• banner catena
 • Suliqua a fost introdusa pe lista de medicamente compensate

  O noua forma de prezentare a medicamentului Suliqua a fost introdusa pe lista de medicamente compensate

  Sanofi, unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, anunta disponibilitatea in Romania a unei noi forme de prezentare SULIQUA®, medicament indicat pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2, la recomandarea medicului, la adulti, in asociere cu metformin.

  Suliqua® este prima combinatie titrabila cu raport fix de insulina glargin 100 unitați/ml și lixisenatida, un agonist al receptorilor de GLP-1, introdusa in Programul Național de Diabet in iunie 2018, fiind compensata integral. Pana acum, medicamentul era disponibil intr-o singura forma de prezentare: Suliqua 100 unitati insulina glargin/ml + 50 micrograme lixisenatida/ml solutie injectabila in stilou injector (pen) preumplut, de culoarea piersicii. Incepand cu luna mai, a intrat pe lista de medicamente compensate și cea de-a doua forma, Suliqua 100 unitati insulina glargin/ml + 33 micrograme lixisenatida/ml solutie injectabila in stilou injector (pen) preumplut, de culoare oliv. Aceasta forma de prezentare ofera posibilitatea administrarii, daca este necesar, a unor doze de pana la 60 de unitati de insulina glargin, fiind in general mai potrivita pacienților necontrolați anterior cu insulina bazala.

  Expunerea prelungita la valori mari ale glicemiei favorizeaza apariția complicatiilor diabetului. De aceea, obtinerea controlului glicemic este un obiectiv terapeutic permanent atat al medicilor cat si al persoanelor cu diabet. Cele doua forme de prezentare ale SULIQUA sunt concepute special pentru a permite initierea tratamentului si titrarea dozei in functie de nevoile diferite ale pacientilor cu diabet zaharat tip 2, care nu reusesc sa atinga tinta de control glicemic cu tratamentul lor actual – antidiabetice orale sau insulina bazala. Obiectivul major al acestei terapii urmareste imbunatatirea managementului afectiunii prin obtinerea unui control glicemic mai bun și de durata, care poate preveni aparitia complicațiilor. Astfel, cu o singura injectie subcutanata pe zi se administreaza doua componente consacrate in terapia diabetului zaharat tip 2 (insulina bazala – glargin și agonistul de receptor de GLP1 – lixisenatida), stabilindu-se astfel premisele cresterii controlului bolii, a aderentei la tratament si a calitatii vietii pacientilor”, a declarat dr. Eduard Prisacariu, Director Medical Sanofi Romania & Moldova.

  *******************

  Despre prevalenta diabetului zaharat in Romania

  Romania se situeaza printre tarile cu cea mai mare prevalenta a diabetului zaharat din Europa (11,6%), potrivit Studiului Național privind Prevalenta Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), cap de lista fiind Turcia (14,85%). Conform statisticilor, numarul romanilor cu varste cuprinse intre 20 și 79 de ani care sufera de aceasta afectiune variaza intre 1.535.413 și 1.967.200.

  In ceea ce priveste topul pe regiuni, cele mai multe persoane cu diabet se afla, potrivit studiului PREDATORR, in sudul tarii, unde s-a inregistrat o prevalenta a diabetului de 13,39%, urmat de regiunea București-Ilfov, unde prevalenta diabetului este de 12,79%. Pe locul trei in topul prevalentei diabetului se afla regiunile nord-est (12,38%), sud-vest (12,1%), nord-vest (11,69%) și sud-est (10,44%).

  La pol opus, regiunile cu cei mai putini diabetici sunt in vestul (8,2%) si centrul țarii (9,99%). Studiul PREDATORR, initiat in 2013, a fost realizat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in parteneriat cu Societatea Romana de Nefrologie, pe un esantion de 2.728 de persoane din 100 de centre din tara.

  Sursa: https://www.srdnbm.ro/comunicat%20rezultate%20PREDATORR%20 %2021%20mai%202014.html 

  Despre Suliqua®

  SULIQUA® este indicat la adulti, in asociere cu metformin, pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2, pentru a imbunatati controlul glicemic atunci cand acesta nu a fost obtinut cu metformin administrat in monoterapie sau cu metformin administrat in asociere cu un alt medicament antidiabetic oral sau cu insulina bazala.

  Siguranta si eficacitatea SULIQUA® asupra controlului glicemic au fost evaluate in doua studii clinice randomizate, LixiLan-L (n=736) si LixiLan-O (n=1170), efectuate la pacienti cu diabet zaharat de tip 2. 

  Despre cele doua forme de prezentare SULIQUA disponibile in Romania

  Noul stilou injector (pen-ul) SULIQUA (30-60) permite administrarea unei doze zilnice cuprinse intre 30 si 60 trepte de dozare (concentratie: insulina glargin 100 unitați/ml si lixisenatida 33 micrograme/ml; intervalul de doze: 30 pana la 60 unitati de insulina glargin in combinatie cu 10 pana la 20 micrograme lixisenatida). Acest stilou injector are culoarea oliv si un buton de injectare maro.

  Stiloul injector (pen-ul) SULIQUA (10-40), deja utilizat in terapeutica, permite administrarea unei doze zilnice cuprinse intre 10 si 40 trepte de dozare (concentratie: insulina glargin 100 unitați/ml si lixisenatida 50 micrograme/ml; intervalul de doze: 10 pana la 40 unitati de insulina glargin in combinatie cu 5 pana la 20 micrograme lixisenatida). Acest stilou injector (pen) are culoarea piersicii si un buton de injectare portocaliu.

  Ambele prezentari de SULIQUA® sunt disponibile in stilouri injectoare tip SoloStar.

  Despre Sanofi

  Misiunea Sanofi este sa fie alaturi de persoanele care se confrunta cu probleme de sanatate. Suntem o companie biofarmaceutica globala dedicata sanatații umane. Prevenim afectiuni cu ajutorul vaccinurilor si punem la dispozitie tratamente inovatoare. Suntem alaturi de cei care sufera de boli rare, dar si langa milioanele de oameni care au o boala cronica.

  Cu ajutorul a peste 100.000 de angajati in 100 de țari, Sanofi transforma inovatia stiintifica in solutii pentru sanatate peste tot in lume.

  Despre Sanofi Romania

  Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, avand una dintre cele mai diversificate prezente de pe piata: diabet si boli cardiovasculare, vaccinuri, medicamente pentru boli rare, produse pentru auto-ingrijire (sau consumer health care, medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala, suplimente alimentare si dispozitive medicale) si medicamente mature. Aducem stiinta si inovatia mai aproape de pacientii din Romania, fiindu-le alaturi pe parcursul intregii calatorii – de la preventie la terapie si suport in mentinerea starii generale de sanatate.

  Pentru informatii suplimentare de presa:

  Sanofi Romania – Raluca Coman, 0744.688.529, raluca.coman@sanofi.com

  Free Communication – Irina Patru-Florea, 0752.111.725, irina.patru@freecomm.ro

   

  Related Posts