spot_img

Declaratie de presa Sanofi Romania

In  ultima perioada, ne confruntam cu un numar extrem de mare de solicitari pentru vaccinul gripal VaxigripTetra®, comparativ cu necesarul pietei locale, situatia fiind similara in toate tarile afectate de COVID-19, la nivel mondial.

Precizari cu privire la disponibilitatea vaccinului gripal VaxigripTetra®

In  ultima perioada, ne confruntam cu un numar extrem de mare de solicitari pentru vaccinul gripal VaxigripTetra®, comparativ cu necesarul pietei locale, situatia fiind similara in toate tarile afectate de COVID-19, la nivel mondial.

In contextul pandemic actual, Sanofi Romania face urmatoarele precizari:

  1. Intelegem si suntem constienti de dificultatile privind disponibilitatea vaccinului gripal in farmacii. Din pacate, in contextul COVID-19, ne confruntam cu o cerere de vaccin gripal mult crescuta si atipica, la toate nivelurile, national, european si global.
  2. La nivel global, Sanofi Pasteur si-a consolidat angajamentul de a proteja sanatatea publica si a extins la maximum capacitatea sa de productie, producand pentru sezonul 2020-2021 cu 20% mai multe doze de vaccin gripal in comparatie cu sezonul precedent, o cifra record in toata istoria noastra.

Am asigurat productia continua de vaccinuri antigripale in timpul carantinei COVID-19 pentru a ne respecta angajamentele si pentru a indeplini cat mai multe comenzi suplimentare, pe cat permit capacitatile noastre de productie. Procesul de productie, care dureaza 6 luni, a fost demarat imediat dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat tulpinile de virus ce trebuie incluse in vaccin.

  1.  Subliniem ca Romania este o tara prioritara pentru Sanofi, iar numarul de doze de vaccin gripal pe care il distribuim in acest sezon este de 4 ori mai mare decat in sezonul precedent, raspunzand nevoilor estimate de catre autoritati pentru sistemul public (Programul National de Vaccinare) si comunicate de catre distribuitori pentru piata privata (farmacii cu circuit deschis). Distributia vaccinului gripal se realizeaza in termenele agreate, conform calendarului de livrare stabilit pentru numarul de doze precomandate.

Precizam ca distributia pe piata a vaccinului gripal se face exclusiv prin intermediul distribuitorilor cu care avem relatii comerciale, in baza unor precomenzi transmise de acestia pentru piata privata la inceputul anului, respectiv a contractelor pentru sistemul public de sanatate, incheiate cu autoritatile de sanatate publica pentru sezonul gripal respectiv.

  1. Procesul de distributie catre piata a demarat chiar de la jumatatea lunii septembrie, Sanofi Pasteur fiind primul producator care a furnizat vaccinul gripal in piata privata.
  2. Prin intermediul distribuitorilor, vom continua sa livram cantitatile de doze de vaccin gripal in termenele agreate – atat in public (catre Programul National de Vaccinare), cat si in farmacii, pe baza precomenzilor transmise la inceputul anului.
  3. Date fiind specificul si durata procesului de productie, precizam ca in acest moment suplimentarea numarului de doze de vaccin gripal nu este posibila.
  4. Categoriile de persoane considerate la risc pot beneficia gratuit de vaccinare antigripala prin intermediul Programului National de Imunizare derulat de Ministerul Sanatatii prin cabinetele medicilor de familie.

Despre Sanofi

Misiunea Sanofi este sa fie alaturi de persoanele care se confrunta cu probleme de sanatate.

Suntem o companie biofarmaceutica globala dedicata sanatatii umane, oferind solutii inovatoare de tratament si preventie. Le suntem aproape si celor care sufera de boli rare, dar si milioanelor de persoane care au fost diagnosticate cu o boala acuta sau cronica.

Cu ajutorul a peste 100.000 de angajati in 100 de tari, Sanofi transforma inovatia stiintifica in solutii pentru sanatate pretutindeni in lume.

Sanofi, Empowering Life

Despre Sanofi Romania

Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, avand un portofoliu complex, gestionat prin intermediul a 4 divizii: ingrijire medicala primara (General Medicine – diabet, boli cardiovasculare, medicamente mature), ingrijire specializata (Specialty Care – boli rare, scleroza multipla, oncologie), vaccinuri (Sanofi Pasteur), si medicamente fara prescriptie si suplimente alimentare (Consumer HealthCare). Aducem stiinta si inovatia mai aproape de pacientii din Romania, fiindu-le alaturi pe parcursul intregii calatorii pentru sanatate – de la preventie la terapie si suport in mentinerea starii generale de sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst