spot_img

Zilele Medicinei Nucleare – Sinaia 2019

În numele Societății Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară – SRMNIM, este o mare plăcere să anunțăm finalizarea cu succes a ,,Zilelor Medicinei Nucleare – Sinaia 2019”, manifestare care s-a desfășurat în perioada 7-9 iunie 2019, la Hotel New Montana Sinaia. Manifestarea a fost organizată în colaborare cu Clusterul IMAGO-MOL si a cuprins:

  • Un simpozion de Bune practici în Laboratorul de Medicina Nucleară
  • A 5-a Conferință Națională de Medicină Nucleară: True Positive vs False Positive in nuclear imaging
  • Sesiune de Cazuri Clinice

Și în 2019, acest eveniment, care reprezintă întâlnirea anuală a practicienilor în domeniul medicinei nucleare, a continuat să pună accent pe activitățile de formare a tinerilor profesioniști în domeniul radiotrasorilor și a tehnicilor SPECT si PET, a tehnicilor de imagistica hibrida dar si a modalitatilor terapeutice radionuclidice si a conceptului de Theragnostic. In acest sens, sesiunile stiintifice au accentuat conceptul de Bune practici în Laboratorul de Medicină Nucleară în relație cu Adevărat pozitiv vs Fals pozitiv în imagistica nucleară.

Activitățile au fost susținute de personalități din România și din întreaga lume, sub forma unor sesiuni stiintifice cu o mare comonenta interactiva si motivationala, într-un cadru relaxat si entuziast. Am fost onorati de prezenta in calitate de speakeri a 10 invitați de renume din străinătate (Germania, Cipru, Kuweit, India, Argentina, Franța, Africa de Sud, Israel, Italia).

Evenimentul a inclus și o expoziție științifica de prezentare a produselor de ultimă generație ale companiilor de vârf în domeniu. Au participat un număr record de companii farmaceutice și de echipamente medicale (14) în acest domeniu inovator și foarte nișat.

Manifestarea a fost creditată de către Colegiul Medicilor din România și de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România cu 15 puncte EMC.

Au fost prezenți la Sinaia aproape 150 de participanţi: medici specialisti in Medicina Nucleara si in specialitati conexe (Radiologie sau Cardiologie), carora li s-au alaturat si alti specialisti din acest domeniu – fizicieni medicali, experti in radioprotectie, tehnicieni si asistenți medicali

 

De la an la an, se observă un trend ascendent al numărului participanților la această importantă manifestare științifică, în concordanță cu progresul extrem de rapid, atât la nivel mondial cât și național, al acestui domeniu imagistic teragnostic cu implicații certe în rezolvarea personalizată și de precizie al unui număr din ce în ce mai mare de boli, în beneficiul final al pacientului.

Anul viitor, conferința va avea loc la Cluj-Napoca, iar în 2021 vom fi onorați să organizăm în România cea de a 10-a ediție a Congresului Balcanic de Medicină Nucleară. Vă așteptăm cu drag!

Dr. Raluca Mititelu,

Președinte al Comitetului de Organizare, Președinte SRMNIM

Copreședinti ai Comitetului de Organizare:

Prof. Dr. Cipriana Ștefănescu, Conf. Dr. Gabriel Andrieș, Prof. Asoc. Dr. Doina Piciu

Mai multe detalii despre program și o galerie foto: https://zmn2019.medical-congresses.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst