”Nu știam unde să mai merg cu mama, se sufoca de câte ori stătea în pat”
”Până acum două luni, nu știam unde să mai merg cu mama, pentru că se sufoca de câte ori stătea în pat și avea insuficiență respiratorie. Era mereu obosită de neodihnită și plângea zilnic. Am fost prin mai multe spitale în orașe diferite, am cumpărat și aparat cu ozon în camera ei, dar degeaba. Simțeam că o pierd, era la capătul puterilor și plângea sufletul în mine, fiind singurul ei copil. Până într-o zi, când m-am apucat să caut remedii pentru insuficiența respiratorie și BPOC pe Internet și, dintr-una într-alta, am descoperit Saltmed. După o citire atentă a felului cum acționează asupra bronhiilor, am decis să îi cumpăr și acest aparat (oricum nu era o pierdere mare daca nu dădea rezultate, la câți bani cheltuisem până atunci).
Vă spun cu mâna pe inima că din prima zi de utilizare mama mi-a spus că simte diferența de respiro, iar după câteva zile era foarte foarte bine, găsind-o mereu în curte făcând treabă de câte ori o sunam cu camera. A început cu cartușul de tip N, făcând 3 ședinte pe zi a câte o oră fiecare, după care acum merge cu cartuș tip L (de întreținere), făcând 2 ședinte a câte 45 de minute fiecare.
Dragilor, recomand inhalatorul SaltMed tuturor persoanelor cu BPOC și alte afecțiuni respiratorii, 600 lei este nimic pe lângă o respirație aproape sănătoasă. Nu este o sumă mare deloc pe lângă ceea ce face această salină portabilă.”
Din păcate, mai ales în cazul pacienților în vârstă, acest scenariu apare des. Respirația îngreunată din cauza unor afecțiuni pulmonare cronice scade drastic calitatea vieții. Persoanele aflate în această situație dezvoltă și alte probleme, pe fondul acestor boli, de la depresie, până la imunitate scăzută, din cauza lipsei de odihnă.
Cum ajută terapia salină
Astmul, bronșita cronică (BPOC), insuficiența respiratorie sunt asemănătoare în multe feluri. Toate dau simptome precum respirația dificilă și senzația lipsei de aer. BPOC este o afecțiune cronică și progresivă, în timp ce astmul este declașat, de cele mai multe ori, de factori alergeni. Fiecare are cauze specifice și trebuie tratată ca atare, cu tratament prescris de medic.
De cele mai multe ori, tratamentele dau roade și simptomele se ameliorează. Însă, pentru că sunt boli cronice, medicamentele și terapiile alopate își pierd din eficiență pe măsură ce trece timpul și corpul se obișnuiește cu substanțele active. Sau, pentru că nu acționează pe mucoasa respiratorie din cauza mucusului, medicația pur și simplu nu-și face efectul. În aceste cazuri – și nu numai – răspunsul stă în terapiile alternative.
Pe lângă suplimente cu vitamine, yoga, acupunctură și exerciții de respirație, una dintre cele mai dovedit eficiente terapii alternative pentru tratarea afecțiunilor plămânilor este terapia cu sare. Mai exact, inhalarea unor microparticule de sare uscată care au ca efect eliberarea căilor respiratorii. Cum se întâmplă acest lucru? Sarea absoarbe apa din mucoasa respiratorie inflamată, ceea ce duce la procesul invers, adică la scăderea inflamației. Apa rezultată se ”mută” în secreții și le face mai ușor de eliminat, ceea ce deblochează căile respiratorii. În plus, potențează eficiența medicației nebulizate, adică a pufurilor. De obicei, pentru că aceste pufuri ajung pe secreții și nu direct pe mucoasă, nu își mai fac efectul.
Rezultatul imediat este ameliorarea simptomelor. Pacientul respiră mai ușor pentru că are căile respiratorii eliberate, zonele pulmonare se deschid, secrețiile se elimină și medicația devine mai eficientă. Tusea nu mai este atât de obositoare, pentru că scade în intensitate și frecvență. Ca urmare, crește capacitatea de efort și se îmbunătățește calitatea somnului. Practic, pacientul simte că are suficient aer și dispare și senzația de respirație dificilă.
Toate aceste efecte se obțin cu terapia salină. Dar nu orice terapie salină, ci SaltMed, inhalatorul salin care, spre deosebire de mersul la salină, nu are contraindicații pentru pacienții cardiaci sau care suferă de boli renale. Mai mult, inhalatorul SaltMed poate fi folosit în timp ce te uiți la televizor sau citești o carte. Secretul este doar să nu întrerupi terapia pentru perioade lungi de timp. Frecvența cu care se face acest tratament este de 3 inhalații de câte o oră pe zi în prima lună, urmând ca, după ce se elimină secrețiile, să se reducă la 2 inhalații de câte o oră pe zi.
Inhalatorul SaltMed, invenția unui inginer român
Inhalatorul SaltMed are la bază o tehnologie inovatoare de obținere a aerosolilor salini, cee ce îl face superior oricărei terapii saline, inclusiv celei din salina naturală. Tehnologia este dezvoltată de inventatorul român Ing. Constantin Pascu, în colaborare cu medicii Dr. Ilie Lăzărescu și Dr. Laura Luca, și a fost premiată cu argint la Salonul Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi de la Geneva, în mai 2002.
Există numeroase studii realizate în centre medicale de renume din București, precum Spitalul Floreasca și Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie din București, care atestă eficacitatea și siguranța terapiei cu SaltMed.
Găsiți aceste studii și toate informațiile de care aveți nevoie pe site-ul www.saltmed.ro, trimițând un email la office@saltmed.ro sau sunând la numerele de telefon 021 334 93 57 și 0723 20 30 85.