spot_img

Aproape 950 de participanți la cel de-al 41-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice,

Congres SRDNBM 2015 - 2

Dinamism, Cercetare, Studii, Știință, Educație, Implicare: acestea au fost formulele ce au caracterizat ediția 41 a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 20-23 mai 2015, la Sibiu.

La finalul congresului toate obiectivele­ au fost atinse, iar dovada o face bilanțul celor aproximativ 950 de participanți care au asistat, pe parcursul zilelor de eveniment, la sesiunile științifice susținute de cei mai buni specialiști diabetologi, dar și din domenii conexe, atât din România, cât și de peste hotare.

Peste 100 de speakeri naționali și internaționali au contribuit, prin intermediul lucrărilor pe care le-au prezentat, la marcarea unui moment istoric pentru Societate Română de Diabet. Pe lângă faptul că a fost un eveniment care s-a ridicat la standarde internaționale, congresul a coincis anul acesta cu aniversarea a 45 de ani de la înființarea specialității de diabet, nutriție și boli metabolice, în România.

Evenimentul a debutat miercuri, 20 mai, cu o sesiune științifică. Seara, într-un cadru festiv, a avut loc ceremonia oficială de deschidere a congresului.

Cei 45 de ani de existență a specialității de diabet, nutriție și boli metabolice au fost ilustrați printr-un film care a documentat istoria diabetologiei românești, începând cu primele însemnări despre pancreină, realizate de Prof. dr. Nicolae Paulescu, cel care avea să descopere insulina, potrivit relatărilor specialiștilor din domeniu.

„Iată că am ajuns și la ediția 41 a congresului. De-a lungul mandatului meu, mai exact începând cu 2012 și până anul acesta, când voi preda ștafeta de președinte a Societății, am încercat, alături de membrii societății, de organizatori, de parteneri, să ridic nivelul științific, cu fiecare ediție. Consider că am reușit să facem, de fiecare dată, o manifestare cu un înalt caracter științific. Anul acesta au venit la congres medici din mai multe zone ale României și din 12 țări. Toate evenimentele organizate până acum de Societate Română de Diabet au vizat educația medicală continuă, dialogul între specialiști și schimbul de experiență. Mă bucur să observ participarea tinerilor medici alături de cei din vechile generații. Sunt convinsă că medicii tineri vor aduce un plus de valoare diabetologiei românești”, a declarat Prof. univ. dr. Maria Moța, Președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (mandat 2012-2015).

Ceremonia de deschidere a congresului a fost și un prilej pentru decernarea premiilor Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, moment ce a adus recunoașterea cuvenită celor mai implicați și activi medici care și-au dedicat viața profesională luptei împotriva diabetului. Astfel, premiile pentru tineret au fost câștigate de Șef. lucr. dr. Cristina Lăcătușu și Asist. univ. dr. Cornelia Zetu. Premiul pentru profesia de medic a fost acordat conf. univ. dr. Magdalena Moroșanu și dr. Rodica Avram.

Trei premii speciale au fost acordate pentru asist. univ. dr. Simona Georgiana Popa, Șef. lucr. dr. Cornelia Bala și Asist. univ. dr. Daniela Ciobanu.

Premiul anual a fost câștigat de către Conf. univ. dr. Bogdan Mihai, iar Marele premiu a mers la Prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu.  

De asemenea, au fost premiați și participanții externi pentru contribuția importantă pe care au adus-o în domeniul diabetologiei. Prof. dr. Predrag Djordjevic (Serbia), Prof. dr. Peter Kempler (Ungaria), Prof. dr. Dragan Micic (Serbia) și Prof. dr. Paul Valensi (Franța) și Prof. dr. Jermendy György (Ungaria) au fost distinși cu titlurile Doctor Honoris Causa. De asemenea, Prof. Sir George Alberti (Marea Britanie), Prof. dr. Paolo Pozzilli (Italia) și Prof. dr. Eberhard Standl (Germania) au devenit cei mai noi membri de onoare ai Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Cele patru zile de congres au fost pline de evenimente variate, alcătuind o adevărată imersiune în universul diabetologiei, având, totodată, o latură interdisciplinară bine organizată: sesiuni diabet-cardiologie, diabet-neurodiab, diabet-cancer, diabet-nefrologie, cărora li s-au adăugat sesiuni plenare, sesiuni ale grupurilor de lucru, conferințe, minicursuri, sesiuni de postere, workshopuri și sesiuni speciale de dimineață.

Pe 23 mai, în ultima zi de congres, a avut loc predarea mandatului președintelui Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Noul Președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a devenit Prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu.

„Va fi o onoare pentru mine să mă aflu, în următorii ani, în fruntea Societății Române de Diabet. Predecesorii mei au adus această instituție la un nivel înalt și va fi o mare responsabilitate pentru mine să o mențin astfel. Prioritățile Societății vor fi, de acum înainte, continuitatea, unitatea și predictibilitatea. Îmi propun să păstrez realizările pe care conducerea Societății le-a avut până în prezent, îmi doresc să continuăm proiecte deja inițiate care trebuie dezvoltate, precum studiul PREDATORR și Jurnalul Societății. Îmi propun, de asemenea, menținerea unei legături solide între membrii Societății și doresc elaborarea de noi proiecte, pe termen lung, care să mențină educația medicală printre prioritățile Societății”, a declarat Prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu.

Ediția 2015 a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a creat un spațiu propice dezbaterilor productive și schimbului de idei. Comunicarea cercetărilor și a noutăților din domeniul diabetologiei, atât naționale cât și internaționale, a fost una dintre componentele esențiale ale evenimentului care, timp de patru zile, a pus Sibiul pe harta lumii științifice de pretutindeni.

Manifestarea ştiinţifică a fost organizată sub egida Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului.

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Parteneri/ Sponsori Principali: Astra Zeneca, Lilly Diabetes, Sanofi

Partener/ Sponsor Platină: Novo Nordisk

Parteneri/ Sponsori Aur: MSD Diabetes, Servier

Parteneri/ Sponsori Argint: Alfa Wassermann, Berlin Chemie Menarini, Boehringer Ingelheim, MPOC, TrustMed

Parteneri/ Sponsori Bronz: Accu-Chek, Worwag Pharma

Parteneri/ Sponsori Standard: Bayer HealthCare, BioExpert, Merck Serono CHIMIMPORTEXPORT-PLURIMEX S.R.L., DIRECT Pharma, D&G Group, Mylan, Ponderas, Tehno Industrial S.A., Terapia

Parteneri media strategici: www.sănătateatv.ro, www.comunicatemedicale.ro

Partener Profesional: Viaţa Medicală

Parteneri media: Revista Hipocrate, PaginaMedicală.ro, Săptămâna Medicală, Jurmed-Jurnal de Sănătate, Medic.ro, RoMedic, medicalmanager.ro, Medipedia, GhidCabinet.ro, DoctorulMeu, PoştaMedicală.ro, SfaturiMedicale.ro, Media Kompass

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Contact: Adelina Turcu, Specialist Comunicare și Evenimente

0733.011.102

evenimente@sanatateapress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst