spot_img
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Specialiştii în diagnosticarea şi tratarea cancerului bronhopulmonar – Craiova

18 septembrie 2015 / 13:00 - 20:00

Compania de comunicare medicală Houston NPA, alături de Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova organizează pe 18 septembrie 2015 la Craiova Conferinţa Regională dedicată diagnosticului precoce al cancerului bronhopulmonar. Evenimentul se va desfășura în clădirea UMF Craiova, între orele 13-20.

Obiectivul Conferinței constă în furnizarea de informaţii specializate în vederea depistării precoce a cancerului bronhopulmonar care, de cele mai multe ori, este descoperit în stadii depăşite din punct de vedere terapeutic. “Pe masa de operaţie ajung din ce în ce mai mulţi pacienţi cu tumori pulmonare de foarte mari dimensiuni. Medicii de familie trebuie să fie atenţi la factorii de risc şi să trimită pacientul cât mai din timp la pneumolog şi la investigaţii suplimentare, mai ales dacă pacientul acuză tuse persistentă, oboseală, dureri în piept, alterarea stării generale sau a avut infecţii respiratorii recurente”, apreciază iniţiatorul şi coordonatorul ştiinţific al acestei manifestări, Șef Lucr. Dr. Alin Demetrian, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Sef Lucr Dr Alin Demetrian

De asemenea, organizatorii își propun ca acest eveniment să faciliteze comunicarea între specialiştii din diferite arii implicate în diagnosticul, tratamentul şi monitorizarea pacienţilor cu cancer bronhopulmonar, în vederea îmbunătăţirii accesului rapid al acestora la un tratament multidisciplinar. În România, peste 33.000 de persoane mor anual de cancer pulmonar.

             Una dintre caracteristicile principale ale manifestării este interdisciplinaritatea, programul (creditat cu puncte EMC și EFC) adresându-se medicilor (cu specialitățile chirurgie toracică, pneumologie, oncologie, medicină de familie, medicină interna, anatomie patologică, radiologie-imagistică, radioterapie, expertiza medicală a capacității de muncă, medicină nucleară, ATI etc), dar și asistenților medicali.

Invitaţii de onoare ai evenimentului sunt Prof. Univ. Dr. Ioan Cordoş, manager Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” Bucureşti și preşedinte Comisia de chirurgie toracică din Ministerul Sănătăţii şi Dr. Dorin Vancea, Preşedinte al Secţiunii de Cancer Bronhopulmonar a Societăţii Române de Pneumologie.

Printre lectorii care au confirmat deja participarea la conferinţă sunt: Conf. Univ. Dr. Mihai Popescu, Conf. Univ. Floarea Mimi-Niţu, Şef Lucr. Dr Michael Schenker, Şef Lucr. Dr. Cristian Paleru, Dr. Elena Vlad şi Dr. Dalida Mosorescu.

Temele de pe agenda evenimentului: tratamentul chirurgical al cancerului bronhopulmonar în Oltenia-Quo vadis, indicaţia chirurgicală în cancerul bronhopulmonar, simptomele precoce versus screening în depistarea cancerului pulmonar, abordarea precoce a cancerului bronhopulmonar din perspectiva medicului de familie, rolul metodelor chirurgicale miniminvazive în stadializarea neoplasmului bronhopulmonar, prezentări de caz, aportul și limitele examenului radiologic standard în diagnosticul cancerului pulmonar, discuții despre o posibilă campanie de screening pentru cancerul bronhopulmonar în regiunea Oltenia.

Cei interesați de detalii și înscriere la eveniment pot contacta reprezentanții companiei Houston NPA: Dana Dumitru – Manager Proiect, 0729.144.261, dana.dumitru@houston.ro.

Loc de desfășurare

UMF Craiova
Craiova, România + Hartă Google