spot_img

bioXtra este gama completă de produse pentru îngrijirea orală

Radioterapia la nivelul capului sau al gâtului poate conduce la scăderea producerii de salivă, iar aceasta determină consecințe majore: uscăciunea gurii (xerostomie), ulcerații ale mucoasei bucale și faringiene (mucozite). În formele severe, acestea se pot infecta sau afectează înghițirea și pot duce la carii dentare și pierderea danturii.

Xerostomia apare la  80% dintre pacienții care fac radioterapie:

 • în câteva zile dupa radioterapie și poate dura câteva luni; cu toate acestea, este reversibilă
 • după luni sau ani de la radioterapie, când starea este progresivă, ireversibilă și cu impact negativ asupra calității vieții pacientului. Este foarte important ca pacientul să urmeze o rutină corectă în îngrijirea cavității orale în timpul și după finalizarea radioterapiei.

bioXtra este gama completă de produse pentru îngrijirea orală, special formulată pentru a substitui eficient saliva naturală și pentru a reglementa micromediul gurii. Folosite împreună zilnic, formulele unice  bioXtra ameliorează simptomele de gură uscată (xerostomia), lasă în gură o senzație de prospețime și confort, și ajută la menținerea sănătății orale prin curățarea, protecția, calmarea și hidratarea cavității bucale pe parcusul a 24 de ore.

Saliva naturală conține un echilibru complex de componente esențiale, care protejează țesuturile sensibile ale dinților și gingiilor, componente care se regăsesc și în formula unică bioXtra:

 • Lactoperoxidaza (cea mai importantă enzimă din salivă cu rol în prevenirea căderii dinților, afectarea gingiilor și a respirației urât mirositoare)
 • Glucozoxidaza (enzima care crește nivelul de peroxid de hidrogen, ceea ce determină o funcționare mai bună a lactoperoxidazei)
 • Lizozim (enzimă antimicrobiană prezentă în aproape toate organele și secrețiile corpului. La nivelul gurii, este general acceptat că are o importanță semnificativă în prevenirea cariilor dentare și a Candida)
 • Lactoferina (proteină cu rol în legarea fierului, se găsește în lapte, salivă, lacrimi și alte secreții umane și animale. Joacă un rol foarte important în sistemul de apărare la nivelul întregului organism). La nivelul cavității bucale, lactoferina este cel mai important agent antimicrobian și susține dezvoltarea florei naturale prin inhibarea bacteriilor nedorite, contribuind astfel la prevenirea infecțiilor. Are acțiune antibacteriană, antivirală și antiparazitară și joacă un rol cheie în modularea răspunsului inflamator imunologic.
 • Colostru din zer (imunoglobuline, proteine importante produse de sistemul imunologic al organismului cu rol în mecanismul de apărare și de creștere naturală a organismului la infecții).

 

 3PAŞI SIMPLI PENTRU UN PLUS DE CONFORT ÎN GURĂ

Ingredientele speciale din  bioXtra asigură o senzație imediată de hidratare și calmare.

PASUL 1 – CURĂȚAREA cu bioXtra Pastă de dinți delicată pentru gura uscată .

PASUL 2 – CLĂTIREA cu Apă de gură ultra-delicată pentru gura uscată  bioXtra după periaj și la intervale regulate în timpul zilei pentru un plus de prospețime și confort.

PASUL 3 – HIDRATAREA cu Gelul oral pentru gură uscată  bioXtra pentru o lubrifiere și un confort de lungă durată, mai ales pe timpul nopții și Spray-ul de gură tip gel pentru gură uscată bioXtra pentru comoditate și hidratare imediată în timpul zilei.

Deoarece xerostomia poate provoca sensibilitatea și inflamația gingiilor care conduc la durere și pentru un plus de confort, produsele bioXtra nu conțin alcool, mentol, arome puternice sau detergenți.

bioXtra calmează și protejează cavitatea bucala, iar avantajele oferite de această gamă de produse sunt dovedite prin studii clinice* susținute.

Eficacitate dovedită prin studii clinice

 •  Complianță crescută din partea pacientului și creșterea calității vieții
 •  Calmează mucoasa orală rapid și pe durată îndelungată
 • Îmbunătățește funcționalitatea cavității orale, confortul și oferă o respirație proaspătă
 •  Subtitut al salivei naturale, inclusiv din punct de vedere al acțiunii
 •  Reglează nivelul pH-ului mucoasei orale și previne acumularea plăcii bacteriene
 •  Ușor de utilizat și prietenos cu cavitatea orală
 •  Nu interacționează cu alte medicamente

Referinte*:

Clinical Evidence – Abstracts
P. Dirix et al, Clinical Evidence – Efficacy of the bioXtra dry mouth care system in the treatment of radiotherapy induced xerostomia, Support Care Cancer 2007;15:1429-36.Epub 2007 Jan 18.
A. Gookizadeh et al, Clinical evaluation of bioXtra in relieving signs and symptoms of dry mouth after head and neck radiotherapy of cancer patients at Seyed-al-Shohada Hospital, Isfahan, Iran, 2012.
M. Bakhshi et al, Efficacy of BioXtra Sparay and Mouthwash in Patients with Radiation-induced Xerostomia: A Randomized Clinical Trial, 2014.
Rhodus NL, Bereuter J. Clinical evaluation of a commercially available oral moisturizer in relieving signs and symptoms of xerostomia in postirradiation head and neck cancer patients and patients with Sjögren’s syndrome. J Otolaryngol 2000;29:28-34.
S. A. Shahdad et al, A double-blind, crossover study of Biotène Oralbalance and BioXtra systems as salivary substitutes in patients with post-radiotherapy xerostomia, Eur J Cancer Care (Engl) 2005;14:319-26.

Vă mulțumim pentru încredere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst