spot_img

Conferința Timișoara Cardioculture – Update Meeting

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara organizează  în perioada 22-24 octombrie 2020, Conferința Timișoara Cardioculture Update Meeting 2020

Evenimentul se va desfășura în mediul virtual, în regim LIVE pe platforma cardioculture.mediamed.ro și  reunește reputați cardiologi din țară și din străinătate!

“Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Timișoara este institutie de referință în domeniul sanitar, înființată acum peste un sfert de secol! Suntem conștienți că sănătatea unei comunități depinde în primul rând de calitatea serviciilor medicale, motiv pentru care ne achităm cu succes de responsabilitatea de a asigura asistență medicală cardiologică la standarde europene – pe scurt, suntem o unitate medical strategică, unică în vestul țării, unde se practică o cardiologie de vârf!” – spune Conf. dr. Constantin T. Luca, Manager al  IBCV.

Sanatatea unei comunitati este insa influentata major si de sanatatea sociala, economica sau culturala a comunitatii in care traim. Aceasta pentru ca sanatatea este mai mult decat absenta bolilor, iar grija pentru propria sanatate face parte din largul proiect initiat de noi si intitulat „Sanatate pentru Timisoara” celebrând anual Ziua Institutului de Boli Cardiovasculare. Pentru ca boala cardiovasculară constituie, din pacate, IN CONTINUARE principala problemă de sanatate a Romaniei, responsabila de  peste 50 la sută din din mortalitatea anuala – deci doar o abordare unitara in care implicarea comunitatii se impleteste activ cu medicina moderna reduce suferinta pacientilor si le poate prelungi viata!

Timișoara CardioCulture, este manifestarea științifică ce își propune să reunească lumea cardiologică națională si remarcabile personalități internaționale din domeniul cardiologiei:

  • Stephan S. Achenbach – Președinte al Societății Europene de Cardiologie
  • Barbara Casadei– Fost Președinte al Societății Europene de Cardiologie
  • Franz Weidinger – Viitor Președinte al Societății Europene de Cardiologie

“Pentru că Update Meeting 2020 este un veritabil “Festival de Cardiologie” ce reunește time noi și prioritare, selectate și prezentate de către președinții fiecărui grup de lucru din cadrul Societății Române de Cardiologie, în parteneriat cu colectivele de cardiologie timișorene! Totul în spiritul rigorilor și specificului perioadei actuale, evidențiind spiritul comunității timișorene, model și referință de-a lungul timpului. De ce Timișoara CardioCulture? Pentru că starea de sănătate a oricărei comunități este fundamental legată de nu doar de calitatea serviciilor medicale, dar și de gradul de implicare al comunității în care trăim!” spune Prof. Dr. Dan Gaiță, Coordonator al Cercetării Științifice in IBCV.

Pentru mai multe informații și înscrieri accesați https://cardioculture.mediamed.ro/ .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst