spot_img
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Conferința Naționala de Neuroștiințe Moderne „Boala Parkinson & Alte Tulburări de Mișcare”

11 aprilie 2022 - 12 aprilie 2022

Dragi Colegi și Prieteni,

Avem deosebita plăcere să vă invităm la cea de a III-a ediție a Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne „Boala Parkinson & Alte Tulburări de Mișcare” care va avea loc atât on- site cât și on-line (format Hibrid) în perioada 11-12 aprilie 2022. În cadrul acestui eveniment, vom marca pe data de 11 aprilie – Ziua Internațională a pacientului cu Boală Parkinson.

Ziua internaţională a pacientului cu Boală Parkinson este sărbătorită anual cu scopul creşterii nivelului de informare în ceea ce priveşte maladia Parkinson şi al impactului acesteia asupra individului, familiei şi societăţii.

Laleaua Roșie reprezintă simbolul internațional al bolii Parkinson. Cu ocazia Zilei Internaționale a Bolii Parkinson (11 Aprilie) un număr de 72.000 lalele roșii simbolizând numărul pacienților diagnosticați oficial cu boală Parkinson în România, vor fi împărțite românilor din întreaga țară, în semn de solidaritate cu pacienții diagnosticați în ţara noastră cu boala Parkinson.

Principalii parteneri academici și științifici sunt: Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Societatea Română de Neurochirurgie, Societatea de Neurologie din România, Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, Asociația Română de Algeziologie Intervențională, Grupul AntiParkinson Laleaua Iașiului, Asociația Bridging Eastern and Western Psychiatry Romania, Asociația Action Parkinson Bruxelles, Human Brain Academy, Colegiul Medicilor din România și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Specialiști de marcă din țară și străinătate din domeniul neurologiei, neurochirurgiei, psihiatriei și reabilitării medicale, kinetoterapie, geriatrie, logopedie, nutriție, urologie, medicină de familie, farmaciști, asistenți medicali precum și din rândul pacienților cu Boala Parkinson vor fi alături de noi toți pentru a ne împărtăși cu generozitate din experiența lor, întregul eveniment dorind a fi un dialog contructiv între pacientul cu Boala Parkinson și echipa medicală, menit să clarifice diverse teme de discuție specifice bolii Parkinson.

În cadrul lucrărilor celei de a III-a ediții a Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne „Boala Parkinson & Alte Tulburări de Mișcare”, vor fi susținute prezentări care vor încerca abordarea următoarele teme de discuții:

Simptomele non-motorii în boala Parkinson;

  • Conceptul de boală Parkinson avansată;
  • Opțiuni terapeutice în boala Parkinson avansată: stimularea cerebrală profundă și terapii asistate de dispozitiv;
  • Secretele comunicării medic – pacient în boala Parkinson;
  • Recuperarea neuromotorie a pacientului cu boală Parkinson;
  • Dieta pacientului cu boală Parkinson;
  • Drepturile și obligațiile pacienților cu boală Parkinson;
  • Sfaturi pentru aparținătorii pacientului cu boală Parkinson;
  • Importanța logopediei în boala Parkinson;
  • Alte tulburări de mișcare.

Suntem interesați ca această manifestare științifică să înregistreze o evoluție continuă și să realizăm o simbioză între pacienți, medici, farmaciști si asistenți medicali având o abordare inovativă și tratând teme de mare interes care conferă o șansă în plus pentru pacienții cu boală Parkinson și alte tulburări de mișcare.

Ne dorim de asemenea să încercăm să dezvoltăm proiecte în domeniul Tulburărilor de Mișcare și al tratamentului pacienților cu Boală Parkinson, care să determine creșterea gradului de pregătire profesională și stimularea cercetării clinice/fundamentale.

Vă invităm să ne fiți alături în organizarea acestui eveniment, diseminând această informație către toate persoanele interesate.

Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 11-12 aprilie 2022, ca fiind ocupate cu lucrările Conferinței Naționale de Neuroștiințe Moderne “Boala Parkinson & Alte Tulburări de Miscare”.

TAXĂ DE ÎNREGISTARE ON-LINE:

T1 – Medic (Primar, Specialist)

ÎNAINTE de data 31 MARTIE 2022 –  500 RON
DUPĂ data de 31 MARTIE 2022 – 600 RON

T2- Medic Rezident
400 RON
500 RON

T3- Alte categorii
300 RON
400 RON

T4- Student
100 RON
200 RON

T5 – Pacient cu Boală Parkinson

GRATUIT

*prețurile sunt fără TVA
DATA LIMITĂ PENTRU ÎNREGISTARE ESTE: 31 MARTIE 2022
TAXĂ ÎNREGISTRARE [RON] T1 T2 T3 T4 T5

Taxele T1, T2, T3, T4, și T5 includ: Mapa și Broșura Evenimentului – Printate, Suportul de curs alcătuit din prezentări (video, power point, pdf), certificatul de participare cu credite EMC din partea Colegiului Medicilor din România, certificat de participare fără credite EMC, certificat de Lector, diverse materiale promoționale de la partenerii conferinței (expedierea se va face prin Curier Rapid către fiecare participant iar costurile cu transportul vor fi suportate de organizatori).
ACCESUL PE PLATFORMA ON-LINE A EVENIMENTULUI (ZOOM & YOU TUBE) SE VA FACE CU UN USER NAME ȘI O PAROLĂ PRIMITE ÎN BAZA FORMULARULUI DE ÎNREGISTRARE COMPLETAT DE FIECARE PARTICIPANT ȘI ACHITAREA TAXEI DE ÎNREGISTRARE.

MANIFESTAREA SE VA DESFĂȘURA ÎNTR-UN FORMAT HIBRID (MIXT): ON-LINE ȘI ON-SITE.

Detalii

Începe:
11 aprilie 2022
Se termină:
12 aprilie 2022
Site web:
https://neurostiinte.com.ro/

Loc de desfășurare

Hibrid