spot_img

Clubul Regal – “Elite pentru excelenţă”

84 de experți recunoscuți la nivel național și internațional din România, Germania, Italia, Spania, Turcia, Slovacia și Ungaria au dezbătut cele mai noi tehnici și metode de tratament în peste 20 de specialități la prima ediție a Congresului Clubului Regal al Medicilor, desfășurat în perioada 16-17 octombrie 2015, la Athenee Palace Hilton. Derulat sub Înaltul patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I, primul Congres al Clubului Regal al Medicilor  “Elite pentru excelenţă”  promovează și încurajează excelența în medicină.

Pe parcursul celor două zile de sesiuni plenare, whorkshop-uri și mese rotunde, cei peste 500 de participanți – profesori, medici primari, specialişti, rezidenți şi studenți – au interacționat cu profesioniști de marcă, lideri de opinie și formatori în obstetrică-ginecologie, medicina materno-fetală, imagistică, medicină de laborator, ortopedie, psihiatrie, gastroenterologie, ORL, etc. Au fost abordate teme de maximă actualitate pentru practica medicală de zi cu zi, de la abordarea multidisciplinară a pacientului pediatric, chirurgia minim invazivă toracică, generală, ginecologică, dileme și particularități în decizia terapeutică, pregătirea postoperatorie și alegerea indicației chirurgicale la pacientul cu obezitate morbidă, cazuri și necazuri în abordarea obezității, patologia sânului, importanța abordării pluridisciplinare în gastroenterologie și endoscopie intervențională, până la ultimele noutăți în domeniul chirurgiei uro-ginecologice și chirurgiei ortopedice și de protezare. De asemenea, participanții au asistat la șase intervenții chirurgicale live din patologia uroginecologică, transmise în sala de congres din blocul operator.

clubul dr“A fost un debut care practic a întrecut orice așteptări, fiind o manifestare cooncordantă cu principiile Clubului Regal al Medicilor. Nu am dorit să facem un congres al unei specialități, ci o manifestare dedicată interdisciplinarității. Acest fel de a aduna laolată mai multe specialități este o noutate. Congresele care abordează mai multe specialități nu sunt frecvente, pentru că este greu să aduni mai multe specialități, dar din fericire există multe zone comune pentru aceste specialități. Abordul interdisciplinar a avut câteva zone foarte clar definite în program, precum abordarea multidiscplinară a pacientului pediatric, ORL, masa rotundă de medicină metabolic și chirurgia obezității, clinica sânului, chirurgia ortopedică. Atingând aceste zone, din mai multe specialități, Congresul nostru a fost realmente foarte atractiv pentru mulți. Inclusiv zonele în care se abordează subiecte de nișă, cum este medicina de laborator, au avut o audiență foarte mare”, a declarat  conf. univ. dr. Dan-Ioan Ulmeanu, președintele Clubului Regal al Medicilor.

Interdisciplinaritatea a reprezentat menirea Clubului Regal al Medicilor încă de la debutul său, în urmă cu doi ani, a precizat  dr. Rubin Munteanu, unul dintre cei șase membri fondatori ai Clubului Regal al Medicilor și directorul medical al Spitalului Euroclinic: “Cred că Clubul Regal a făcut mulți pași în această direcție, de a reuni oamenii și de a le oferi prilejul să discute și să lucreze împreună. Știm cu toții ce face fiecare specialist, din ceea ce am invățat în facultate, dar să ai un cadru instituționalizat, cu o anumită frecvență de întâlnire, reprezintă un plus. De exemplu, clubul de chirurgie bariatrică se întrunește o dată pe lună, discutăm, ne certăm și ne expunem punctele de vedere și, evident, toată lumea are de câștigat”.

Noutatea și succesul primului Congres al Clubului Regal al Medicilor s-au bazat exact pe această pluridisciplinaritate, consideră și  dr. Cristian Popescu , directorul Spitalului Euroclinic: “Dintre cele 20 de specialități prezente, aș spune că ortopedia a fost de departe un punct forte al manifestării, pentru că au fost prezenți cel mai bun medic din lume în artroscopia cotului, unul dintre puținii ortopezi care abordează artroscopia șoldului, iar lucrările prezentate au fost de un înalt nivel științific. De asemenea, s-au remarcat sesiunile de chirurgie bariatrică și de uroginecologie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Parteneri

Karl Storz
Dopple Herz
icmed
Karl Storz

Medinst