spot_img

Campanie de informare despre riscul de diabet in timpul sarcinii

Campanie de informare despre riscul de diabet in timpul sarcinii: 1 din 7 femei insarcinate dezvolta diabet gestational

Cu ocazia Zilei mondiale de lupta impotriva Diabetului, Roche Diabetes Care a lansat o campanie pentru creşterea gradului de informare a femeilor asupra diabetului care apare in timpul sarcinii – diabetul gestaţional. Conform definiţiei Organizaţiei Mondiale a Sanataţii, diabetul gestaţional este o creştere a nivelului de glucoza in sange, care apare in timpul sarcinii[1],  ceea ce creşte riscul unor probleme de sanatate, atat pentru mama cat şi pentru copil.

Acest tip de diabet apare, in general, in a doua jumatate a sarcinii, insa poate fi diagnosticat uşor, prin testul de toleranta la glucoza (TTG). Acest test se poate efectua la medic, intre saptamanile 24-28 ale sarcinii. Campania are rolul de a informa femeile care işi doresc sa aiba un copil cu privire la riscul apariţiei acestui tip de diabet. Astfel, pe site-ul www.viatacudiabet.ro, femeile pot citi informaţii generale despre diabetul gestational, simptome şi cauze, factori de risc, diagnostic şi tratament.

De asemenea, pentru ca stilul de viaţa şi regimul alimentar joaca un rol esenţial in gestionarea acestui tip de diabet, femeile pot gasi pe acest site şi exemple de exerciţii fizice şi de alimentaţie sanatoasa, care impreuna pot avea un efect benefic asupra sanataţii mamei şi a copilului.

„Diagnosticarea acestei boli dar şi urmarea unui tratament adecvat şi a unui stil de viaţa şi o alimentaţie sanatoasa sunt deosebit de importante, deoarece diabetul gestaţional poate duce la apariţia unor probleme de sanatate ce pot afecta atat mamele, cat şi copilul, inainte şi dupa naştere. Tratamentul potrivit ajuta femeile insarcinate sa dea naştere unui copil sanatos, de aceea este important ca femeile sa poata gasi informaţiile necesare pentru a trece cu bine peste problemele generate de aceasta boala”, a declarat Andrei Foisor, Head of Roche Diabetes Care Romania.

Potrivit statisticilor, 1 din 7 femei insarcinate dezvolta diabet gestaţional in timp ce jumatate din femeile diagnosticate vor dezvolta diabet de tipul 2 in urmatorii 5-10 ani dupa naştere[2]. Ziua mondiala  de lupta impotriva diabetului promoveaza anul acesta prevenţia diabetului de tip 2, prin creşterea accesului femeilor la informaţie, diagnostic şi tratament. La nivel global, 199 milioane de femei traiesc cu diabet, numar ce se estimeaza ca va creşte pana la 313 milioane in  2040.

Mai multe detalii pe:

viatacudiabet.ro/diabetul/diabet-gestational

sau

www.facebook.com/ViataCuDiabet.ro/

Factorii de risc ce contribuie la apariţia diabetului gestaţional

  • Supraponderarea inainte de sarcina (cand greutatea corporala este cu 20% mai mare decat greutatea corporala ideala)
  • Creşterea excesiva in greutate in primele 6 luni de sarcina
  • Antecedente familiale de diabet (fraţi, surori, parinţi)
  • Glicemia crescuta inainte de sarcina, in perioada de repaos alimentar, sau toleranţa la glucoza redusa
  • Naşterea unui copil mare la o sarcina anterioara (>4kg)
  • Probleme de obstetrica la sarcinile precedente (intreruperi de sarcina, malformaţii, deces fetal intrauterin)
  • Diabet gestaţional la sarcina anterioara
  • Varsta mai mare de 35 de ani
  • Zahar in urina sau o cantitate crescuta a lichidului amniotic

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice si de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche in lider global al medicinii personalizate, o strategie care isi propune sa ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, in cele mai bune conditii posibile.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera medicamente diferenţiate clinic in domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial in diagnosticul in vitro şi in diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier in managementul diabetului. Fondata in 1896, compania Roche este in permanenta in cautarea celor mai bune solutii pentru prevenirea, diagnosticarea si tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente impotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborata de Organizaţia Mondiala a Sanataţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscuta opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Avand sediul central in Basel, Elveţia, Roche este prezenta in peste 100 tari, iar in 2016 compania avea peste 94.000 angajati la nivel global. In 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare, compania raportand vanzari de 50,6 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinuta in totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  In anul 2005, grupul Roche ia decizia sa infiinteze societatea comerciala S.C. Roche Romania SRL, urmand ca activitatea reprezentantei din Bucuresti sa fie preluata de compania locala nou infiintata.

Roche ofera produse si servicii care acopera intreg spectrul ingrijirilor de sanatate, pornind de la preventie, tratament si pana la monitorizarea post-tratament, in arii terapeutice majore unde exista nevoi medicale neacoperite inca.  Prin intermediul Roche Romania, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice – sunt prezente pe piata din tara noastra, oferind produse si servicii de inalta specializare. Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro.

Departamentul de Comunicare al Roche Romania: andrei.vlad@roche.com, 0728292664

[1] http://www.who.int/diabetes/world-diabetes-day/en/

[2] http://www.worlddiabetesday.org/about-wdd/wdd-2017.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst