spot_img

Amblyz – primii ochelarii electronici din lume care tratează ambliopia

Primii ochelari electronici care tratează ampliopia se găsesc acum şi în România, în cadrul magazinului 8iK din cadrul clinicii Ama Optimex. Aceştia reprezintă cea mai nouă metodă de tratament pentru ambliopie, la nivel mondial.

Ambliopia apare în copilărie şi este o boală care poate fi tratată cu rezultate bune până în jurul vârstei de 6-7 ani, chiar şi până la 10 ani dacă boala nu a fost observată la timp. Tratamentul este de durată şi trebuie început cât mai devreme.

Ochelarii Amblyz propun o abordare complet diferită în tratamentul ambliopiei, obturarea ochiului leneş se face automat şi controlat cu ajutorul sistemului electronic integrat, cu rezultate benefice. Pentru copiii care au ochelari de corectţie, se pot ataşa lentile cu dioptriile potrivite fiecărui ochi. Sunt uşor de de folosit, confortabili, estetici şi copilul îi poartă aşa cum ar purta orice alţi ochelari, fără să îi împiedice activităţile copilăriei.

În general, copii sunt mult mai deschişi la această formă de tratament, ceea ce conduce la rezultate mult mai bune faţă de alte metode. Ochelarii Amblyz sunt purtaţi permanent, ca atare nu presupun un program strict de administrare a tratamentului precum celelalte metode, pentru că sistemul electronic este programat să obtureze, la intervale regulate de 30 de secunde, ochiul leneş. Acest mod de obturare este mai comod pentru copil şi nu îi incomodează activităţile zilnice. De asemenea, facilitează vederea binoculară, creierul obişnuindu-se astfel să primească informaţii de la ambii ochi.

Medicul oftalmolog prescrie aceşti ochelari, iar opticianul realizează programarea electronică. Ulterior, părinţii trebuie să îi încarce noapte şi să se asigure că sunt purtaţi de către copii în timpul zilei. Controalele la oftalmolog se fac periodic, pentru monitorizarea evoluţiei afecţiunii.

Ochelarii electronici Amblyz sunt un dispozitiv medical, ei sunt produşi de către firma Xpand şi au fost dezvoltaţi în colaborare cu medici oftalmologi şi opticieni, în urma unor studii şi cercetări îndelungate.

Dr. Carmen Dragne
Medic Primar, Specialist Oftalmolog
Clinica de oftalmologie Ama Optimex
www.amaoptimex.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst