spot_img

Zentiva si Salvamont Romania semnalizeaza 60 de varfuri montane pentru a facilita cunoasterea si protectia mediului

Grupul Zentiva, cel mai mare producator de medicamente generice din Romania si a treia cea mai mare companie farmaceutica pe plan local in valoare*, colaboreaza cu Salvamont Romania intr-un proiect de semnalizare a varfurilor montane. Echipele Salvamont Romania si voluntarii Zentiva au inceput amplasarea de placute toponimice pentru 60 de varfuri montane. Primele varfuri marcate sunt Baicu si Bloju din judetul Caras Severin si varfurile Papusa, Iezer si Micaia din masivul Parang, urmate de varful Omu, Dambovita; varful Horezu, Gorj; varful Parangul Mic, Hunedoara; varful Rarau, Suceava; varful Vladeasa, Cluj si varful Pietrosu, Maramures. Sub umbrela Zentiva PlanetZ, grupul operationalizeaza viziunea sa asupra protectiei resurselor naturale si sustenabilitatii prin actiuni care vizeaza diminuarea amprentei de carbon si prin sustinerea proiectelor de mediu.

„Multe varfuri din Romania nu sunt marcate corespunzator, iar acest lucru ingreuneaza orientarea celor care fac drumetii. Prin proiectul „Zentiva, mereu la inaltime!‟ dorim sa venim in ajutorul iubitorilor de munte si de natura semnalizand corespunzator 60 de varfuri montane de pe intreg teritoriul tarii. In acest proiect ii avem alaturi pe partenerii de la Salvamont Romania, care demonstreaza in fiecare zi ca activitatea de salvare montana se desfasoara cu adevarat la inaltime. Astazi este ziua Salvamont Romania  si dorim sa le uram La Multi ani, putere de munca si la fel de multa determinare si dragoste pentru natura si oameni cum demonstrati in fiecare zi.” a declarat Ane-Maria Serban, Product Manager Zentiva Romania, initiatoarea proiectului.

Prin proiectul „Zentiva mereu la inatime” salvamontistii si reprezentantii Zentiva au reusit pana in acest moment sa semnalizeze 24 de varfuri din 8 judete din tara. Placutele au fost amplasate pe trasee montane frecventate de iubitorii de drumetii, acolo unde acestea lipseau sau erau deteriorate. Actiunea are loc in 27 de masive montane, din 14 judete.

„Suntem bucurosi sa ne alaturam Zentiva in proiectul de semnalizare a celor 60 de varfuri montane. Este o buna oportunitate ca echipa Salvamont Romania, formata din oameni inimosi si daruiti meseriei nobile pe care si-au ales-o, impreuna cu echipa Zentiva, sa contribuie, inca o data, la siguranta oamenilor din jurul nostru si la promovarea unui stil de viata sanatos. Am fost placut surprinsi sa aflam ca anul acesta Zentiva aniverseaza 60 de ani de activitate in Romania si ca organizatia acorda o grija deosebita sanatatii mediului in care traim şi comunitatii”, a declarat Prof. Sabin Cornoiu – Presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

In Romania grupul Zentiva reuneste societatile ZENTIVA S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen Romania S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. si Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urma fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale si OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acopera peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie si ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator si OTC-uri.

Grupul de companii Zentiva este lider al pietei de generice din Romania (in volume si in valoare) si lider al pietei totale din Romania (medicamente cu prescriptie, generice si OTC-uri) in valoare. 1 din 10 medicamente vandute in farmacii apartine companiilor din Grupul Zentiva in Romania.*

*Sursa datelor este IQVIA, sell-out (iesiri din farmacii) MAT Decembrie 2021.

Despre Zentiva

 

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa. Grupul detine unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar. In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care functioneaza neintrerupt de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investitii greenfield din industria farmaceutica din tara noastra.

Grupul are 1 centru important de cercetare si dezvoltare la Praga.

 

In prezent, Zentiva este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume vandute.

 

Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste 4700 persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

 

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

 

www.zentiva.ro

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania – ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst