituie obezitatea, care poate suprasolicita și deteriora în timp articulațiile. Puseele de dureri articulare sunt de multe ori accentuate la schimbarea de temperatură, de vremea rece și umedă.
În toate aceste cazuri rezultă îndeosebi durere și dificultate pentru anumite mișcări, țesuturile care alcătuiesc articulația fiind inflamate, iar în timp fibrozate.
Extractele gemoterapice ajută la ameliorarea inflamației, a fibrozei, implicit a durerii și mobilității articulare.
Extracte gemoterapice recomandate în afectări articulare
Extractul din muguri de Jneapăn reduce inflamația și durerea, regenerează țesutul osos și cartilaginos, relaxează mușchii încordați; ameli- orează durerile osteoarticulare și simptomele ce le acompaniază (insomnie, nervozitate); consolidează fracturile și ajută în caz de osteoporoză.
Extractul din muguri de Frasin ameliorează durererile articulare din diferite forme de reumatism, artroze, afectări ale tendoanelor sau ligamentelor; curăță organismul de depunerile care apar când consumăm proteine în exces (ex: în manifestări de gută).
Extractul din scoarță de Salcie este o “aspiri- nă naturală” care ameliorează durerile reumatice și articulare sau cele din nevralgii reumatice.
Extractul din sevă de Mesteacăn realizează detoxifierea la multiple niveluri, inclusiv articular. Pentru o problemă anume putem folosi un singur extract gemoterapic sau asocieri, cum este Polygemma 14 – articulaţii detoxifiere, combinație de extracte din muguri de Jneapăn, Frasin, scoarţă de Salcie și sevă de Mesteacăn.
Împreună au o bună acțiune antiinflamatoare, antialgică, regeneratoare, de curățare și întreținere a articulațiilor. Poate fi de ajutor în toate cazurile de afectări articulare, reducând durerile articulare și îmbunătățind mobilitatea acestora; crește eliminarea acidului uric, redu- când riscul depunerii la nivel articular a cristale- lor de urați.
Se administrează câte 2 ml de 2-3 ori pe zi, diluaţi în puţină apă, înainte de mese – cure de 2 luni, repetate la nevoie.
De ajutor în durerea articulară este și produsul Artrophyt. Soluția pentru administrare internă conține extracte de Harpagophytum (Gheara diavolului), Ceai de Jawa (Orthosihon stamineus), gemoterapic din scoarţă de Salcie şi miere de albine. Reduce durerile articulare, musculare și inflamația la acest nivel; crește mobilitatea arti culaţiilor și promovează detoxifierea lor. Se administrează 3 ml de 2 ori pe zi, diluat în puţină apă, înainte de mesele principale sau după mesele principale în cazul persoanelor cu afecţiuni gastroduodenale.
Pentru un efect optim se recomandă asocierea cu Artrophyt cremă – care conține extracte de Arnică, Tătăneasă, Harpagopytum și Sare de Bazna – cu care se efectuează masaj pe zonele dureroase.
Polygemma 14 articulaţii – detoxifiere și Artrophyt soluție se pot folosi alternativ, pentru detoxifierea și întreținerea sănătății articulare, în cure periodice de 2-3 luni.
Sănătatea oaselor și articulațiilor depinde de mai mulți factori
Există mulți factori care influențează buna funcționare a oaselor și articulațiilor. Știm cu toții că osul are nevoie de calciu, dar acesta se absoarbe greu din intestin dacă sunt probleme digestive. În lipsa vitaminei K2 și a vitaminei D3 (asociere esențială pentru absorbția eficientă a calciului -pe care o veți găsi în produsul MenaQ7 – vitamina K2 naturală), poate apare un paradox al depunerii calciului: o cantitate mică de calciu consumată poate duce la oase friabile, iar dacă se adminstrează mai mult calciu, se pot calcifica arterele, cu risc de boli cardiovasculare și de asemenea articulațiile, cu anchilozarea lor.
Articulațiile mai pot fi afectate de dezechilibre hormonale, de factori genetici, de ”simpla” deshidratare a țesuturilor, deoarece nu bem suficientă apă, de lipsa acizilor grași esențiali, deoarece nu ne alimentăm corect. Inclusiv starea emoţională poate influența sănătatea articulațiilor, “rigiditatea mentală” putând determina și rigiditate în plan fizic.
Sănătatea oaselor și articulațiilor este o problemă complexă, care necesită pe lângă terapiile pe care le alegem și implicarea noastră conștientă.