Farma Practic – serie de evenimente regionale pentru farmacisti si asistenti de farmacie
Initiat in 2010, Farma Practic a ajuns in 5 ani sa fie considerat un proiect de referinta pe piata manifestarilor dedicate farmacistilor si asistentilor de farmacie din Romania.
Dupa 7 ani, proiectul a ajuns la 61 de editii si peste 10.000 de participanti:
Structura fiecarei editii:
Program creditat pentru farmacisti (intre 16-20 credite/editie) si pentru
asistentii de farmacie (intre 9-15 credite/editie).
Teme abordate:
9 editii in anul 2017:
Practic MF – serie de evenimente regionale pentru medicii de familie
Structura: dezbateri in plen, workshopuri si prezentari de caz subscrise celor trei directii principale:
Program conferinta: Vineri, orele 14:30- 19:00; Sambata, orele 9:00-14:00.
Editii, toamna 2018:
Conferinta nationala „Antibioticele, intre uz si abuz”
Perioada: 30-31 martie 2018, Bucuresti
Prima editie a conferintei nationale “ANTIBIOTICELE, intre UZ si ABUZ” organizata de compania de comunicare medicala Houston NPA s-a bucurat de un real succes. Desfasurata in perioada 3-4 octombrie 2014, manifestarea a fost coordonata stiintific de catre Prof. Univ. Dr. Gabriel-Adrian Popescu, medic primar boli-infectioase, autor al “Ghidului Angelescu de Terapie Antimicrobiana”.
Pe parcursul celor 2 zile de prelegeri si dezbateri manifestarea a reunit peste 360 de profesionisti in sanatate, confirmand faptul ca un eveniment dedicat exclusiv antibioterapiei era deosebit de asteptat in randul comunitatii medicale.
Manifestarea s-a remarcat prin originalitatea continutului celor peste 30 de lucrari prezentate, grupate in 6 sesiuni stiintifice cu teme de maxima actualitate
Datorita tematicii si conceptului, dar si sprijinului din partea celor peste 20 de lectori de renume pe plan national care au contribuit activ la realizarea unui program coerent si interesant, medicii au beneficiat de 12 credite EMC, iar farmacistii au primit 12 credite EFC.
Site proiect: http://antibioterapia.ro
Conferinta nationala interdisciplinara „Stresul, Anxietatea, Depresia (S.A.D) si complicatiile lor ”
Prima conferinta nationala interdisciplinara dedicata depresiei a debutat cu editia pilot in Bucuresti, in perioada 23-24 mai 2014. Succesul acesteia a determinat continuarea proiectului. Astfel, un an mai tarziu, pe parcursul celor 2 zile de lucrari (8-9 mai 2015), Editia I a Conferintei S.A.D. organizata de Houston NPA a reunit peste 300 de participanti (225 medici: 115 psihiatrie, 73 MF, 10 recuperare medicala, 27 alte specialitati; 50 psihologi/psihoterapeuti; 22 asistenti; 7 farmacisti), confirmand nevoia de informare a comunitatii medicale asupra unor subiecte complexe, abordate interdisciplinar. Traditia a continuat si in anii urmatori (400 de participanti in 2016), ajungand la editia din 2017 sa reuneasca peste 500 de participanti.
Din program:
Pe agenda evenimentului se regasesc teme de actualitate, sustinute de lectori din mai multe specialitati medicale (psihiatrie, medicina de familie, neuropsihiatrie, sanatate publica, medicina interna, geriatrie) si conexe (psihologie, psihoterapie, sociologie).
Eveniment creditat de catre CMR, CFR, OAMGMAMR si CoPSI
Prezentarile au fost facilitate grafic, oferind astfel o imagine clara si creativa asupra intregului eveniment. Site proiect: http://despre-depresie.ro
Editii in 2018:
Conferinta Nationala „Sarcopenia si fragilitatea varstnicilor – Declinul functional musculo-scheletic”
Perioada: 8-9 iunie 2018, Hotel Ramada Parc, Bucuresti
Evenimentul va reuni lectori de renume ce vor prezenta si dezbate teme de interes si actualitate in cadrul sesiunilor stiintifice, care se vor intinde pe parcursul a 2 zile.
Sesiunile interdisciplinare vor viza cele mai noi informatii, directiile ghidurilor internationale si perspectivele in ceea ce priveste osteoporoza, agingul si sarcopenia.
Printre subiectele abordate in cadrul Conferintei se vor afla:
Avand in vedere specificul biologiei osoase si musculare, preocuparile pentru domeniul osteoporozei sunt comune multor specializari medico-chirurgicale. Astfel, conferinta va reuni, pastrand traditia primei editii ce a avut loc in anul 2017, aproximativ 200 de medici specialisti in: endocrinologie, ortopedie, reumatologie, geriatrie, recuperare medicala, medicina interna, medicina muncii, medicina de familie, medicina sportiva, stomatologie, nutritie, paliatie.
Conferinta „Optimizarea, Performanta si Calitatea in Sanatate”
Proiectul a debutat in 2015 cu editia pilot, ce s-a desfasurat in noiembrie 2015, reunind 100 de participanti din 23 de judete.
Auditoriu: managementul spitalelor si clinicilor medicale, reprezentanti ai administratiei publice locale, precum si ai companiilor producatoare si distribuitoare de medicamente si dispozitive medicale.
Evenimentul a fost transmis „live” prin intermediul partenerului „Medicality”.
Principalele subiecte dezbatute: identificarea si reducerea pierderilor, comunicarea intre managementul spitalelor si autoritatile publice locale, asumarea responsabilitatii.
In cadrul editiei din noiembrie 2015 a fost lansat in premiera nationala portalul www.calitatespitale.ro, un site independent de evaluare a calitatii spitalelor.
Editia a II-a Conferintei Nationale „Optimizarea, Performanta si Calitatea in Sanatate” s-a desfasurat in perioada 25-26 martie 2016 la Hotel Best Western Bucovina, Gura Humorului, judete in focus – SV, BT, NT, BC, VS, VN, BZ, BR, HG, CV, MS. Urmatoarea editie a reunit reprezentantii spitalelor si autoritatilor publice locale la Poiana Brasov, in perioada 24-25 martie 2017.
Doua editii in 2018:
Conferinta Regionala de Cancer Bronhopulmonar – Oltenia, editia a IV- a, cu participare internationala
Perioada: 14-15 septembrie 2018, regiunea Oltenia
Coordonator stiintific: Sef Lucrari dr. Alin Demetrian – Sef Clinica Chirurgie Toracica Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova.
Organizatori: Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Craiova si compania de comunicare medicala Houston NPA.
Audienta: Conferinta regionala interdisciplinara adresata cadrelor medicale cu specialitatile: medicina de familie, pneumologie, oncologie, anatomie patologica, chirurgie generala, chirurgie torarica, ATI, medicina interna, radiologie- imagistica, radioterapie, expertiza medicala a capacitatii de munca, medicina nucleara.
Program creditat de catre CMR si OAMGMAMR.
Structura: prezentari in plen.
Istoric: Editiile anterioare, din 2015, 2016 si 2017 s-au bucurat de prezenta a peste 100 de participanti per editie, confirmand nevoia de informare a comunitatii medicale locale asupra unor subiecte complexe, precum cancerul bronhopulmonar, abordate interdisciplinar. Pe agenda evenimentului s-au regasit 13 teme de actualitate care au fost sustinute de lectori din mai multe specialitati medicale, precum medicina de familie, chirurgie, pneumologie, oncologie si radiologie-imagistica.
Conferinta Nationala de Medicina Sexualitatii, editia a XVIII-a, cu participare internationala
Perioada: 26- 28 octombrie 2018, Poiana Brasov
Coordonator stiintific: Prof. Univ. dr. Nicolae Calomfirescu.
Lectori consacrati din Romania si din strainatate vor prezenta si vor dezbate teme de interes si actualitate in cadrul sesiunilor stiintifice, care se vor desfasura pe parcursul a trei zile.
Printre temele abordate: disfunctiile sexuale, aspecte medicale ale sexualitatii, farmacologie, bolile cu transmitere sexuala, abordari psihologice si modele integrative, cuplul si sexualitatea, sanatatea sexuala- preventie si promovare.
La conferinta sunt asteptati sa participe medici din urmatoarele specilitati: medicina de familie, endocrinologie, urologie, ginecologie, psihiatrie si psihologie.
Evenimentul este creditat EMC.