• banner catena
 • FerruMax cu Fier Sucrosomial® Un pas înainte în terapia orală cu fier

  Deficitul de fier impactează negativ dezvoltarea cognitivă, motorie, socio-emoțională și neuropsihologică a copilului, cu consecințe pe termen lung sau scurt în funcție de rapiditatea diagnosticării și instalării tratamentului.  Suplimentarea cu fier în acest context este de maximă importanță, dar și mai importantă devine alegerea tipului de fier care să asigure biodisponibilitate și absorbție maximă, dar si tolerabilitate excelentă, condiții sine qua non pentru reușita intervenției de corectare a deficitului de fier și a anemiei feriprive.  Administrarea orală a fierului rămâne în continuare atractivă datorită ușurinței în administrare și se bazează în principal pe formule cu eliberare imediată a sărurilor de fier. Din pacate sărurile de fier utilizate în mod curent sunt slab absorbite și declanșează o serie întreagă de reacții adverse ce pun în pericol complianța, depășirea barierelor gastrointestinale fiind în continuare o mare provocare. Este nevoie de o nouă modalitate de a evita expunerea constantă a celulelor intestinale la fierul insolubil și efecte secundare ulterioare.

   

  FerruMax este un produs inovator, o formulă de fier cu administrare orală pe bază de pirofosfat feric încapsulat în SUCROSOME®, alcătuit dintr-un dublu strat etanș de fosfolipide acoperit la rândul său în SUCRESTER (ester de sucroză al acizilor grași) ce joacă un rol esențial în gastrorezistența și absorbția FerruMax. Aceasta tehnologie sofisticată de încapsulare a fierului în SUCROSOME® permite o stabilitate perfectă a fierului și mai mult, permite trecerea acestuia de bariera gastrică, evitându-se astfel efectul pro-oxidant al celorlalte săruri de fier, Fierul Sucrosomial® ajungând nemodificat la nivelul intestinului subțire, unde este absorbit. Odată ajuns la nivelul intestinului subtire, Fierul Sucrosomial este absorbit complet prin intermediul celulelor M de la nivelul plăcilor Peyer. Celulele M aparțin sistemului imunitar intestinal, iar funcția lor este aceea de a absorbi macromolecule din lumenul gastrointestinal în regiunea vasolaterală bogată în limfocite și alte celule ale sistemului imunitar. Celulele M printr-un proces de endocitoză pot transporta macromoleculele prezente în lumenul intestinal cu aproape nicio degradare enzimatică datorită conținutului redus de lizozim, permițând eliberarea acestora fără nicio modificare în torentul limfatic. Această absorbție diferențială a Fierului Sucrosomial® îi conferă biodisponibilitate maximă și permite eliberarea sa direct în ficat, evitându-se astfel dificultățile de absorbție pe care celelalte săruri de fier le întâmpină la nivelul enterocitului și a transportorilor săi. Mai mult, această protecție sucrosomială a fierului pirofosfat permite evitarea instalării efectelor adverse clasice terapiei cu fier, prin trecerea nemodificată prin aciditatea sucului gastric.

  FerruMax este disponibil în două variante:

  FerruMax Baby pentru copii de la 0 la 3 ani se prezintă sub formă de flacon de 30 ml și un plic cu pulbere pentru soluție orală 1,9g. O picatură conține 0,7 mg Fier Sucrosomial®.FerruMax Junior pentru copii peste 4 ani se prezintă sub formă de  20 plicuri unidoză, fiecare plic conținând 9mg Fier Sucrosomial®.

  Related Posts