• banner catena
 • Omega-3 – o constantă nutriţională esenţială pentru menţinerea sănătăţii ochilor

  Nu mai este de mult un secret faptul că o alimentaţie sănătoasă este esenţială pentru a ne bucura de longevitate şi de o sănătate trainică, din copilărie şi până la senectute. Şi ochii noştri au nevoie de nutrienţi pentru a-şi menţine capacitatea şi acuitatea vizuală cât mai mult timp. O alimentaţie sănătoasă pentru ochii noştri ar trebui să includă o dietă variată, bogată în legume şi fructe care să ne asigure necesarul de vitamine, minerale şi alte substanţe nutritive esenţiale.

  Acizii grași Omega-3, cunoscuți și sub denumirea de acizi grași polinesaturați esențiali, sunt vitali pentru buna funcționare a organismului uman, însă trebuie asigurați prin dietă, deoarece organismul nu îi poate produce. Numeroase studii au demonstrat rolul crucial al acizilor grași Omega-3 în menținerea sănătății în general, dar mai ales pentru buna funcționare a sistemului nervos și cardiovascular. Alte beneficii includ reducerea proceselor inflamatoare, scăderea riscului apariției unor boli cronice grave precum diabetul, artrita și chiar a cancerului.

  Acizii Omega-3, supranumiți și “Grăsimile inteligenței” sunt importanți pentru sănătatea noastră încă din perioada prenatală, în perioada extrem de solicitantă a sarcinii, când femeile au nevoi crescute de acizi grași Omega-3, atât pentru sănătatea proprie cât și a copilului, dar și după sarcină, în perioada alăptatului, când bebelusii se pot bucura de acțiunea pozitivă pe care le-o oferă acizii grași Omega-3. În ultimul trimestru de sarcină se definitivează formarea creierului copilului, a retinei și a sistemului nervos, pe baza rezervelor de Omega-3 ale mamei. Dacă aceste rezerve sunt sărace, pot apărea carențe în dezvoltarea copilului.

  O serie de studii clinice au demonstrat că acizii grași Omega-3 EPA și DHA reprezintă o resursă naturală extrem de utilă pentru obținerea și menținerea sănătății ochilor. DHA, prezent cu precădere în binecunoscutele fosfolipide, reprezintă constituentul major al lipidelor creierului și retinei și exercită atât un rol constitutiv cât și unul de protecție, influentând funcționarea optimă a acestor țesuturi.

  Acizii grași Omega-3 sunt un adjuvant de încredere în dezvoltarea și menținerea acuității vizuale, în prevenirea degenereșcenței maculare sau a sindromului ochiului uscat, protejând celulele fotoreceptoare împotriva stresului oxidativ, a suprasolicitării sau a modificărilor cauzate de înaintarea în vârstă.

  Ca și component structural al membranelor celulare, DHA are de asemenea capacitatea de a influența procesele implicate în funcționarea acestora. Acizii grași esențiali, pot susține buna funcționare a glandelor și canalelor oculare, buna drenare a lichidului intraocular și scăderea riscului de creștere a presiunii intraoculare și de apariție a glaucomului. În cazul în care celulele corpului uman și ale creierului uman sunt lipsite de acești acizi grași esențiali, de care au nevoie să crească și să funcționeze, celulele vor înlocui acizii grași cu alte grăsimi similare, dar care pot fi dăunătoare și le vor diminua funcțiile. Așadar, acizii grași Omega-3 reprezintă pe tot parcursul vieții o constantă nutrițională esențială pentru obținerea și menținerea sănătății noastre în general și indispensabilă pentru funcția vizuală. Peștele este o sursă excelentă de acizi Omega-3, însă atenție la calitatea peștelui consumat, care nu poate fi purificat și de asemenea, ținând cont ca prin prelucrare termică, peștele pierde o mare parte din conținutul de omega-3, devine evidentă recomandarea specialiștilor privind creșterea aportului de Omega-3, cu ajutorul suplimentelor alimentare pure, de calitate premium, de la brand-uri de încredere, precum uleiurile de pește LYSI Islanda!

  Uleiurile de pește de la Lysi Islanda sunt suplimente excepționale, obținute din materie primă de cea mai bună calitate, prelucrată cu tehnologii de ultimă oră și conțin nutrienți esențiali pentru sănătatea ochilor!

  Related Posts