spot_img

ARPIM: PROBLEMA CELOR 128 DE MEDICAMENTE CU RISC DE DISPARIȚIE ARE NEVOIE DE SOLUȚII ADECVATE

 Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a luat act de măsurile propuse de Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea pentru rezolvarea unei iminente crize legate de dispariția a 128 de medicamente ale căror prețuri expiră în luna noiembrie 2019.

“Preocuparea Ministerului Sănătății pentru rezolvarea acestei crize este perfect justificată, dar, din păcate, soluțiile propuse până acum nu adresează cauza care a generat această situație. Dacă nu mergem la rădăcina problemei, sute de mii de pacienți români riscă să rămână fără medicamente”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

Aplicarea unor referințe eronate, ca de exemplu cea a prețului de referință generic și ignorarea deciziilor unor instanțe de judecată, care s-au pronunțat deja cu privire la modul eronat de emitere a deciziilor de respingere a prețurilor medicamentelor, sunt incompatibile cu statul de drept și afectează major, tocmai interesele pacienților.

„Nu am vrea să credem că sfătuitorii Ministrului Sănătății sunt rău intenționați, însă, din păcăte, soluțiile lor sunt neadecvate. ARPIM, ca asociație responsabilă a industriei, vă oferă tot sprijinul, deoarece pentru rezolvarea unei crize atât de serioase, este nevoie de un parteneriat real și de încredere”,  a mai spus Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

În acest moment de criză, ARPIM consideră că singura soluție viabilă, până la momentul deciziei pentru o nouă metodologie de prețuri, este prelungirea prețului la toate medicamentele din Canamed, inclusiv al celor 128 de medicamente în cauză, începând cu data de 1 noiembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst