spot_img

CELOX PPH – Un dispozitiv medical unic pentru controlul si tratamentul hemoragiei uterine postpartum, diponibil pentru medicii din Romania

Compania romaneasca ESTIMA MEDICAL GROUP în parteneriat cu MEDTRADE Marea Britanie anunta aducerea pe piata din Romania a dispozitivului CELOX PPH, care poate fi folosit de medicii obstetricieni pentru preventia, controlul si tratamentul hemoragiei uterine postpartum.

  • Tehnologia medicala cu granule de chitosan, pe care se bazeaza produsul, este folosita cu succes în prezent, de peste 17 ani, în serviciile de urgenta si în teatrele de operatiuni pentru controlul hemoragiilor si pentru salvarea de vieti.
  • În baza rezultatelor pozitive, compania producatoare a dezvoltat un tampon hemostatic intrauterin pentru controlul hemoragiei uterine postpartum, complicatie medicala responsabila de mai bine de 50% din cazurile de mortalitate materna precum  si de histerectomii dupa nastere.

Dispozitivul medical si-a demonstrat siguranta si eficienta în studiile efectuate pe parcursul a peste 10 ani: o hemostaza de 100% pentru sangerari de gradul 1 si 2 (pana la 2500 ml) în toate nasterile si reducerea cu 78% a histerectomiilor fata de standardul actual de îngrijire. De asemenea, produsul este usor de utilizat nefiind nevoie de instruire specifica. Folosirea dispozitivului a demonstrat de asemnea ca aduce beneficii în ceea ce priveste salvarea de vieti dar si reducerea costurilor asociate tratarii hemoragiei uterine postpartum.

Hemoragiile postpartum (HPP) reprezinta pierderi sangvine la naştere normala mai mari de 500 ml/24h, iar la naştere prin operatie cezariana > 1000ml si constituie una din marile urgente amenintatoare de viata, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. De aceea se impune realizarea unui protocol consensual între mai multe discipline medicale: obstetrica, anestezie-terapie intensiva, laborator, centrul de transfuzii.

HPP apar la aproximativ 5% din naşteri (*5-8% dupa Hibard, 1982 şi 10% dupa Jacob, 1984). Mai mult de 50% din mortalitatea materna este cauzata de HPP.

De asemenea, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, HPP afecteaza pana la 10% dintre toate femeile care nasc la nivel global, adica aproximativ 14 milioane de femei pe an si peste 20% din toate decesele materne sunt asociate cu HPP. Astfel, în fiecare an aproximativ 80.000 de femei, care ar trebui sa simta bucuria de a deveni mame, îsi pierd viata dupa nasterea copilului din cauza HPP.

* Cu peste 17 ani de lider în managementul global al hemostazei folosind tehnologia CELOX™ în traume, servicii de urgenta si aplicatii militare, producatorii dispozitivului si-au propus extinderea aplicarii acestei solutii inovatoare pentru a crea o abordare unica pentru a ajuta la rezolvarea provocarii globale prezentate de PPH. Mai multe detalii: https://estimamedical.ro/celox-pph-uterine-haemostatic-tamponade/ .

* Pentru a putea avea acces la dispozitivul medical, medicii obstetricieni trebuie sa se adreseze companiei pe adresa office@estimamedical.ro si sa completeze formularul F4 pus la dispozitie de ANMDM, care permite livrarea de urgenta a produsului cu eticheta originala în limba engleza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst