spot_img

ZENTIVA se angajeaza sa planteze 1 milion de copaci pana in 2030

Zentiva sarbatoreste astazi Ziua Internationala a Padurilor si anunta  angajamentul sau de a planta 1 milion de copaci pana in 2030. Fiind un producator de medicamente de inalta calitate, la preturi accesibile, Zentiva genereaza emisii de carbon si este constienta de impactul sau asupra mediului. De aceea, compania s-a angajat intr-un program puternic de sustenabilitate ca parte a strategiei sale de afaceri.

Nick Haggar, CEO Zentiva: „La Zentiva, asiguram aprovizionarea cu medicamente, peste 100 de milioane de oameni din Europa si nu numai, avand incredere in produsele noastre. Am definit o strategie de sustenabilitate cuprinzatoare si dorim sa ne oficializam angajamentul de a deveni carbon neutri pentru Scop 1 si Scop 2 pana in 2030. In plus, investim in continuare in programe pentru a ne imbunatati eficienta in gestionarea energiei, a apei si a deseurilor. Sunt mandru pentru ca actiunile sunt reale si nu doar angajamente pe hartie.”

Calatoria pentru sustenabilitate a Zentiva a inceput in 2019 prin plantarea primilor copaci in Romania in muntii Fagaras. De atunci, la nivel de grup, s-au plantat deja peste 250.000 de copaci ca parte a programului de reimpadurire si compensare. Formalizarea angajamentului 1 milion copaci plantati este o alta piatra de hotar pentru echipa Zentiva din toate tarile grupului.

Ines Windisch, Head of HR, Communications & Sustainability: „Toti colegii din compania noastra sunt implicati in agenda de sustenabilitate deoarece, noi credem ca fiecare pas mic, fiecare contributie conteaza. Ne concentram eforturile nu numai pe programe de eficienta, ci si pe Biodiversitate, sprijinind natura sa recupereze si sa se refaca ecosistemele locale. Exista o singura planeta si ne dorim ca generatiile viitoare sa se bucure de viata lor pe pamant la fel de mult ca noi.”

Romania este una din tarile Zentiva care contribuie major la proiectul PlanetZ de impadurire. Din cei 250.000 ce copaci, 87.000 au fost plantati in Muntii Fagaras, astfel sustinand reconstructia a 22 de hectare in tara noastra.

„Incepand cu 2019 ne-am asumat angajamentul de a contribui pe termen lung la reabilitarea biodiversitatii si am plantat zeci de mii de copaci in areale defrisate de decenii in Muntii Fagaras. Tinta stabilita la nivelul grupului Zentiva va continua aceste eforturi acolo unde va fi nevoie, asigurand generatiilor urmatoare un mediu mai sanatos. Proiectele noastre sustin si comunitatile locale si vom explora sustinerea cresterii si protejarii albinelor, care au un rol vital in mentinerea biodiversitatii si echilibrului ecosistemelor”, a declarat Ioana Lucescu, Director Comunicare Zentiva Romania si coordonator al proiectului de impadurire in Romania.

Zentiva a continuat sa isi reduca semnificativ emisiile de CO2 in 2022, dupa o reducere de 16% in 2021. Este important ca toate companiile sa lucreze pentru a-si reduce impactul asupra mediului. In timp ce strategia de sustenabilitate a companiei este incadrata in jurul a 3 piloni: Oameni, Parteneri si Planeta, Zentiva va atinge obiectivul carbon neutru concentrandu-se pe reducerea emisiilor de carbon, aprovizionarea din energie regenerabila si cresterea eficientei in gestionarea energiei, apei si a deseurilor.

Pentru mai multe informatii despre Sustenabilitatela Zentiva click aici.

Despre Zentiva

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa. Grupul este prezent in peste 30 de tari si detine unitati de productie la Bucuresti, Praga si Ankleshwar si  2 centre de cercetare dezvoltare la Praga si Ankleshwar.

In acest moment grupul Zentiva detine 2 fabrici la Bucuresti: fabrica Zentiva care functioneaza neintrerupt de la inaugurarea sa din 1962 si fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unitati de productie a medicamentelor solide orale din Romania, rezultatul primei investitii greenfield din industria farmaceutica din tara noastra.

In prezent, Zentiva este cel mai mare producator de generice de pe plan local, in volume vandute.

Alaturi de echipa grupului Zentiva de peste 4800 persoane si reteaua de 4 fabrici, ne straduim sa fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Credem ca sanatatea trebuie sa fie un drept si nu un privilegiu. Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate. Lucram in stransa legatura cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

www.zentiva.ro

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati:

Ioana Lucescu, Director de Comunicare Zentiva Romania

ioana.lucescu@zentiva.com, 0747.051.338

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst