• banner catena
 • ACTIONAM ACUM PENTRU UN VIITOR SUSTENABIL. Publicarea primului raport de sustenabilitate Zentiva

  Odata cu stabilirea obiectivului de a atinge neutralitatea in materie de emisii de carbon pana in 2030, Zentiva continua sa se dezvolte sustenabil, prin adoptarea unei strategii care acopera toate operatiunile sale. Compania are o contributie majora la sanatatea publica, avand ca misiune furnizarea, intr-un mod sustenabil, de medicamente de inalta calitate, la preturi accesibile oamenilor care se bazeaza pe ele in fiecare zi.

  Grupul Zentiva sarbatoreste cea de-a 4-a aniversare de cand a devenit o companie independenta, sustinuta de Fondul de Investitii Advent International si defineste abordarea sustenabila in jurul a trei elemente cheie: Oamenii, Partenerii si Planeta noastra. Strategia este ghidata dupa o evaluare externa ESG (Mediu, Social si Guvernanta), care a pozitionat compania si activitatea sa in Top 15 percentile al industriei producatoare de medicamente.

  „Zentiva are deja multe puncte forte, insa munca noastra arata o posibilitate semnificativa de a reduce risipa, de a creste eficienta si de a ne impulsiona cresterea intr-un mod si mai durabil. Ca echipa, am discutat despre importanta de a ne judeca performanta si actiunile de astazi in raport cu standardele de maine. In esenta, cand ne uitam inapoi la 2021, in anii urmatori, vom fi mandri de ceea ce am facut si cum am facut-o”, a declarat CEO-ul Zentiva, Nick Haggar.

  Primul raport de sustenabilitate al Zentiva ofera o imagine de ansamblu despre abordarea companiei in materie de sustenabilitate, acopera realizarile din 2021 si aduce perspectivele si obiectivele ambitioase la care echipa noastra s-a angajat, pentru a face diferenta – atat pentru societate cat si pentru planeta noastra.

  „In 2021 am facut imbunatatiri majore, intensificandu-ne eforturile in zona de mediu inconjurator. Am inceput sa ne aprovizionam fabricile de productie din Europa cu energie electrica regenerabila 100% si sa scadem consumul de energie si apa per unitate de fabricatie standard. Ne-am asumat si multe criterii de ESG, ce au fost publicate pe website-ul nostru si au fost impartasite cu actionarii si partenerii nostri de afaceri. A fost minunat sa vedem, in studiul nostru de implicare, ca 9/10 angajati se simt mandri lucrand pentru compania noastra”, a spus Ines Windisch, Head of HR, Communications & Sustainability.

  Cu investitii viitoare in energie electrica regenerabila, proiecte de energie solara complementare, activitate continua de a reduce deseurile, consumul de apa si energie si cu investitii in biodiversitate si reimpadurire, compania conduce agenda de sustenabilitate catre zona de mediu.

  In zona sociala, Zentiva este mandra ca a aderat la Carta diversitatii in locatiile sale principale, continuand sa progreseze invatand de la altii. Un angajament puternic fata de Diversitate si Incluziune, un echilibru sanatos de gen la toate nivelurile companiei si o comunicare deschisa si transparenta sunt cadrul pentru a dezvolta in continuare Zentiva ca un loc minunat de lucru. O guvernanta puternica asigura ca se inregistreaza progrese.

  Ines Windisch: „La Zentiva, fiecare dintre noi este unic, diferit, dar legat de misiunea noastra comuna de a ajuta oamenii sa traiasca bine prin dezvoltarea si furnizarea de medicamente de inalta calitate la preturi accesibile. Cred ca oamenii si tema sustenabilitatii trebuie sa mearga mana in mana pentru a pune lucrurile in miscare. Totul incepe cu fiecare dintre noi, schimband modul in care traim pentru a contribui la un viitor mai sanatos.”

  Descoperiti raportul de sustenabilitate al Zentiva pe www.zentiva.com (in limba engleza) si www.zentiva.ro (in limba romana).

  Despre Zentiva

  Zentiva este un producator de medicamente de inalta calitate, la preturi accesibile, care deservesc pacientii din Europa si nu numai. Cu o echipa dedicata de peste 4.700 de oameni si o retea de site-uri de productie – inclusiv site-uri emblematice din Praga, Bucuresti si Ankleshwar – Zentiva tinteste sa devina companie lider in productia medicamentelor de marca si generice in Europa pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de ingrijire a sanatatii oamenilor. La Zentiva, aspiratia noastra este ca asistenta medicala trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de un acces mai bun la medicamente de inalta calitate si la preturi accesibile si asistenta medicala.

  Vizitati-ne pe www.zentiva.com.

   

  Media Contact:

  Mounira Lemoui
  Head of Communications
  ZENTIVA GROUP, a.s.

  U Kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10

  Cell: (+33) 7 77 43 75 26/ E-mail: mounira.lemoui@zentiva.com

  Ioana Lucescu Director Comunicare Zentiva Romania

  Ioana.lucescu@zentiva.com

  Related Posts