spot_img

Zentiva a investit intr-un un proiect energetic cu panouri fotovoltaice pentru fabrica Labormed care va asigura 10% din consumul de energie electrica

Grupul de companii Zentiva in Romania, lider in volume pe piața totala (medicamente cu si fara prescripție) si lider in volume si in valoare al pieței de medicamente generice din Romania1 (medicamente cu prescripție, generice), a finalizat un proiect pentru producția de energie electrica prin panouri fotovoltaice cu o putere instalata de 200 kW. Sistemul va asigura 10% din consumul de energie al fabricii de medicamente generice Labormed, el reprezentand o etapa importanta in procesul de dezvoltare sustenabila a companiei.

Proiectul la cheie, implementat de catre Electrica Furnizare, include 372 module fotovoltaice de 540Wp si a fost finalizat, conform angajamentului, in 3 luni de zile.

„Propria capacitate de producție de energie pe care o inauguram se inscrie in angajamentul Grupului Zentiva de a obține neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2030. Investiția realizata contribuie in mod direct la obiectivele operaționale de reducere a emisiilor de carbon si de obținere a energiei din surse regenerabile. In mod practic si masurabil, sistemul instalat ne va ajuta sa reducem cu 50 de tone emisiile de CO2 la fabrica Labormed. In procesul de indeplinire a misiunii companiei de a creste accesibilitatea pacienților la medicamente moderne, eficiente, compania consuma energie, apa si alte resurse. Suntem insa responsabili sa acționam astfel incat sa ne diminuam impactul pentru a pastra o planeta verde, sanatoasa si sustenabila, pentru noi si generațiile viitoare, inclusiv contribuind la protejarea si reconstrucția biodiversitații”, a declarat Margareta Tanase,  Director Operațiuni Industriale Zentiva Romania

„Instalația face parte atat din angajamentele de sustenabilitate, cat si din strategia noastra pe termen mediu si lung de imbunatațire a eficienței energetice si reducerea costurilor cu energia electrica. Ambele noastre fabrici deja folosesc energie provenita din surse 100% regenerabile. Acest proiect implementat pentru fabrica noastra Labormed Pharma este un pas inainte pentru ca va reduce cu 10% costul cu energia electrica pentru activitatea desfasurata aici, site-ul de producție devenind totodata prosumator. Acest demers se adauga unui sir lung de inițiative energetice si de eficientizare”, a declarat Dan Bandrabula, Manager Energetic si Facilitați Tehnice Zentiva Romania.

In Romania, grupul Zentiva reuneste societațile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen Romania S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. si Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urma fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale si OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acopera peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie si ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator si OTC-uri.

In Romania, in cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1300 de persoane, dintre care aproximativ 850 in operațiunile industriale (de producție).

*Sursa datelor – IQVIA, sell-out (iesiri din farmacii), decembrie 2021

Despre Zentiva

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producatori de medicamente generice din Europa. Grupul este prezent in 35 de țari si deține unitați de producție la Bucuresti, Praga si Ankleshwar si  2 centre de cercetare dezvoltare la Praga si Ankleshwar.

In acest moment grupul Zentiva deține 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care funcționeaza neintrerupt de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unitați de producție a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutica din țara noastra.

In prezent, Zentiva este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume vandute.

Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste 4700 persoane si rețeaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistența medicala ale oamenilor.

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritațile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

www.zentiva.ro

Pentru mai multe informații, va rugam sa contactați:

Ioana Lucescu

Director de Comunicare Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst