spot_img

Al XXIV-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Pneumologie

Al XXIV-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Pneumologie reuneşte, pentru patru zile, peste 1.000 de medici pneumologi

Peste 1.000 de medici pneumologi şi de alte specialităţi sunt aşteptaţi să participe la lucrările celui de-al XXIV-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Pneumologie, ce se va desfăşura în perioada 5-8 octombrie 2016, în Poiana Braşov – Hotel Alpin.

Având ca temă principală “Exacerbarea – qvo vadis?”, Congresul Naţional de Pneumologie va atrage în Poiana Braşov lideri mondiali în domeniul pneumologiei, din România, SUA, Franţa, Grecia, Ucraina, Olanda, Moldova, Elveţia, Germania, Belgia, Austria, Serbia, Marea Britanie, Turcia, Italia, Ungaria şi Polonia.

Tema Congresului se referă la exacerbările unor suite de boli pulmonare, începând cu bronhopneumopatia cronică obstructivă sau astmul bronşic şi până la bolile infecţioase cu implicare pulmonară sau fibrozele interstiţiale idiopate. Această direcţie este conturată de specialiştii români şi din străinătate, în multiple domenii de expertiză.

“Pneumologia în România a cunoscut o dezvoltare amplă în ultimii 25 de ani. Medicii pneumologi români alcătuiesc o comunitate medicală de excepţie, atât din punctul de vedere al asociaţiei profesionale: Societatea Română de Pneumologie fiind una din cele mai active şi prolifice de acest gen din ţară, cât şi din punctul de vedere al actului medical propriu-zis: diagnosticul şi tratamentul modern, conform standardelor internaţionale, devenind deja o preocupare constantă a fiecărui pneumolog român”, a declarat Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu, Preşedintele Congresului.

Congresul va reprezenta o punte între generaţii, crearea noilor generaţii de specialişti în bolile respiratorii fiind esenţială pentru progresul pneumologiei româneşti.

Doresc să facilităm transferul de experienţă către noua generaţie, către tinerii specialişti pneumologi. Pentru prima dată într-un Congres Naţional, tinerii specialişti vor avea propriile cursuri şi simpozioane. Este o formulă inedită, un concept singular până în acest moment în pneumologia românească: “cu ei si pentru ei”, a subliniat Prof. Dr. Ruxandra Ulmeanu.

Ediţia de anul acesta reuneşte peste 200 de speakeri de renume internaţional, dintre care peste 40 de lectori străini, care vor prezenta cele mai noi informaţii din domeniul patologiei respiratorii.

Temele principale ale Congresului sunt:

  • Exacerbarea şi bolile pulmonare
  • Comorbidităţi asociate bolilor pulmonare
  • Tuberculoza
  • Somnologia şi Ventilaţia non-invazivă
  • Neoplasmul bronho-pulmonar şi alte neoplazii
  • Patologie interstiţială; afectare pulmonară în bolile de sistem
  • Bolile obstructive – astm, BPOC şi alte boli obstructive pulmonare

Congresul Naţional al Societăţii Române de Pneumologie debutează cu 17 cursuri pre-congres şi se va încheia cu prima ediţie a Crosului Pneumologilor, ce va avea loc în Poiana Braşov sâmbătă, 8 octombrie 2016, începând cu ora 07.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst