• banner catena
 • Asociatia SAMAS va invita la conferinta MATERNOPEDIA 2021

  Asociatia SAMAS va invita la MATERNOPEDIA 2021 –  Conferinta Nationala SAMAS pe teme legate de sanatatea mamei si a copilului. Evenimentul se  desfasoara online, pe 7 si 8 octombrie si este gratuit, in baza inscrierii prin acest formular.

  MATERNOPEDIA, aflata anul acesta la cea de-a 8-a editie, se adreseaza cadrelor medicale, in special asistentilor medicali, moaselor, educatorilor perinatali SAMAS,  medicilor de familie, medicilor pediatri, farmacistilor. 15 specialisti de top din tara si strainatate vor sustine prezentari la MATERNOPEDIA 2021.

  Vaccinarea COVID-19 in timpul sarcinii, inclusiv aspectele bioetice legate de acest act medical, reprezinta una dintre temele de interes ale conferintei, care  va fi abordata din mai multe perspective de catre  invitati. Prof. Dr. Radu Vladareanu, Medic primar Obstetrica – Ginecologie cu competente in medicina materno-fetala, Ph.D. Daniel Wikler, Profesor de bioetica la Harvard T.H. Chan School of Public Health, Oana Geambasu, Masterand in politici de sanatate publica la aceeasi institutie si Stefan Dascalu, Cercetator in Imunologie la Universitatea Oxford vor sustine prezentari pe aceasta tema in cele 2 zile de conferinta.

  Miracolul laptelui matern, ingrijirea pielii nou-nascutului, microbiomul, bioticele, preventia obezitatii infantile, problemele oftalmologice la copii, conflictul si consensul in discutiile dificile si imbunatatirea serviciilor de maternitate in contextul pandemiei COVID-19 sunt alte subiecte pe agenda MATERNOPEDIA 2021.

  Evenimentul este moderat de Ana Maita, purtator de cuvant al Asociatiei SAMAS si consilier pentru drepturile mamelor.

  Inscrierea la conferinta este gratuita, in baza formularului: https://maternopedia.ro/inscriere/. Asistentele medicale si moasele primesc puncte EMC.

  Conferinta va fi transmisa live in fiecare zi, intre orele 16-20, pe pagina de Facebook Educatia Perinatala SAMAS.

  Programul complet MATERNOPEDIA 2020 este disponibil AICI. Urmareste si pagina de Facebook a evenimentului.

  MATERNOPEDIA 2021 este un eveniment organizat de Asociatia SAMAS. Sponsori: Cutaden Baby si Lovi

  Parteneri: Nutricia, Pacientul 2.0

  Parteneri media: Jurmed – Jurnal de Sanatate, Stirimed

  Aflata la cea de-a 8 editie, MATERNOPEDIA este un eveniment-reper in comunitatea medicala din Romania, oferindu-le participantilor ocazia de a afla informatii medicale la zi, de a interactiona cu alti specialisti din domeniu si de a participa la dezbateri pe teme de interes pentru comunitatea medicala, menite sa gaseasca cele mai eficiente solutii in beneficiul mamelor si al copiilor si care sa le permita profesionistilor sa isi desfasoare activitatea in mod optim.

  Vezi AICI ce s-a intamplat la editia  anterioara MATERNOPEDIA.

  DESPRE ASOCIATIA SAMAS

  Asociatia SAMAS este o organizatie nonprofit, care a dezvoltat prima comunitate nationala de educatori perinatali (din randul asistentilor medicali si moaselor), pentru a oferi cel mai extins program de sanatate si sprijin pentru mame si sugari in primele 1.000 de zile, inainte si dupa nastere, atunci cand pot fi puse bazele unei vieti sanatoase a viitorului adult.

  Scopul Asociatiei este acela de a contribui la imbunatatirea sanatatii populatiei prin educatie si preventie in sanatate, in special in primii ani de viata ai copiilor. Obiectivele noastre pe termen lung sunt: cresterea ratei de alaptare exclusiva, informarea corecta a mamelor despre procesul nasterii, imbunatatirea starii de sanatate a mamei, dar si a bebelusului, printr-o nutritie echilibrata din timpul sarcinii, cat si postnatal, educatia nutritionala in randul prescolarilor si familiilor acestora. Totodata, prin programul Sanatos de mic, educatia pentru sanatate continua prin specializarea in nutritie a cadrelor didactice si medicale din gradinite, educatia prescolarilor si a familiilor acestora.

  Asociatia SAMAS a fost infiintata datorita extinderii si dezvoltarii Programului  SAMAS, initiat de catre Fundatia Crucea Alba, Fundatia Nutricia si Crucea Rosie – Filiala Sector 6, sustinut de Danone Ecosystem. Detalii pe www.asociatiasamas.ro.

  Related Posts