spot_img

Revista 2024

Sănătatea intimă a femeii si importanța lactobacililor

Microbiota umană este formată din microorganisme care trăiesc la nivelul diferitelor țesuturi sau lichide biologice – piele, vagin, glande mamare, lichid seminal, uter, foliculi ovarieni, plămâni, saliva, mucoasa orală, tract gastro-intestinal. Este un ecosistem viu compus din peste 100 trilioane bacterii, de 10 ori mai multe decât celulele umane, cântărind 1,5-2 kg.

Microbiota umană, considerată astăzi „al șaselea organ”, este un ecosistem în echilibru dinamic care se autoreglează continuu. Numeroase boli infecțioase, metabolice, imune și neurologice își au originea în acest ecosistem, așa încât s-a extins utilizarea lactobacililor în patologii foarte variate: infecții vaginale, sindrom de intestin iritabil, diaree – alte tulburări gastrointestinale.

Sănătatea intimă a femeii este asigurată de microbiota sau flora vaginală. Microbiota vaginală reprezintă 9% din microbiota umană și este predominant formată din lactobacili – 95%, dar cuprinde şi specii anaerobe patogene.

Lactobacilii au o importanță deosebită în menținerea sănătății intime:

  • Rol protector prin efectul de barieră – formează un biofilm la suprafața mucoasei vaginale care limitează adeziunea microorganismelor patogene responsabile de infecțiile urogenitale (Candida albicans, Escherichia coli, Gardnerella vaginalis)
  • Prin producția de acid lactic, ajută la menținerea unui pH acid – între 3,8 și 4,5 – cu efect bacteriostatic
  • Produc peroxid de hidrogencontribuie la inhibarea microorganismelor anaerobe
  • Stimulează apărarea imună locală.

Microbiota vaginală este unică şi se schimbă pe parcursul vieţii aceleiaşi femei.

Când scade concentrația de lactobacili (microorganisme benefice) și crește cea de microorganisme patogene apare disbioza sau dezechilibrul microbiotei vaginale.

Disbioza vaginală se manifestă inițial ca un disconfort intim, mergând până la supărătoarele infecții vaginale, adesea recidivante. Simptomele disbiozei sunt variate: roșeață, mâncărime, senzație de arsură, secreții abundente, urât mirositoare.

În această situație sunt inutile, chiar dăunătoare, dușurile vaginale și igiena intimă excesivă. În timp, dezechilibrul se accentuează și avansează către infecții vaginale produse de bacterii sau ciuperci. Conform statisticilor, 75% dintre femei fac o infecție vaginală cel puțin o dată în viață.

Floràl’aise reface echilibrul microbiotei vaginale și previne apariția infecțiilor, prin conținutul său de lactobacili LCR Regenerans®– Lactobacillus casei rhamnosus Döderlein – și vitamina A care menţine integritatea, elasticitatea şi troficitatea mucoasei vaginale.

Mai mult, pentru confortul tău, Floràl’aise se administrează oral, asigurând protecție vaginală eficientă. Este ideal după intervenții chirurgicale în sfera vaginală și pentru virgine.

Floràl’aise se administrează cu antibiotice și antimicotice, câte 2 caps/zi, timp de 10 zile.

Dacă ai diabet, fumezi, ești la menopauză, ești însărcinată, iei contraceptive sau chimioterapice, te protejezi de neplăceri intime cu 1 caps/zi timp de 20 de zile. Se poate relua administrarea în fiecare lună sau în cure de 2-3 luni.

Evită situațiile neplăcute care pot să îți strice cele mai frumoase momente și menține sănătatea intimă simplu, eficient și economic cu o singură cutie de Floràl’aise pe lună.

Deoarece zona intimă este foarte delicată și poate fi predispusă la infecții, te sfătuim să introduci în ritualul tău de îngrijire intimă Floràl’aise, care nu trebuie să îți lipsească din trusa de înfrumusețare și îngrijire corporală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

banner
Doppel Herz
Karl Storz
banner

banner