spot_img
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Conferința de Medicina Familiei

23 septembrie 2020 / 8:00 - 27 septembrie 2020 / 17:00

Dragi colegi,

Medicina Familiei este o specialitate deosebită, ea circumscrie o mulțime de teme și subteme medicale, dar și numeroase noțiuni nemedicale și care la o primă vedere nu ar fi necesare în studiu. Cu toate acestea, în practica noastră ne lovim de ele zilnic și am considerat că este corect să fie aduse într-o conferință de o asemenea anvergură. La noi nu veți găsi secțiuni clar delimitate de patologie, ci mai degrabă probleme interdisciplinare, fiindcă pacientul cu multiple patologii este centrul activității noastre, dar tot în centru stă și omul sănătos și vârstnicul care are nevoie de îngrijiri speciale și gravida care nu este bolnavă, dar constituie o categorie aparte.

Prin urmare, o conferință de medicina familiei pune în discuții teme deopotrivă de boală și sănătate, de medicină și comunicare, de om sănătos și bolnav. Iar pentru că medicul de familie este și manager, e nevoie să ne adresăm lui și în această calitate.

Cu o astfel de linie directoare, Conferința adună personalități din lumea medicală, în primul rând medici de familie care fie sunt membrii catedrelor, fie sunt instructori-formatori cu experiență îndelungată în formarea adultului, atât a colegilor medici specialiști și primari, cât și a medicilor rezidenți. Alături de medici, în echipă ca întotdeauna, sunt asistenții medicali din cabinetele noastre. Sesiuni comune, de lucru în echipe, sunt dedícate și medicului și asistentului, având desigur si vorbitori asistenți medicali.

În al doilea rând, numeroși colegi din alte specialități răspund invitației noastre de a conduce dezbateri sau a prezenta teme de interes: cardiologi, infecționiști, interniști, chirurgi, diabetologi, pediatri, neurologi, otorinolaringologi, radiologi, urologi, ne adunăm cu toții în același creuzet. Fiecare dintre speakerii noștri este o personalitate în lumea medicală și ne onorează cu prezența.

Fiți bineveniți!

Dr. Sandra Alexiu

Detalii

Începe:
23 septembrie 2020 / 8:00
Se termină:
27 septembrie 2020 / 17:00
Site web:
https://www.conferintemf.ro/

Loc de desfășurare

Online