spot_img

ACTIONAM ACUM PENTRU UN VIITOR SUSTENABIL. Grupul ZENTIVA publica raportul de sustenabilitate pentru anul 2022

Grupul Zentiva este unul dintre principalii producatori si furnizori de medicamente de inalta calitate, la preturi accesibile, pentru mai mult de 100 de milioane de persoane din Europa si nu numai. Avand sustenabilitatea integrata in strategia de afaceri, Grupul si-a indeplinit obiectivele de sustenabilitate pentru 2022 si a implementat actiuni pe trei piloni: Oameni, Parteneri si Planeta. Steffen Saltofte, CEO Zentiva Group: „Zentiva continua sa aiba o contributie semnificativa la sanatatea publica in Europa. Suntem constienti de responsabilitatea noastra fata de oameni, fata de parteneri si fata de planeta noastra. ESG (Environmental, Social, Governance) ne ajuta sa navigam si sa ne indeplinim obiectivele. In 2022, am inregistrat progrese incurajatoare datorita angajamentului oamenilor nostri, cooperarii si dialogului constructiv cu partenerii si partile interesate.”

Realizarile pe cei trei piloni sunt:

OAMENI: In 2022, grupul a continuat sa isi consolideze abordarea privind diversitatea, echitatea si incluziunea si a semnat Carta diversitatii in Republica Ceha, alaturandu-se Romaniei si Slovaciei, deja membre ale Cartei din 2021. De la sfarsitul anului 2022, Zentiva prezinta, din punct de vedere al diversitatii, un echilibru sanatos intre sexe in intreaga organizatie. Dincolo de subiectul genului, prin diversitatea culturala, nationala si educationala, prin diversitatea de specializari si senioritati ale angajatilor sai, compania alimenteaza creativitatea si inovatia. Prin programul #WeHelpOthers, echipa Zentiva s-a implicat in 100 de activitati de voluntariat si proiecte de sprijinire a comunitatilor.

PARTENERI: Zentiva a aderat la Pactul Global al ONU privind drepturile omului, munca, mediu si anticoruptie. In cadrul acestui demers, au fost integrate cele 10 principii si cele 17 obiective de dezvoltare durabila. A fost un an de consolidare a guvernantei de sustenabilitate, pornind de la o analiza actualizata a riscurilor si a materialitatii, continuand cu imbunatatirea schimbului de bune practici si de colaborare intre echipe diferite. Acest lucru a ajutat compania sa progreseze in ceea ce priveste programul de aprovizionare responsabila, in cadrul caruia am analizat top 80% dintre furnizori si am discutat in mod activ despre activitatile comune pentru un viitor sustenabil.

PLANETA: Am transpus strategia noastra privind schimbarile climatice in actiuni si am realizat o imbunatatire semnificativa in privinta reducerii emisiilor de carbon, eficienta energetica, a consumului de apa si gestionarea mai eficienta a deseurilor. Am continuat, de asemenea, programul de impadurire prin plantarea a inca 100.000 de copaci. Unitatile de productie europene ale Zentiva Group sunt alimentate cu energie regenerabila in proportie de 100 % si investim in continuare pentru a maximiza utilizarea panourilor solare in toate unitatile noastre. Ne continuam drumul privind emisiile de carbon, cu obiectivul de a atinge neutralitatea emisiilor din Scop 1 si Scop 2 pana in 2030.

Ines Windisch, sefa departamentului de Resurse umane, Comunicare si Sustenabilitate, Zentiva Group: „Litera „e” din Zentiva nu este verde din intamplare. Avem o istorie de peste 500 de ani in care am servit pacientii si comunitatile, oferindu-le posibilitatea unei sanatati mai bune. Ne dorim sa o putem oferi si generatiilor viitoare, astfel incat si acestea sa se poata bucura de viata la fel de mult ca si noi. Si stim ca trebuie sa actionam inca de astazi pentru un maine sustenabil.” 

Raportul de sustenabilitate 2022 al Zentiva dezvaluie informatii non-financiare conform standardelor GRI si prezinta, pentru prima data, o analiza verificata a amprentei de carbon si pentru emisiile din Scop 3. Grupul indica o perspectiva ambitioasa pentru 2023, confirmand angajamentul ferm fata de continuarea progresului in toate domeniile ESG.

Strategia si obiectivele de sustenabilitate ale Grupului Zentiva, precum si actiunile implementate pot fi consultate aici.

Despre Zentiva Group

Zentiva este un producator de medicamente de inalta calitate la preturi accesibile, care deserveste populatia din Europa si nu numai. Cu o echipa dedicata de peste 4.800 de persoane si o retea de unitati de productie – inclusiv fabricile reprezentative din Praga, Bucuresti si Ankleshwar –  Zentiva se straduieste sa fie campionul medicamentelor de marca si generice in Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de sanatate ale oamenilor.

Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

www.zentiva.com

Follow us on LinkedIn.  

Contact for Media:

Veronika Ocasio
Communication Specialist

E-mail: veronika.ocasio@zentiva.com

www.zentiva.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst