• banner catena
  • MANUAL DE REABILITARE PULMONARA

     MANUAL DE REABILITARE PULMONARA – Handbook of Pulmonary Rehabilitation reprezinta pentru cititorul de specialitate si pentru pacient o carte valoroasa si utila in practica zilnica, medicala si de cercetare, in viata de zi cu zi, care abordeaza exhaustiv reabilitarea pulmonara de la elemente fundamentale la aspecte practice, in cele 24 capitole si peste 400 de pagini. Aceasta este prima carte publicata in limba engleza de un colectiv de specialisti de renume mondial in domeniul reabilitarii pulmonare din Canada, SUA, Italia, Germania si, nu in ultimul rand, de specialisti romani cu experienta in acest domeniu.

    Cartea este coordonata de Conferentiar Universitar Dr. Paraschiva A. POSTOLACHE, cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa”, Iasi, Sef al Sectiei Clinice Recuperare Medicala Respiratorie din Spitalul Clinic de Recuperare din Iasi, Expert Medical National in Farmacologie Clinica si Toxicologie al Ministerului Sanatatii, Fost Presedinte al CHEST Council of Global Governors al American College of Chest Physicians (ACCP) si membru al Consiliului de Administratie al ACCP/CHEST, fost membru GOLD al European Respiratory Society (ERS), medic cu experienta nationala si internationala de peste 30 de ani in acest domeniu, premiata de foruri nationale si internationale pentru activitatea sa (CHEST/ACCP, ERS, Societatea Romana de Pneumologie – SRP, Parlamentul Romaniei etc), care a dezvoltat si promovat reabilitarea pulmonara in Iasi, Romania si international. Dr. Postolache este fondatorul Grupului de Lucru de Reabilitare Respiratorie al SRP, care lucreaza dupa ghidurile internationale de reabilitare pulmonara, si care a avut ideea editarii acestei carti in care sa publice experienta internationala si nationala pentru medicii specialisti si rezidenti din toate specialitatile, asistentii medicali si sociali, fizioterapeuti, ergoterapeuti, psihologi, nutritionisti, studenti etc.

    Dr. Postolache, impreuna cu medici din SUA, Canada, Italia, Germania si Romania, a constituit un grup de specialisti de prim rang in domeniul reabilitarii pulmonare, care au raspuns cu mult entuziasm solicitarii de a scrie despre experienta lor pentru colegii din Romania si din intreaga lume. Cu acelasi entuziasm a raspuns si renumitul pneumolog Prof. Dr. Nicolino Ambrosino de la Universitatea din Pisa, Italia, expert international in domeniul reabilitarii pulmonare si premiat de ERS pentru merite educationale, care a revizuit continutul stiintific al cartii.

    Related Posts