• banner catena
 • Zilele Medicinei Nucleare – IAȘI

  Teragnostic, tratament personalizat și precizie – acestea sunt cele trei coordonate sub auspiciile carora va debuta (joi, 1 noiembrie 2018, ora 9.00) „Zilele Medicinei Nucleare – IAȘI 2018”, eveniment  stiintific menit sa pună in valoare ultimele noutaţi la nivel mondial in domeniul medicinei nucleare.  Evenimentul se va desfasura in perioada 1- 4 noiembrie 2018, fiind organizat de Societatea Romana de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara – SRMNIM, in colaborare cu U.M.F. „Grigore T. Popa” Iasi, Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Structurala si Moleculara – IMAGO-MOL, Institutul Regional de Oncologie Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Urgente Sf. Spiridon si Societatea de Medici si Naturalisti din Iasi,.

  Manifestarea reprezinta evenimentul anual al comunitatii de profesionisti in domeniul Medicinii Nucleare si are rol esential formativ si informativ, fiind un evenimentul național cu participare internațională. In fiecare an Societatea Romana de Medicina Nucleara si Imagistica Moleculara organizeaza un eveniment national cu participare internationala, care reuneste profesionistii in domeniul Medicinii Nucleare si in domeniile conexe din toata tara, de obicei prin rotatie intre diferitele centre de Medicina Nucleara din tara. Anul acesta a fost randul specialistilor in domeniu din centrul universitar Iasi sa il organizeze, avand in vedere ca, in prezent, aici se regaseste numarul cel mai mare atat de cadre didactice cat si de medici rezidenti in domeniul Medicinii Nucleare.

  Vor fi mai multe sesiuni stiintifice, prezentate de către personalitati ale medicinei nucleare internationale si nationale, sesiuni ce vor conecta medicina nucleara din Romania la cele mai noi metode de abordare diagnostica si terapeutica din lume. Astfel, programul include:

  – Un curs postuniversitar: Actualități în imagistica nucleară teragnostică

  – Sesiuni de cazuri clinice: Nuclear Imaging versus Unclear Imaging

  – Un Simpozion de radioprotecție

  La acestea se adauga: o reuniune a Clusterului IMAGO-MOL (1 noiembrie) un webinar (2 noiembrie) si o reuniune a Grupului de lucru pentru infiintarea Consortiului National de Medicina Nucleara (3 noiembrie). Evenimentul va include și expoziții științifice de prezentare a produselor de ultima generație ale companiilor de vârf în domeniu.

  Lucrarile se desfasoara in Aula Magna „George Emil Palade” a UMF „Grigore T.Popa”, dar si la IRO Iasi si CEMEX Iasi. Activitățile vor fi susținute de personalități în domeniu provenind din diferite instituții atât din România cât și din întreaga Europă. Printre cei prezenti vor fi personalitati  ale medicinei nucleare din Franţa, Cipru, Serbia, Israel, Grecia si Romania, cum sunt: Prof. Jean-Noel Talbot (Franta), Prof. Ora Israel si Fizician Alex Frenkel (Israel), Enrique Estrada Lobato (IAEA Vienna, Austria), Prof. Milovan Matovic (Serbia), Dr. Savvas Frangos (Cipru) si multi alti specialisti de renume in domeniu.

  Publicul țintă include medici, fizicieni medicali, tehnologiști, studenți și alți profesioniști în domeniul sănătății sau domenii conexe. Manifestarea pune accent pe activitățile de formare a tinerilor profesioniști în medicina nucleară și în specialități conexe, în domeniul radiotrasorilor și a tehnicilor SPECT/PET/CT/IRM, definind conceptul de Theragnostics pentru medicina personalizată și de precizie. „Zilele Medicinei Nucleare – IAȘI 2018”, își propune să creeze oportunitatea inițierii de discuții despre progresele medicinei nucleare în cadrul unor întâlniri motivaționale, în care toți participanții să aibă șansa de a împărtăși idei și de a discuta cu onorabilii noștri oaspeți.

  Având în vedere progresele rapide ale imagisticii nucleare din ultimii ani, decisive atât pentru diagnostic cât și pentru tratament, îndeosebi în oncologie, aceste întâlniri sunt esențiale și determinante pentru dezvoltarea Medicinii nucleare în România, cu impact major asupra întregului domeniu medical din țara noastră. Evenimentul “Zilele Medicinei Nucleare 2018 – NMD IASI 2018” este rezultatul muncii unei echipe complexe, animate de dorinta continuă de dezvoltare a domeniului imagisticii nucleare.

  Presedinti ai NMD IASI 2018

  Cipriana Stefanescu si Raluca Mititelu

   

  Related Posts