• banner catena
 • Interviu de specialitate pe subiectul: Happy Lift™

  Happy Lift™ cuprinde o gamă unică și brevetată de fire speciale resorbabile, care incorporează o tehnică eficientă de lifting minim invaziv, și care, în plus,este caracterizată de o perioadă de vindecare mult mai scurtă față de un lifting  chirurgical tradițional.

  Acestea au mici cârlige/zimți a căror lungime, interval și unghi au fost dezvoltate special pentru a se obține un efect de lifting și revitalizare. Despre liftingul cu fire Happy Lift™ am discutat cu dr. Sabine Apfolterer, din Viena.

  poza autor

   

  Ce sunt firele Happy Lift™?

  Apfolterer: Happy Lift™ reprezinta o gamă unică și brevetată de fire speciale absorbabile, folosite cu o tehnică minim invazivă cu timp scurt de vindecare, datorită căreia pacienții vor dobândi un aspect intinerit, de lifting şi rejuvenare, fără să fie nevoie de o intervenție chirurgicală și fără să lase cicatrici vizibile. De exemplu, cu ajutorul acestor fire resorbabile, pentru partea mediană a feței poate fi ridicată, rejuvenată şi se poate obține o linie bine proporționată a bărbiei (contur regulat al mandibulei), fără a lăsa impresia unei operații estetice.

  Cum se utilizează firele Happy Lift™?

  Apfolterer: Tratamentul poate fi efectuat în orice cabinet medical, în condiții sterile. Mai întâi, pacientul este fotografiat din față și din profil, înainte să i se dezinfecteze fața. După desenarea locației firului, în poziția șezut, punctele de intrare și de ieșire sunt amorțite prin anestezie locală. Apoi sunt introduse firele, care cu ajutorul unor cârligele mici („zimți“) ancorează ţesutul. Astfel, imediat după tratament poate fi observat un efect vizibil de lifting. Ulterior, fibroza indusă de prezența firului în fire îmbunătățește şi mai mult efectul în următoarele luni. Intervenția durează, între 15 și 45 de minute, în funcție de regiunile tratate şi de experienţa medicului.

  La ce trebuie să fim atenți după tratament?

  Apfolterer: Pacientului trebuie să i se prescrie un antibiotic cu administrare orală, în primele trei zile după intervenție, iar în primele două zile trebuie să aplice o cremă antibiotică pe locurile de injectare. Machiajul este permis din nou după trei zile. Este important ca pacientul să doarmă cu fața în sus în ppozarima săptămână (cu pernă pentru gât) și să nu își maseze fața. Activitățile sportive sunt permise din nou după o săptămână.

  Cât de lungă este perioada de repaus și ce efecte secundare se pot manifesta?

  Apfolterer: De regulă, pacienții se pot reintegra imediat în viața socială. Cu toate acestea, pot apărea eritem moderat, mici cavități sau vânătăi, care sunt diferite de la un pacient la altul. Dacă se lucrează în condiții sterile, o infecție este aproape exclusă. În mod ideal, liftingul cu fire poate fi efectuat înainte de weekend.

  Cum este pacientul ideal, respective pacienta ideală?

  Apfolterer: Happy Lift™ este o opțiune minunată pentru femei și bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, pentru care un lifting facial chirurgical nu intră în discuție, dar care ar vrea să facă ceva pentru aspectul lor exterior, în sensul rejuvenarii faciale. Un lifting cu fire nu este neaparat un înlocuitor pentru liftingul facial chirurgical, de aceea, pielea feței nu trebuie să fie prea ptozată. De asemenea, o piele a feței prea groasă (grea) sau prea subțire (translucidă) nu este optimă.

  Care sunt zonele care pot fi tratate?

  Apfolterer: În funcție de concluziile finale și de zonele diferite de tratament,sunt utilizate diferite fire (lungimea firului, numărul de „zimți“, firele cu unul sau două ace) și tehnici de tratament (de exemplu tehnica în U, tehnica în V), ceea ce duce la un efect de lifting și întindere în zonele tratate. Efectul de lifting este important mai ales în cazul sprâncenelor, obrajilor și al liniei bărbiei. În zona gâtului, a decolteului, a brațului superior intern și a coapsei, precum și în regiunea gâtului și a dosului palmei, efectul de revitalizare este evident.

  Când încep să se vadă primele efecte și cât durează acestea?

  Apfolterer: Primul efect este vizibil imediat după tratament, datorită ancorării cârligelor în țesut. După ce ușoarele neregularități se netezesc, în aproximativ două săptămâni efectul este cât se poate de evident. Efectul de întindere se îmbunătățește în următoarele luni, datorită fibrozei induse de fire. Are loc o stimulare a metabolismului acidului hialuronic, colagenului și elastinei. De obicei, firul se resoarbe cam la 12 – 15 luni după introducere, în timp ce efectul de lifting persistă, datorită reacției fibrotice generate de fire. Efectul de lifting durează timp de aproximativ trei ani, fără o alta interventie ulterioara. Această remanență diferă însă de la pacient la pacient.

  De câte ori poate fi efectuat un lifting cu fire?

  Apfolterer: Un lifting cu fire poate fi repetat de mai multe ori în aceasi zonă, cu indicațiile medicale adecvate, după ce firele s-au dizolvat. Desigur, în orice moment pot fi introduse fire suplimentare și în alte locuri.

  Din ce material sunt firele și ce categorii de fire există?

  Apfolterer: Firele sunt realizate din acid polilactic-caprolactonă, un material plastic nonalergic, conceput pentru a rămâne în pielea umană. Firele Happy-Lift™ sunt certificate CE. În principiu, gama este alcătuită din trei tipuri de fire: Firele Free-floating cu zimți dispuși figurabidirecțional, convergenți, pot fi introduse cu o canulă (Fig. 1a). Firele Double-Needle au ace duble fi xate la capete, care permit o repoziționare mai precisă a țesutului. (Fig. 1b). Firele Meso-Cogs au micro-zimți și sunt potrivite mai ales pentru revitalizarea țesuturilor (Fig. 1c). Toate firele au mici cârlige/zimţi care asigură efectul de lifting, odată ce sunt introduse pe sub piele.

  Ce medici pot efectua acest tratament?

  Apfolterer: Procedura Happy Lift™ poate fi realizată, în principiu, de orice medic, după ce a absolvit cu success un curs introductiv. Datorită experienței lor în chirurgia estetică, dermatologii și medicii specialiști în chirurgie plastică se adaptează foarte repede.

  Unde poate fi efectuat tratamentul?

  Apfolterer: Procedura Happy Lift™ poate fi efectuată, în principiu, în orice cabinet medical sau într-o policlinică, în condiții sterile.

  Ce tip de anestezie este necesară?

  Apfolterer: Se foloseste un anestezic local injectabil în punctele de intrare și de ieșire.

  Ce posibilități de combinare cu alte tratamente există?

  Apfolterer: Firele Happy Lift™ pot fi combinate foarte bine, la o lună după tratament, cu substanțele de umplere Princess® din același domeniu terapeutic. Pentru alte regiuni ale feței, pot fi utilizate substanțele de umplere direct în timpul tratamentului Happy Lift™. Astfel, nu numai că este ridicată pielea ptozata, ci este remediată și pierderea de volum în zona mediană a feței.

  Toxina botulinică trebuie să fie injectată în sprânceană cu două săptămâni înaintea tratamentului, pentru ca efectul acesteia să poată acționa pe deplin. Alte tratamente dermatologice precum gomajul sau tratamentele cu laser ar trebui efectuate abia după cinci sau șase săptămâni după tratamentul Happy Lift™, însă oferă posibilitatea unei ameliorări suplimentare a calității pielii, astfel încât aceasta să aibă un aspect mai neted. Gama Princess®-Skincare asigură tratamentul suplimentar ulterior, la domiciliu.

  Tratamentul tridimensional compus din fire, substanțe de umplere și gomaj sau laser duce la o întinerire optimă a feței, deoarece sunt tratate cauzele cele mai grave ale îmbătrânirii tenului (țesut lăsat, pierderea în volum și elasticitate).

  De ce este acest tratament tot mai popular?

  Apfolterer: Trendul este renunțarea la intervențiile chirurgicale majore, în favoarea unor tehnici mai puțin invazive. Mulți pacienți sunt în căutarea unor proceduri sigure și care să aibă rezultate pozitive imediat după intervenție. Pentru mulți oameni, întreruperea activității profesionale timp de câteva săptămâni, așa cum se întâmplă după un lifting facial chirurgical, este inacceptabilă.

  Firele de lifting şi rejuvenare sunt foarte populare, atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, fiindcă tratamentul nu lasă în urmă cicatrici vizibile, iar pacienții își pot relua activitățile în cel mai scurt timp. Mai mult decât atât, terapia este aproape lipsită de durere. Pacienților le place cel mai mult faptul că, ulterior, au un aspect întinerit şi foarte natural.

  Interviul a fost realizat de dr. Lucia T. Riedmann

  Interlocutoarea noastră: Dr. Sabine Apfolterer, MBA, Asociat executiv Worseg Clinics

  DC-Tower, Donau-City-Strasse 6, 1220 Wien Daringerhof, Sieveringerstraße 36, 1190 Wien Medicent, Grundauerweg 15, 2500 Baden

  E-mail: s.apfolterer@worseg-clinics.com

  CROMA oferă regulat cursuri de specializare Happy LiftTM, sub forma unor seminarii. Dacă vă interesează să participați sau aveți întrebări despre produs sau tehnici, nu ezitați să ne contactați.

  Tel.: +40 264 58 58 66

  E-Mail: office@croma-pharma.ro

  www.princess-lift.com

  DISTRIBUIT ÎN EXCLUSIVITATE de :

  CROMA–PHARMA GmbH în Austria I Belgia I Franța I Germania I Olanda I Polonia I România,

  CROMA PHARMA ROMANIA SRL I Str. Garibaldi 18 I RO – 400325 I Cluj-Napoca I România

  Tel.: +40 264 58 58 66 I Fax.: +40 264 58 58 76 I E-mail: office@croma-pharma.ro

  Brevetat și certificat de : Assut Europe

  Zona Industriale Magliano

  dei Marsi, 67062 Aquila

  PROMOITALIA

  BIROUL DIN EUROPA, Milan 20124,Via San Gregorio, 44 – Italy

   

  Related Posts